|
Příspěvky uživatele - 176.18
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
O jakou jde chorobu, 15.6.2010 Řekla bych, že ty nové výhony díky vlhku vyrazily moc rychle a listy to prostě tak rychle nestihnou. Myslím si ale, že to doženou, počkala bych. Na těch starých listech je vidět trochu nějaké popálení, asi postřikem. Lída |  | Černání vařených brambor, 15.6.2010 Moje babička říkala, že klíčky z brambor se mají olamovat až těsně před loupáním, ne během uskladnění, že pak brambory při vaření černají. Nemohlo by to být i tím?? |  |
|  | Jiřiny a slimáci, 15.6.2010 Zkusila jsem minulý rok dát kolem vyrážejících jiřin psí chlupy a přes ty se slimoušům asi nechtělo, tak je nechali růst. Až byly jiřiny větší, chlupy jsem dala pryč, ale to už jim pak neiblíží. Letos jsem dala chlupy kolem 5ks jiřin, šestou mám hned... celý příspěvek > |  | Žluté flíčky na listech hrušně, 14.6.2010 O té rzi je tady toho napsáno moc. Zkráceně - vadí jen jalovec čínský, j.chvojka a druhy, které byly dříve označovány jako j. prostřední - přes zimu je rez na nich, tvoří rosolovité chomáče. Pak se zjara stěhuje na hrušně, ty se proti ní stříkají... celý příspěvek > |  | Bílá skvrnitost jahod, 14.6.2010 Kvůli bílé skvrnitosti jahody nezahynou, ta jim opravdu tolik nevadí - to vadnutí spíš vypadá na houbovou nemoc kořenového krčku - to keříky vadnou a usychají (kořenový krček je na řezu zbarvený). Proti skvrnkám stačí po sklizni pokosit (aby zůstala... celý příspěvek > |  | Plíseň kaktusu, 14.6.2010 1)Pokud vám v místě plísně měkne, tak vykrojit žiletkou nebo skalpelem až do zdravé části a nechat zaschnout. 2)Pokud je plíseň jen na povrchu, otřít vatičkou nebo štětečkem namočeným ve slabém roztoku hypermanganu. 3)Pokud je plíseň skrz naskrz tělo... celý příspěvek > |  | Co s javorem?, 14.6.2010 Dala bych ho zatím do stínu až polostínu a pokrátila větvičky třeba na polovinu, aby neodpařoval tolik vody. Povrch země nad kořeny bych něčím namulčovala a zem udržovala mírně vlhkou. Uvidíte, jestli se vzchopí a začne postupně zase... celý příspěvek > |  | Floxy, 14.6.2010 Kvetení můžete prodloužit tím, že lem trsu po obvodu během růstu poněkud zkrátíte, zkrácené výhony kvetou později - navíc trs se nerozklesává. Také pokud odstraňujete první odkvetlé laty, z bočních výhonů kvetou dál. I různé odrůdy nekvetou přesně... celý příspěvek > |  | Co je to zase za chorobu?, 14.6.2010 Máme to na jabloni Lord Lambourne, který na to trpí, je to projev viru, jak psal p.Vysloužil. Stromu to nevadí, jen se z toho stromu nedají brát rouby. Lída |  | Ošetření vylomené větve, 12.6.2010 Ránu začistit, aby okraje byly hladké a použít výše uvedený balzám. Ničím se to utěsňovat nedá - strom přece roste... Jen musí tu ránu začít zavalovat. Lída |  |
|  | Změna barvy surfinie, 12.6.2010 Pokud původní surfinie byly hybridy F1, tak v další generaci se potomstvo štěpí... Lída |  | Vadnutí a uschnutí letorostů a plodonošů, 12.6.2010 Ještě se vracím k tomuto vláknu - dnes při prohlížení "papírků" jsem našla návod na ověření spály růžovitých v nekrózách - třeba se někomu bude hodit : Roztok jodjodkalia (8g jodidu draselného, 1,5g jodu, 300ml steril.vody) nanést na... celý příspěvek > |  | Co je to za plazivky?, 12.6.2010 Popenec a mochna plazivá :-))) |  | Růže a plamének, 12.6.2010 Přesně tenhle dotaz na clematis jsem tu dávala minulý rok - čím to je, nikdo nevěděl. Jak jsem později náhodou zjistilala, je to zřejmě nedostatek některého stopového prvku, pravděpodobně hořčík. Zatím jsem s tím nic nedělala a clematis roste jako... celý příspěvek > |  | Agaratum, 11.6.2010 Ageratum - nestařec, vysoký a nízký, opravdu slunce a propustnou půdu, ale zalít vždy důkladně. Je modrá, bílá, růžová, vysoká je i k řezu. Vysévá se hodně brzy do skleníku, takže kupuji... celý příspěvek > |  |
 |
|
|
|