|
Rychlerostoucí keř s ostny, 7.3.2010 Některá Pyracantha (hlohyně - stálezelená) nebo Berberis julianae (dřišťál), stačí i jakákoliv růže (např.mnohokvětá, šípková). Lída |
 |
Nejatraktivnější stromy, 7.3.2010  Pokud by vás lákal štědřenec, tak "extra" je kříženec Laburnocytisus adami - viz foto z netu. Dá se u nás koupit a není ani moc drahý. Lída |
 |
|
 |
Sasanka vábná ze semínka, 7.3.2010 Viz Google : výsev na jaře, klíčí za dva roky. L. |
 |
Jak ostříhat loňskou meruňku, 7.3.2010 Pkud se větve patřičně nezkrátí, zůstanou slabé a plodnost se přesouvá na obvod koruny. Proto řezat. Lída |
 |
Živý plot hned, 6.3.2010 Některá zahradní centra (i třeba Starkl) nabízejí vzrostlé stromy vč. výsadby. Tyto stromy musí být specielně pěstovány (kořenový bal) na přesazení ve větší velikosti, aby byly schopny na novém stanovišti pokračovat v růstu. Lída |
 |
Česnek z květenství, 6.3.2010 Pacibulky se sází na jaře - viz vlákno "česnek bez stroužků". Lída |
 |
Nejatraktivnější stromy, 6.3.2010  Ještě jsem tamtéž našla strom listem podobný té čokoládové albízii, který snese -29°C, je to odrůda dřezovce s listy vínové a zelené barvy - Gledisia triacanthos Rubylace (viz foto). Má ale trny. Ještě k té albízii - tahle... celý příspěvek > |
 |
Jak ostříhat loňskou meruňku, 6.3.2010 Co člověk, to názor... Já bych vzala střed o třetinu, aby se zachovala dominance a kosterní větve na rovnováhu o "větší" polovinu, aby zesílily. Spíš je otázka, co s tím posledním silným výhonem, ten bude mít tendenci dělat dvoják, ale... celý příspěvek > |
 |
Nejatraktivnější stromy, 5.3.2010 Obě dřeviny má v nabídce p. Havlis v jižních Čechách. Má vůbec hodně rarit a tady na "zahradě" jeho rostliny chválí. U této albízie udává mrazuvzdornost -21°C (pro zónu 7 není třeba ochrana, pro zónu 5-6 místo chráněné před stud.větrem,... celý příspěvek > |
 |
Nejatraktivnější stromy, 5.3.2010  Ještě přidám fotku té čokoládové albízie a jednoho dalšího stromu (škoda, že už se mi na zahrádku nevejdou), je to křehovětvec žlutý. Lída |
 |
|
 |
Nejatraktivnější stromy, 5.3.2010 Pokud budete chtít i tu Albízii mít ještě víc extra, tak ji prodávají i s "čokoládovým" olistěním... Lída |
 |
Zahrada den po dni. Co jste dnes dělali?, 5.3.2010 Tak v HK zase už chumelilo... Horší je, že teď píšou, že má být takhle (a v noci dost pod nulou) ještě čtrnáct dní... Už aby to šlo se hrabat v zemi, tak se na to těším... Lída |
 |
Poradíte, co je to za kytku?, 5.3.2010 Protože dorůstá výšky tak 70cm a šířky 50cm, tak bych ji do truhlíku nedávala. Navíc je na ni hezčí pohled shora, než ze strany. Lída |
 |
Tlustolisté rostliny, 5.3.2010 Ta druhá je Peperomia pereskiifolia, ta první bude zřejmě také nějaký pepřinec. Všeobecně jsou pepřince velmi nenáročné kytky, vadí jim jen sluneční úpal a přemokření, pak jejich dužnaté stonky uhnívají. Spíš snesou, když je zapomenete... celý příspěvek > |
 |
Datlovnik - pestovani ze semene, 5.3.2010 Semínko z koupené datle zasazené bez předkličování do květináče klidně vyklíčí, ale trvá to asi 4-6týdnů. I po několika letech uložení mi z pěti kousků vyrostly tři. Lída |
 |