|
Příspěvky uživatele - 176.18
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Co místo pryšce?, 1.7.2010 Ten kontryhel jsem napsala proto, že je vzhledově poměrně neutrální, jako původní pryšec(i když ten je zjara do červena). Odpovídal by i výškově původní rostlině. Jinak kytek je...!!!..., ale myslela jsem na to, aby se vzhledově dodržel plán zahr.... celý příspěvek > |  | Hortenzie, 1.7.2010 Hotrenzii je lépe zasazené normálně v zemi, ne v květináči. V květináči příliš kolísá vlhkost, navíc pokud jste dala velký květináč a vzápětí hnojila, není to dobré - rostlina musí tu zem nejdřív prokořenit, pak až se hnojí - nikdy ne brzy po... celý příspěvek > |  |
|  | Choroba hrušky (fotografie), 1.7.2010 Listí se klidně může na podzim dát do kompostu, v tu dobu je už rez dááávno odstěhovaná zpátky na jalovci - z opadaného listí se nešíří ;-)) Lída |  | Shrabání posečené trávy, 1.7.2010 Myslíte brány? Existují, na netu je najdete (ty, co jsem tam viděla - 1370,-Sk). |  | Co místo pryšce?, 1.7.2010 Zkuste kontryhel - Alchemilla mollis. Ale z toho, co uvádíte, jsou jedovaté ještě minimálně pivoňka a sasanka, jestli ne ještě další... Ale trávila jsem kdysi s malou dcerkou celé dny na zahrádce, kde rostlo všechno možné a přežila bez úhony ... celý příspěvek > |  | Choroba hrušky (fotografie), 30.6.2010 Thuje opravdu není hostitelem rzi hrušňové, ani cypřišky, pouze tři druhy jalovců : čínský, chvojka a bývalé j.prostřední. Problém je spíše v tom, že někteří zahrádkáři říkají "tůje" všemu...
Jinak jestli dáte problematické jalovce 10 nebo... celý příspěvek > |  | Hortenzie, 29.6.2010 Máte ji v polostínu nebo na slunci? Má alespoň 1 konev zálivky denně? Byla již nějaký čas na stanovišti a dobře zakořeněná, když jste ji začala hnojit? Nebyla hnojená moc často a silně? ... celý příspěvek > |  | Jak na Mandelinku bramborovou?, 29.6.2010 Když do druhého dne zmizí, kdy se zase vrátí? - že jste stříkal už 3x?... Tolik kopřiv bych ani nesehnala! :-))) |  | Co prosím znamená, kořeny zamulčujte? U acer palmatum, 28.6.2010 Namulčovat kořeny = na zem nad kořeny dát vrstvu rostlinného materiálu, aby se udržela vlhká zem u kořenů (japonské javory to potřebují). Textilie může i nemusí být, místo kůry lze použít třeba i posekaná tráva. Jinak jap. javory chtějí spíš... celý příspěvek > |  | Musí se travní semeno zasypat?, 27.6.2010 Stačí zasekat hráběmi, při ponechání na povrchu by klíčící semeno mohlo zaschnout. Lída |  |
|  | Japonská azalka, 27.6.2010 Podívejte se na vlákno o chorobách azalek ze 16.7.2009 v sekci "Choroby", připadá mi to skoro stejné... Lída |  | Bílý rybíz - Jantar, Orion nebo Viktoria?, 26.6.2010 Není špatný také Versailský bílý. Lída |  | Jahodárny, 26.6.2010 Zkuste zapojit sousedy, jestli by se nepřidali. Nebo se zkuste mailem domluvit přímo v Sempře... Lída |  | Prosím o radu. Co to je a co s tím?, 26.6.2010 Prospěšné není, likviduje naše domácí slunéčka a spíš škodí.. /viz Zahrádkář/ Lída |  | Jahodárny, 26.6.2010 Jednou za čas beru sadbu z Turnova a je perfektní, navíc mají pěkný výběr odrůd. Loni nás bylo asi pět v okolí, co jsme od nich měli sazenice a všichni si je chválili, že by takovou sadbu nevypěstovali, "i kdyby se ozlatili". Ochotný je i... celý příspěvek > |  |
 |
|
|
|