|
Ontario a Wagenerovo, 30.1.2010 Pan Boštička mne vytkl nesprávný řez, tak k tomu se hlásím ale tento strom byl určen k vykopání a na podzim se tak stalo, protože vedle je jiné Ontário větší a to mne stačí, navíc to vadilo jiným stromům. Znovu jsem se díval do knížky Pěstování... celý příspěvek > |
 |
Ontario a Wagenerovo, 29.1.2010 Jsem přesvědčen, že se jedná o Ontário. Kyselé a v málo sluněčním roce a zanořené v koruně zelené jak "brčál". Co do velokosti přímo obrovské, já jsem ty nějvětší ze slepa nedonesl, jenom ty vybarvěnější a chtěl jsem reagovat na tu... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Ontario a Wagenerovo, 29.1.2010  Posílám foto Ontário ze sklepa. Musím podotknout, že rok 2009 byl mimořádně příznivý na počet slunečných dní. Zatím však moc jablka nezežloutly, to tak až kolem Velikonoc. Jinak ve sklepě vydrží až do konce července ale pěkné ani chutné už moc... celý příspěvek > |
 |
Ontario a Wagenerovo, 29.1.2010 Toto vrtá hlavou i mne tak načervenalé Ontario. Kdysi jsem na toto téma muvil s odborníkem a potvdil mne, že to musí být souhra několika činitelů. Svah na jih, zatravněný pozemek (tam prý se jinak vybarvují jablka) a slabě vzrůstná podnož. Vedle mám... celý příspěvek > |
 |
Ontario a Wagenerovo, 28.1.2010  Naše Ontário vypadá na stromě takto. |
 |
Krmítko pro ptáčky, 28.1.2010  Sad mám před oknem a krmítko taky ale nepočítal jsem s poštolkou, ta se tam nevešla. |
 |
Ontario a Wagenerovo, 28.1.2010 Ontário je větší a hrbolatější, Wagenerovo vyrovnané ve tvaru a menší. To do jaké míry jsou vybarvena záleží na poloze sadu a zatravnění. Jižní svah a zatravněný dává barevně výraznější líčko, případně žíhání ale to se skladovaním vytrácí. |
 |
Okousané jabloně, 27.1.2010 U stromků posazených na podzim je to špatné. Mám s tím zkušenost dá se zachránit, tím, že se to zamaže a čeká se na vyrašení z místa pod okusem ale ztratíte několik let. To jde velmi pomaly. Když posadíte znova, tak jeden rok. Pokud tam zůstal pás... celý příspěvek > |
 |
Vlašské ořechy - nový recept, 26.1.2010 O tom zda nějaký kovový stojan při puštěné mikrovlné troubě (na řežim mikrovln) vadí nebo nevadí se přesvědčíme snadno. Dáme jej do trouby a spustíme. Pokud tak nelítají blesky ani není slyšet nic, tak je to v pohodě a nevadí to. |
 |
Vlašské ořechy - nový recept, 26.1.2010 Když se griluje, tak se negenerují mikrovlny ale i.č. záření a tehdy se může dát do mikrovlnky cokoliv. Mikrovlny ohřívají potraviny tak, že rozkmitávájí molekuly vody především ale i molekuly cukru a tuků. Péct neumějí. Rozkmitáním molekul docílíme... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Vlašské ořechy - nový recept, 25.1.2010 Nevadí grilování ale vadí mikrovlnám a hodně, on je v podstatě "zkratuje". |
 |
Pistni krouzek, 24.1.2010 "Konečně" nemyslím to zle ale měl jsem zato, že všichni vědí, že ojnice tlačí píst do boku po výbuchu na jednu stranu a při kompresi na druhou stranu a tam právě ta složka síly a ten úhel souvisí se zdvihem. |
 |
Pistni krouzek, 24.1.2010 Samozřejmě kroužek těsní a to, že plandá bylo myšleno že se příčně může pohybovat vůči pístu. Ale padlo tu ještě mnoho jiného ohledně chování se motoru a vibrací. Pánové to je věda vyvážit dynamické síly prvního a druhé řádu a nerovnoměrnost chodu... celý příspěvek > |
 |
Pistni krouzek, 24.1.2010 Nevím přesně co o kroužcích a pístech kdo tvrdí (v této debatě) ale na základě mých znalostí (řádná zkouška ze spalovacích motorů a ročníkový projet "klikáče") mohu prohlásit, že kroužky nejsou určeny k vedení pístu, jelikož hloubka drážky... celý příspěvek > |
 |
Maximální sací výška, 23.1.2010 Tak jak to vyjádřil F.O. je to správně a ještě to doplním přesně. Sací výška čerpadla Hs
Hs = HB - (hz + hp +sigma.Hm)
kde HB je atmosférický tlak na hladinu
hz jsou odpory v sacím potrubí až po oběžné kolo
hp tlak nasycených... celý příspěvek > |
 |