|
oleo-mac 952, 26.5.2008 Ono to tak ale bude - reklamaci zamítnou s odkazem na málo oleje, špatný benzín, nevhodnou obsluhu atd., a na vás je prokázat, že to není pravda a příčina zadření byla jiná - pro uznání záruky by to musela být výrobní/ konstrukční vada motoru,... celý příspěvek > |
 |
oleo-mac 952, 26.5.2008 Reklamaci na 99% zamítnou. Musel byste zjistit přesnou příčinu zadření a mít ji zdokumentovanou - podloženou důkazy tak, aby to obstálo u soudu, pokud možno toto udělat ještě před reklamováním. Bez toho je to jen ztráta času..
Zadření jde často... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Sekačka na svah, 23.5.2008 Úhloměr a olovnice ;-) Gl. |
 |
novy krovinorez, 23.5.2008 Já taky náhražku nehledám - vašimi slovy hledám jiné řešení. Pochybuju, že si někdo nechal vyvíjet speciální mazací tuk pro křovinořezy, spíš vzali už vymyšlené, vyzkoušeli, nacpali do tuby a přejmenovali. A pokud tají složení, tak mě to v... celý příspěvek > |
 |
novy krovinorez, 22.5.2008 Modrá je spíš správně popuštěná :-)
Mazací tuk zkusim zjistit. Gl. |
 |
novy krovinorez, 22.5.2008 Ono to složení vazelíny bude tajné nejspíš proto, že to nejspíš bude běžná vazelína používaná v autech na homoklouby ;-) Gl. |
 |
novy krovinorez, 22.5.2008 Ta kvalita neni o penězích, ale že se dělají chyby které by se profíkovi stát neměly - například při broušení řetězu zuby vypálit do modra atd. Gl. |
 |
novy krovinorez, 22.5.2008 Jako výčitku to neberte. Já tuhle diskuzi beru jako "mluvenou", tj. co se řekne tak nejde vrátit. Samozřejmě vím, že upravovat můžu taky, ale přijde mi to divné, radši překlep opravím dalším příspěvkem.. Takhle budou za... celý příspěvek > |
 |
olej do motorovej pily, 22.5.2008 Tohle spíš vypadá na karbony ve válci, při změně oleje se uvolnily a následně se to přidřelo. Olej Stihl patří mezi dobré a těžko mohl být sám o sobě příčinou přidření... Gl. |
 |
novy krovinorez, 22.5.2008 Pro 4.243: JS není filuta, ale občas si příspěvek po odeslání přečte ještě jednou a napíše to jinak nebo něco opraví - tentokrát psal to samé jinými slovy, bez změny podstaty. Mně to přepisování vadí - na něco reaguji a to něco je pak jiné a... celý příspěvek > |
 |
|
 |
novy krovinorez, 22.5.2008 PS: a nepřepisujte svoje příspěvky, když už něco odešlete, tak to opravte dodatkem a ne přepsáním... Gl. |
 |
novy krovinorez, 22.5.2008 Vzhledem k tomu, že reálná hodnota tuby vazelíny je tak deset korun, tak 100,- mi přijde opravdu moc. Navíc, když stejnou vazelínu jde běžně sehnat za normální cenu. Přesně to sedí na ten salám - kilo stojí 200, řezník vám ale prodává jen... celý příspěvek > |
 |
novy krovinorez, 22.5.2008 100,- Kč za tubu vazelíny je asi jako 10 kč za jedno kolečko salámu ;-) - O. koupí barel za pár korun, nacpe to do tuby a zisk je v tisících procent... Gl. |
 |
novy krovinorez, 22.5.2008 No nevim, v návodech jsem ještě nikdy zmínku o záběhu neviděl ;-)
Obecně platí nepřetěžovat (nepřehřívat), nevytáčet zbytečně bez zátěže do vysokých otáček. Ještě k tomu můžete nastavit lehce bohatší směs a nižší max otáčky, používat kvalitní... celý příspěvek > |
 |
Postup při sečení křovinořezem, 19.5.2008 Obecně motor je na vysoké otáčky stavěný, ale plné otáčky bez zátěže mu dlouhodobě moc nesvědčí. Spojce zase vadí prokluz = opotřebení. Optimální je kompromis - nenechat spojku prokluzovat a přitom zbytečně nevytáčet motor do plných otáček... celý příspěvek > |
 |