|
Stříhání starších stromů, 15.3.2010 p.s. Ale kousek ukončený nějakou menší větvičkou jí tam nechte, ať se pak to "V" nerozlamuje (pokud se časem nerozlomí celý stromek). L. |
 |
Stříhání starších stromů, 15.3.2010 U toho "A" bych zkusila odstranit vlevo i vpravo prodlužující střed větve. Korunu už má stejně rozdvojenou, takhle by se aspoň prosvětlila a zbývajících 4-5 větví by mělo kam hnát postranní výhony. Lída |
 |
|
 |
Porovnejte sve sazenice s jinymi pestitely stejnou odrudu, 15.3.2010 Pro Romanu - přečtěte si "jak se vyrábí osivo F1" z 2.3.2010 |
 |
Jak a kdy mám ořezat jabloně?, 14.3.2010 Pokud máte jednu starou jabloň, tak nejdříve prosvětlit korunu = odstranit větve jdoucí směrem do koruny, křižující se a rostoucí kolmo vzhůru. Jinak se takto špatně radí, nevím, v jakém je... celý příspěvek > |
 |
Čím pohnojit trvalkový záhon, 14.3.2010 Na zimu dávám kompost, teď zjara Cererit, přihnojuji tekutým (Kristalon ap.). Lída |
 |
Jak ostříhat loňskou meruňku, 12.3.2010 Vím, že se to používá u vřeten (nemyslím štíhlá vřet.), ale u meruňky jsem to nikdy nepoužila. Navíc mi připadá, že i ten pupen na terminálu nevyrovnává kmínek - a tam se to snad nepoužívá (aspoň jsem to nikdy neslyšela). Ještě jsem se chtěla zeptat... celý příspěvek > |
 |
Jaký substrát pro balkonovky, 12.3.2010 "Normální zeminu" naberu na zahrádce ze záhonů.... Pokud nemáte tuhle možnost, (na pytli s tím zahr.substr. je to i doporučeno), tak lze také koupi v pytli balený zahradnický kompost (ten jsem ale kupovaný nezkoušela). Asi bych spíš... celý příspěvek > |
 |
Jak ostříhat loňskou meruňku, 12.3.2010 ps - když se tak znovu dívám na to fotku po ostříhání zahradníkem, tak mi připadá, že i koncové pupeny má většinou chybně otočené dovnitř... Lída |
 |
Zakrytí okrajů jezírka, 12.3.2010 Díky za info, zrovna se mi to bude letos hodit, aspoň nemusím shánět tolik šutrů!! Lída |
 |
Zelný salát jako v restauraci, 11.3.2010 Také se mohou přidat hrubě nastrouhaná jablka. Nebo cibule. Lída |
 |
|
 |
Jaký substrát pro balkonovky, 11.3.2010 Z kupovaných substrátů se mi pro baklonovky a pokojové květiny osvědčil "zahradnický substrát B" smíchaný 1:1 s normální zeminou. Lída |
 |
Kdy zastřihávat broskvoně, 11.3.2010 Myslím, že je horší, když někdo neví, kdy, proč a jak se řeže - ale řeže a nezeptá se... Lída |
 |
Anturie - Co to může být?, 11.3.2010 Někde jsem kdysi četla, že ano. Ale zkusila jsem odlomený kmínek nechat zakořenit a nepovedlo se. Nevím, jestli by to nešlo teď, když mám kmínky už delší dobu zasypané zemí - jestli si tam nepustily kořínky (z takových těch náznaků kořenů na kmínku).... celý příspěvek > |
 |
Jak ostříhat loňskou meruňku, 11.3.2010 Třeba na tu větev zapomněl... Větve rozhodně do roviny tak, aby poslední pupen směřoval ven.
ps - v zahrádce za mnou řezal před třemi lety odborník-zahradník (dává si i inzeráty, že provede řez) sousedce starší jabloně - děs a hrůza,... celý příspěvek > |
 |
35 let staré jabloně co s nima?, 11.3.2010 Když táta kdysi přeroubovával staré stromy, nechával jim pár postranních "tažných" větví, zřejmě proto, aby tomuhle zabránil, nešlo by to použít? Lída |
 |