|
Sametka podzimní - Trombicula autumnalis, 26.4.2010 Mne už taky něco žralo, ale jestli to jsou ony, nevím... |
 |
Pnoucí hortenzie - barva, 26.4.2010  Panašovaná odrůda H.petiolaris je "Miranda". |
 |
|
 |
Pnoucí hortenzie - barva, 26.4.2010 Pro paní Marcelu : u nás u domu byla velkolistá růžová - po jednostranné kyselé zálivce (dotyčný použil ředěný ocet) měla z jedné strany květy modré. |
 |
Meruňka nekvete, 26.4.2010 Počkat!! Začne plodit :-)) |
 |
Kompost vs. sousedi, 26.4.2010 Nechávám posekanou trávu ležet a na kompost ji dávám teprve trochu proschlou - druhý až třetí den. Pak cítit není, nezapaří se tolik a neslehne se do neprostupné vrstvy. Lída |
 |
Pnoucí hortenzie - barva, 25.4.2010 Pokud vím, tak pnoucí hortenzie je jen bílá a nikdy se nebarví. Barví se jen hortenzie velkolistá - bílé květy obarvit nelze, růžové /modré jsou barevné podle půdní reakce. Třetí ze známých hortenzií, hortenzie latnatá (bílá nebo bílorůžová)se také... celý příspěvek > |
 |
Mrazuvzdorný muškát, 25.4.2010  "Splendid" |
 |
Divná tráva s dlouhými podzemními oddenky, 24.4.2010 Chybí fotka - musíte se přihlásit... Jinak je nejlépe ji vyplet :-)) |
 |
Prosim o urceni kere nebo stromu, 23.4.2010 Vonné pelargonie jsou P.graveolens (v=60cm), P.odoratissimum (v=25cm) a také P.citrosum, která odpuzuje komáry. Jestli ještě nějaká další, nevím. Lída |
 |
Cibuloviny v květináči - můžu je vysadit nyní?, 22.4.2010 Znám je pod jiným názvem - ladonička (=modravka) a cammasia (=ladoník), ale zasaďte je stejně, aby přežily cibulky. Zdraví Lída |
 |
|
 |
Vyhodím ohryzané stromky - jakou menší odrůdou nahradit?, 22.4.2010 Mně takhle ohryzali králíci malý James Grieve Red, ale dole nad očkováním si pustil výhon - nechala jsem ho růst a založila novou korunku. Pak jsem ohryzaný původní kmínek odřízla. Protože to byl mladý stromek, jako máte vy, místo odříznutí se pěkně... celý příspěvek > |
 |
Prosim o urceni kere nebo stromu, 22.4.2010 Pelargonium odoratissimum |
 |
Tis a dristal, 21.4.2010 Mám je vedle sebe, navíc pod břízou... Lída |
 |
Cibuloviny v květináči - můžu je vysadit nyní?, 21.4.2010 Určitě co nejdříve vysadit, do podzimu by nevydržely. Tou "modravkou" zřejmě myslíte modřenec a "ladovníkem" ladoňku? Lída |
 |
Pokojovka, 21.4.2010 Pane Jančo, žádná "znalkyně" flóry nejsem, to mi moc lichotíte. S tím gumovníkem máte pravdu. Nikdy jsem ho doma neměla, tak ho moc neznám a i tu Pereskii jsem si spletla s Pereskiopsis (tu jsem kdysi dávno, když jsem ještě pěstovala... celý příspěvek > |
 |