|
Motorová pila Oleo-mac 947, 13.3.2008 :-) Vtíp se holt vždycky nepovede, tohle pro 90% lidí vyznělo jako zesměšnění pily a ne jako vtip...
Přece mu nebudeme kazit radost, když je s tím spokojený ;-) Jen asi tolik: pokud by takhle opečovával jakoukoli hobby pilu za poloviční... celý příspěvek > |
 |
Motorová pila Oleo-mac 947, 13.3.2008 Urážky si nech na jiné forum, sem to netahej! Gl. |
 |
|
 |
Nova pila - nelze nastartovat, 12.3.2008 Pro začátečníka je dobré skouknout video od Jonseredu:
http://www.jonsered.cz/node246.aspx
Gl. |
 |
kompresor olejovy nabo bezolejovy, 10.3.2008 Třeba toto: Schneider Base Master 200-8-25 W za 5000,- Kč.. Jinak nejde ani tak o cenu jako kdo to vyrábí... Z ČR docela ujde Orlík.. Ale na to občasné ofukování stačí opravdu skoro cokoliv. Gl. |
 |
Olej do benzinu pro pilu, 10.3.2008 Konkrétně Stihl i Dolmar jsou dobré oleje a cena taky ujde, ale ty tajnosti jsou vada na kráse. Původ mě zajímá ze zvědavosti, jinak je mi celkem jedno kde a z čeho to dělají - do pily to budu lít pořád :-) Když něco víte, tak to řekněte nebo aspoň... celý příspěvek > |
 |
Nova pila - nelze nastartovat, 10.3.2008 Tipuju, že jednou zatáhne a poběží jak hodinky :-) Vy budete za vola, ale spokojen ;-) Tak držím palce ať to je takhle. Gl. |
 |
Olej do benzinu pro pilu, 10.3.2008 Jaké obchodní tajemství? Výrobce by měl uvést kde a jak se jeho olej vyrábí. Pokud to tají, tak tu něco smrdí a od takových radši dál ;-) Stihl tají i specifikaci oleje, Dolmar uvádí aspoň to, ale tím to končí. Podle těchto tajností mám za to, že to... celý příspěvek > |
 |
kompresor olejovy nabo bezolejovy, 10.3.2008 Levné bezolejové = až na vyjímky velmi nízká životnost (platí ale i pro většinu levných olejových). Pro občasné ofukování pily nebo nafouknutí gumy u auta to ale bohatě stačí ;-) Gl. |
 |
Olej do benzinu pro pilu, 10.3.2008 < ja pouzivam ZATIAL HQ olej, pretoze mam pilu este v zaruke, potom prejdem na Mogul..>
Měnit oleje jak ponožky není ideální, na vašem místě bych tam ten Mogul dával hned od začátku. Podmiňování zaruky olejem určitého výrobce mi... celý příspěvek > |
 |
Rozbíhání pily Stihl do otáček, 7.3.2008 Pokud to poměrně dlouho jede normálně a pak rychle jde do otáček a zdechne, tak bych začal odvzdušněním nádrže a přívodem paliva.. Gl. |
 |
|
 |
Otáčkoměr, 21.2.2008 No nevim, když nová pila stojí 10, tak omyl nemůže stát 15 :-) (to, že třeba válec+píst stojí jako celá nová pila je docela zajímavé). Asi myslíte, že nevim, že při ochuzení směsi se motor zadře. Nebo že jsem v životě neviděl vodítko na... celý příspěvek > |
 |
Otáčkoměr, 21.2.2008 Tak to musíte chápat mojí snahu dělat si servis sám - vy byste dal svoje auto do značkového servisu kde neznáte mechanika? ;-) Taky určitě víte jaký je rozdíl mezi "seřídit" a "seřídit jak nejlíp umím" Jinak těch 10 kw dostanete z většiny... celý příspěvek > |
 |
Otáčkoměr, 21.2.2008 To je příklad, neřešte hodnoty čísel a seřizování moderních motorů. Jinak bych rád viděl, jak seřizujete na klávesnici třeba vstřikovací tlaky :-)
Mě zase pobavil váš "poservisní servis", "zvíšení" a jiné hrubky a překlepy - to... celý příspěvek > |
 |
Otáčkoměr, 21.2.2008 má tam být "opravdu umíte seřídit".. |
 |
Otáčkoměr, 21.2.2008 Ad hloubka, příklad u auta: dobře seřízený motor má výkon 90kW, pokud ho opravdu seřídit a pohrajete si s tim, tak z něj dostanete třeba 100kW. Vám stačí těch 90 - však to jede dobře. Já radši těch 100 :-) To samé je třeba to... celý příspěvek > |
 |