|
Příspěvky uživatele - 90.168
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
jonsered, dolmar nebo husq?, 22.11.2008 jj, z těchto tří určitě PS500 (mám a nemůžu si stěžovat). Ale osobně bych dnes dal přednost buď PS 420C, nebo PS5000, PS4600S (oproti PS500 to je něco peněz navíc, ale myslím, že se to vyplatí...). ... celý příspěvek > |  | Husqvarna H 350 nebo Dolmar PS 500?, 18.11.2008 S tou řetězkou vycházím z údajů k PS-500: pro.325 je rychlost řetězu 19,3 ms; pro 3/8 je to 22,2 => takže řetězka pro 3/8 musí mít větší průměr. Jo, a zubů mají obě stejně - 7
S tím výpočtem to můžeme probrat po mailu, tady je... celý příspěvek > |  |
|  | Husqvarna H 350 nebo Dolmar PS 500?, 18.11.2008 jj, větší průměr řetězky = větší rychlost řetězu ;-)
PS: co vzorečky na válec, už se rozsvítilo? ;-) Gl. |  | Husqvarna H 350 nebo Dolmar PS 500?, 18.11.2008 Mk u motoru = kroutící moment na klikové hřídeli, to znamená jakou silou motor s hřídelí kroutí ;-) S tím přímo souvisí jakou silou motor táhne za řetěz. Tedy čím větší Mk, tím větší síla v řetězu = větší Mk je lepší. (Známá věta "Objem... celý příspěvek > |  | Neznama rostlina, 16.11.2008 Rulík zlomocný je tohleto:
http://www.naturfoto.cz/rulik-zlomocny-fotografie-1941.html
Gl. |  | Husqvarna H 350 nebo Dolmar PS 500?, 16.11.2008 ??? Nejsem J.S., ale: Max. Mk nikdy není při max. otáčkách, takže vám to ani vyjít nemohlo ;-) Technické údaje k Dolmaru včetně hodnot vibrací jsou na dolmar.com i na dolmar.de, v návodu k pile - dokument.pdf
Jinak já jsem PS 500 kupoval na... celý příspěvek > |  | Tuning pily, 14.11.2008 jj, takhle to vytunit jde, akorát se to potom původnímu motoru moc nepodobá :-) Gl. |  | Kočka ničí mou práci, 13.11.2008 Viděl bych to na "Kdo pustí kočku dovnitř a nezajistí jí možnost zajít na záchod, tak uklízí." Pokud se sousedama není domluva, tak bych jim tohle nejdřív řekl slušně, a pokud by se nic nezměnilo tak bych jim "dáreček" dal před... celý příspěvek > |  | Ostřička pilových řetězů Güde 2500 profi, 30.10.2008 Nehází skoro vůbec do boku - to je normální ;-) Pokud do boku hází, tak je to zmetek! Kotouč co vám házel / prasknul, tak byl nejspíš poškozený při přepravě (?). Při montáži je třeba kotouč zkontrolovat - musí "zvonit".
Jiné úhly... celý příspěvek > |  | Husqvarna x Stihl, 22.10.2008 Tohle jsem tu psal už před rokem - sebrat moudra (nejen) tady z diskuzí, a nějak to přehledně utřídit. Od výběru pily, řezné soupravy, příslušenství, záběhu, provozu, údržby pily, popis nejčastějších závad a jak je opravit, přes techniku řezání,... celý příspěvek > |  |
|  | Údržba pili Dolmar PS 420, 14.10.2008 Já razim zásadu plný výkon ne za studena. Nemusíte jí nechat vrčet na volnoběh 10 minut, stačí nějakých 10-20 vteřin - motor u pily se prohřeje hodně rychle.
Záběh tu je v diskuzích rozebraný ze všech stran, obecně platí nedusit v... celý příspěvek > |  | Údržba pili Dolmar PS 420, 14.10.2008 Lepší nechat zahřát, stačí chvilku na volnoběh nebo první řezy lehce přefiknout pár větví. Chtít plný výkon po studeném motoru - to mu moc dobře nedělá. Držim palce ať to řeže, a nezapomeňte na dobrý záběh - pila se... celý příspěvek > |  | Motorová pila do 5000kč, 14.10.2008 V tom případě je PS420 akorát ;-) Doporučuju PS420C - s katalyzátorem. (PS 420 je už jen doprodej zásob, alespoň v Německu ;-). Gl. |  | El. řetezovka Narex 30-20 x Dolmar ES 42A, 14.10.2008 U el. motoru se udává příkon, výkon na hřídeli motoru je menší o ztráty, tj motor s příkonem 2kW má výkon cca 1,5 kW. U benzínu se udává přímo výkon na hřídeli.
El. mám ES2135A, benzín PS 500. PS 500 řeže samozřejmě líp - rychleji, ale celkový... celý příspěvek > |  | Motorová pila do 5000kč, 14.10.2008 Pokud chcete řezat opravdu jen větve a nálety, tak je PS 420 zbytečně silná a těžká, lepší by bylo něco lehčího. Obzvlášť pokud budete řezat ve výšce, tak je lehká pila obrovská výhoda - zkuste ve větvích hodinu šermovat s pilou 5kg a s 4 kg - to je... celý příspěvek > |  |
 |
|
|
|