|
Příspěvky uživatele - 176.18
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Imperata cylindrica aneb Japonska krvava trava, 29.3.2010 Mám ji na plném slunci a líbí se jí to, pěkně se rozrůstá. Na zimu nahrnu listí a chvojí. Přežila už tři zimy (i tu letošní) v pohodě. Lída |  | Neznámá višeň, 28.3.2010 Bude to Morellenfeuer, ta to dělala... Morelu pozdní měl soused, ta je kyselejší, my se sousedkou teď máme jedna UjFu a druhá ÉrBö, jsou sice dobré, ale ta tátova Morellenfeuer byla lepší. Jen nám ji tehdy v plném květu ukroutila vichřice. A ta... celý příspěvek > |  |
|  | Živý plot v jílovité půdě, 27.3.2010 Sama mám zakrslou, nijak nevoní, tak předpokládám, že nevoní ani vzrůstné kultivary (ani se o vůni nikde v literatuře nezmiňují). Ještě má i tu výhodu, že při nákupu není příliš drahá... ... celý příspěvek > |  | Čím nahradit Sumithiol? - květilka na cibuli, 26.3.2010 Zcela bez chemie - vyzkoušeno - stačí po vyrašení nakrýt bílou textilií a nechat přikryté cca do konce května/poloviny června. Velké cibuli již květilka neublíží. V mezidobí 1 -2x vytrhat velkou plevel, opět... celý příspěvek > |  | Jahody - jak na to, 26.3.2010 Na údržbu je černá fólie dobrá, ale sadbu pak musíte uchycovat sponami do kelímků (nemá kde zakořenit) a při vysokých teplotách se občas plody o fólii trochu popálí. Sortiment odrůd dostupných u nás je na stránkách Sempra Trutnov i s popisem chuti,... celý příspěvek > |  | Strihani, 26.3.2010 Nemá se stříhat, pokud teplota klesá pod -7°C (dřevo je pak křehké a láme se), dále se nemá na prochladlé větve sahat teplou rukou (rozdíl teplot). L. |  | Živý plot v jílovité půdě, 26.3.2010  Výše jsou uvedeny i stálezelené listnáče. Osobně bych doporučovala nejspíš hlohyni (Pyracantha coccinea), je odolná, nenáročná, může růst volně, dá se i stříhat. Kvete bíle a plody má podle odrůdy žluté, oranžové nebo červené, zdobí ji dlouho do... celý příspěvek > |  | Český název pro Osteospermum, 26.3.2010 Vám už letos kvete osteospermum??? Mám ho také v květináči od loňska, teď ho dávám ven, ale zatím tedy nekvete. Lída |  | Co s tym stromem mam delat?, 25.3.2010 Tak to jsem nevěděla, v Krušných horách jsem nikdy nebyla, zas vím něco nového :-)). Tady je jen v zahradách, mívá tak do 20m výšky. Ale je pravda, že při vichřici padají. Jenže dotaz byl na ořezání spodních větví a ne na to, jestli se má... celý příspěvek > |  | Probouzení kaktusů, 25.3.2010 Poprvé se zalévá až v polovině května, kaktusy se po zimě probouzejí teplem a ne zálivkou. Jakmile je pak zalejete, začínají růst. K tomu ale potřebují dostatek světla a slunce a to teď nemají. Takže bych ještě teď nezalévala. Pokud by teď začly... celý příspěvek > |  |
|  | Jaká je Big Purple?, 25.3.2010 Je krásná a hodně voní. Koupila jsem ji loni na podzim, protože jsem ji obdivovala u kamarádky. Ale mám ji od zahradníka, protože z pytlíků a z krabic mi v 90% vyroste jiná odrůda. Lída |  | Poradí někdo, kde se dají sehnat kvalitní rouby?, 25.3.2010 Pokud nejsou rouby narašené, tak ano. L. |  | Kdo pozná odrůdu?, 25.3.2010 Melrose má tmavší červeň a skvrnky rzivosti na plodech, aspoň to mé, a není tak lesklé. Lída |  | Jahody - vykopat nebo nechat?, 25.3.2010 Dávám jahody vždy začátkem srpna po raných bramborách a moc se jim to líbí :-)) . Teď bych ty staré jahody nechala, přihrnula zeminou krčky a dala cererit, po čase zálivka kristalonem - letos přežijí. Začátkem srpna bych dala na nový záhon... celý příspěvek > |  | Vyhodím ohryzané stromky - jakou menší odrůdou nahradit?, 24.3.2010 V tom druhém příspěvku jste se ptala, jestli už se stromky prodávají - ano, většinou od 15.3. Ale běžte si je koupit raději do nějaké školky, rozhodně bych je nekupovala v nějakém... celý příspěvek > |  |
 |
|
|
|