|
Příspěvky uživatele - 176.18
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Kdy zastřihávat broskvoně, 16.3.2010 To není pravda - proč by měla při pravidelném řezu dělat vlky?? Jedině snad, když ji člověk nechá růst jak dříví v lese (a neřeže jako vy),a pak najednou ji silně zmladí. Pak ano, jako každý jiný strom. Táta také říkával, že broskvoň roste jak... celý příspěvek > |  | Jak ostříhat loňskou meruňku, 16.3.2010 Hlavně, ať roste!! :-)) Lída |  |
|  | Kdy zastřihávat broskvoně, 16.3.2010 A jak vypadají vaše větve, když u vás tedy vyrazí jeden výhon? Dlouho nic a na konci štětička?? A od kmene roste jen hodně klacků (protože je přece neostraníte!) bez postranních větví?? Nebo mi tedy vysvětlete, jak - podle vás - se... celý příspěvek > |  | Kdy zastřihávat broskvoně, 16.3.2010 Korunka se zkrácením nezahustí, protože vyrazí dlouhé výhony. L. |  | Mladé stromky nerostou, 16.3.2010 V příspěvku ano, jenže to má být z knihy, kterou mám před sebou a tam je uvedeno to, co cituji doslova já. Jestli ji máte, tak se podívejte. Ale věřím, že Vy jistě víte, že loňské pupeny by vyrašily... Jinak bych ty stromky Vámi ošetřované opravdu... celý příspěvek > |  | Jak ostříhat loňskou meruňku, 16.3.2010 Meruňka se stříhá vždy v době růstu - květen / červen a pak v druhé polovině srpna. Zjara zkracujete boční výhony delší než 25cm za 5.-6.listem a v srpnu hlavní větve a terminál (střed) zhruba na tu polovinu přírůstku, jak píšete. Stříhá se na vnější... celý příspěvek > |  | Kdy zastřihávat broskvoně, 16.3.2010 Jé, to jste zase vy! To víte, že při jarním sázení se řeže hodně... A není to pověra - když stromek zasadíte, jak je = A) některé větvičky uschnou, protože to kořeny neutáhnou, B) přírůstky budou malé, protože jich bude velký počet, C) korunka... celý příspěvek > |  | Více kaktusů v jedné nádobě, 16.3.2010 Mívala jsem kolem stovky kaktusů, každý zvlášť. Pak jsem je také sesadila po několika do misek. Zjištění : po jednom se lépe ošetřují, pokud něco chytnou, nenakazí se ostatní. Dále když pak vyrostou - jeden víc, druhý míň, lépe se po jednom... celý příspěvek > |  | Stříhání starších stromů, 16.3.2010 Ale to "A" potřebuje pořádně prosvětlit, nejen "zakrátit vidlice"... L. |  | Mladé stromky nerostou, 16.3.2010 Tam není psané, že by nevyrašily, ale že po seříznutí na patku "využíváme spící pupeny, protože normální pupeny nevyraší" - což je logické, když je uříznu... Ono se musí číst pozorně! Jinak to je v mém vydání str.90, 9.+10.řádek... Řešení... celý příspěvek > |  |
|  | Mladé stromky nerostou, 16.3.2010 Mám dojem, že u vás je spíš problém v tom, že chcete výhony "podle knížky". To nejde, každý stromek roste jinak, vy se musíte řezem přizpúsobit stromku, ne stromek vám. Ještě vám určitě poradí p. Vysloužil, já bych se na meruňku podívala... celý příspěvek > |  | Stříhání starších stromů, 16.3.2010 Ale tam se nejedná o terminál, nýbrž o prosvětlení koruny a navíc omezení růstu (a tím i zátěže) jen do dvou stran - pokud poroste jen na dvě strany, tak se v té vidlici brzy rozlomí...
ps - Vám se nikdy žádný řez nelíbí... celý příspěvek > |  | Jak zachránit zlomený stromek?, 16.3.2010 Pokud je nalomená, zkusila bych dlahu a stáhnout páskou. Pokud nepřiroste nebo je nyní ulomená úplně, řídit se radou nahoře. Měla jsem jednou podobný problém s jablůňkou, sice pořádně nepřirostla a musela jsem ji později stejně odříznout, ale mezitím... celý příspěvek > |  | Zakrytí okrajů jezírka, 15.3.2010 Ještě jsem ji neviděla, ale myslela jsem, že bych ji dala jen na okraj a na ni kameny -ale že by třeba místy mohla být trochu vidět, nebo mezi velké kameny na ni pohodit pár malých - rozhodně nechci, aby to vypadalo nějak uměle. Jenom, že bych těch... celý příspěvek > |  | Mladé stromky nerostou, 15.3.2010 Proč jste řezali meruňku na patku? To u peckovin nedělá, tam se řeže za 1.pupenem směřujícím z korunky ven, zbytečně se holka vysilovala, když musela rašit ze spících pupenů . Lída |  |
 |
|
|
|