Příspěvky uživatele - 176.18

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Nejatraktivnější stromy, 10.3.2010
Květo, já to dál nehledala, je to možné, opsala jsem jméno uvedené u fotky. Díky za info!  Lída
Z čeho živý plot?, 10.3.2010
Do polostínu a v=1,5-2m můžete dát spoustu listnatých keřů, nevím, jestli plot chcete tvarovat nebo ne. Ale hlavně nevím, co nechutná slepicím, když jsem je kdysi měla, tak sežraly všechno.          ... celý příspěvek >
Nejatraktivnější stromy, 9.3.2010
Když on ten Cornus k. urbiniana ani nikde u nás není k sehnání, ty fotky byly odněkud z Ameriky. Ale je pěkný, že? Lída
Výsadba jabloně, 9.3.2010
Tak to bude na román... Začíná se sázet, když rozmrzne zem. Když vám stromky přijdou, zastřihněte jim poškozené kořeny až do zdravé části (uvnitř bílé). Kořeny stromků namočte min.na 24h do vody v chladné, bezmrazé místnosti. Nevím, jestli už máte... celý příspěvek >
Šarka v okolí Křtin? (S od Brna), 9.3.2010
V Brně bude určitě Rostlinolékařská správa, zkuste se tam zeptat třeba telefonem, určitě vám podají informace.         Lída
Podivné nemoci kaktusů, 9.3.2010
Možná by se dala ještě zachránit spodní část, dole je zatím zelený. Vidělo by se, kdyby se uříznul v nejširším místě, jestli je špatný až dolů. Pokud by zbylá spodní část byla uvnitř dobrá, tak nechat zaschnout a opatrně pěstovat dál, nahoře po... celý příspěvek >
Jak ostříhat loňskou meruňku, 9.3.2010
Ferdo, nahoře jsem psala, že když se nechá meruňka růst bez řezu (mám dost takových zahrádkářů v osadě - protože "kdo to kdy viděl -řezat meruňku, vždyť zajde"),  tak větve jsou dlouhé, hubené (= bez postranního obrostu), uvnitř je... celý příspěvek >
Dracena - usychají listy, nic nepomáhá, 9.3.2010
Ještě mne napadlo - když píšete velký květináč- nebyl móóc velký? ony to pak kytky někdy nestihnou prokořenit, zem u krajů zůstává dlouho mokrá a jim pak odcházejí kořeny. Moje dracéna má asi 80cm, květináč původní ani ne 20cm, zem také - obyčejnou,... celý příspěvek >
Ako ostrihať 2-krát, 9.3.2010
:-))  Přesně tohle jsem si říkala, když jsem se dívala na fotku (ještě než jsem četla Váš příspěvek). Tak mám radost, že jsem se strefila :-)). Jak se teď dívám, tak Rony by tam těch větviček nechal víc, ale myslím si, že u slivoní je lepší mít... celý příspěvek >
Dracena - usychají listy, nic nepomáhá, 8.3.2010
Neužírá ji něco kořeny? Sviňky, žížaly také zlobí... Podívejte se na kořeny.  L.
Tavoľník, 8.3.2010
Koncem června odlomit mladé výhony, které začínají dole hnědnout, nejlépe s patkou. Ze spodní části odstranit listy a řízek zkrátit asi na 8-10cm. Spodní část ošetřit stimulátorem a zasadit do země do polostínu.  Lída
Nejatraktivnější stromy, 7.3.2010 Obsahuje fotku
Třeba jsem nevybrala dobrou fotku (jinak ho také nabízí Droždín), tak ještě něco : ps - jinak zvláštních a ne běžných stromů je moc, mně se třeba líbí Cornus kousa urbiniana (ale bohužel je do -15°C) - poslední... celý příspěvek >
Nejatraktivnější stromy, 7.3.2010
Není to foto montáž, je to kříženec, na jedné větvi má dvě barvy květů. Nabízí ho třeba p.Žižka.           Lída
Kolik půdy na cca 1000 m2 zahrady, 7.3.2010
Pokud si myslíte, že navezení vrstvy země se zbavíte porostu, který se vám nelíbí nebo nehodí, tak se mýlíte - prorostl by na povrch. Takže tam, co budete chtít něco pěstovat, se to stejně musí vyplet (ručně nebo chemicky). A jak je výše psáno, rákos... celý příspěvek >
Řez po pozimní výsadbě, 7.3.2010
Vyřízne se asi 4mm dlouhý (na šířku pupenu) "půlměsíček" špičkami otočený dolů kousíček nad pupenem přes celou vrstvu kůry až na dřevo, aby živiny proudily do pupenu. Také lze asi 0,5cm pod pupenem proříznout kůru po délce větvičky (řez dl.... celý příspěvek >
Další diskuze:  6667686970>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika