|
Přesazení kaktusu, 5.5.2010 Také lze květináč s kaktusem zapustit do většího květináče a mezeru mezi nimi vyplnit kamínky... Lída |
 |
Thůje z internetu - zvláštní podoba, 5.5.2010 Pokud jste je chtěla použít na výsadbu plotu, tak to chce řízkovance. Semenáče nejsou vyrovnané v růstu a pokud vím, používají se spíše na roubování jako podnože. Ohledně vzhledu a toho, co s tím, snad poradí jiní. Osobně používám v případě potřeby... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Clematis, 5.5.2010 Také můžetek zastínění kořenů clematisů použít třeba položené ploché kameny nebo pokryvné trvalky jako třeba polštářové floxy, mateřídoušku... Lída |
 |
Kdoulovec - řez a kvetení, 5.5.2010 p.s. - mají dost slunce? Čím víc slunce, tím víc květů... L. |
 |
Kdoulovec - řez a kvetení, 5.5.2010 Až bude starší, pokvete víc. Ale nikdy nekvete 100% větviček. Jinak je lépe občas seříznout některé větve do staršího dřeva, protože neustálým sestřihováním konců byste se připravoval o květy na další... celý příspěvek > |
 |
Jak sehnat ježka?, 5.5.2010 Ježek miluje kočičí granule, u mne je všichni společně baští, třeba by ho pomohly nalákat...?? Lída |
 |
Berberis thunbergii - množení, 5.5.2010 Uvádějí, že zelenými řízky do pařeniště nejlépe červen - červenec. Také to letos potřebuji nařízkovat, ale jiný kultivar. Jinak se dřišťál množí také semeny na podzim - občas někde semenáček na zahradě... celý příspěvek > |
 |
Je toto moniliový úžeh?, 5.5.2010 Stromku je pět let. Díky za rady!! Lída |
 |
Trnity rychlerastuci zivy plot, 3.5.2010 Ostružina... |
 |
Je toto moniliový úžeh?, 3.5.2010 Také se připojím - asi mám odříznout obě celé kosterní větve, že? Na obou jsou lístečky na letorostech zvadlé. Předpokládám, že amputace bude nezbytná, aby se ta mrcha nerozlezla vodivými pletivy dál... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Je toto moniliový úžeh?, 3.5.2010 Mockrát děkuji za radu, příště stříknu Horizonem do květu. Nevěděla jsem, že nevadí včelám. Zdravím - Lída |
 |
Co mám na zahradě?, 3.5.2010  Řekla bych také, že je to vrba, na fotce větvičky zblízka jsou vidět nějaké jehnědy a rakytník plodí na větvičkách - viz přiložené foto. Ještě mi je ale divná jedna věc - ten keř/strom není opadavý? Že na fotce se sněhem má listy...? Lída |
 |
Jaký živý plot, 2.5.2010 Teď je tak právě čas na výsev ačokči do kelímků (jako okurky). Nebo si můžete malé sazenice koupit někde na trhu, kde prodávají sadbu. Měla jsem 2 rostliny asi 40cm od sebe zasazené na vyvýšeném kompostě u dvou tyček a udělaly mi z toho zelenou... celý příspěvek > |
 |
Strihani a nestrihani travin, 2.5.2010 To ano - kdyby byla pryč, tahal byste teď jen uhnilá stébla... |
 |
Je toto moniliový úžeh?, 2.5.2010 Hm, já Velkopavlovickou stříkala (před květem Sporgon, po odkvětu Horizon) a dnes jsem měla zvadlé listy na dvou hlavních větvích. :-(((( Lída |
 |