|
Mrazy v březnu 2013, 27.3.2013 Výkyvy počasí jsou celkem normální.Asi před pěti lety mrzlo do 28.března.Jinak výkyvy v průběhu času jsou dost velké.Před tisíci lety se v Grónsku pěstovalo obilí, takže bylo o dost tepleji, než dnes.V 16.století v Londýně na zamrzlé Temži pořádávali... celý příspěvek > |
 |
Co vaše réva? (2013), 26.3.2013 Hm, odrůd vinné révy je aspoň milion.Jestli začínáte, určitě bude lepší nasadit něco, co je zde k mání, co nemusíte shánět někde v Americe a co je taky zde již odzkoušené.Někdo Vám jistě lépe poradí.P |
 |
|
 |
Protěž, 25.3.2013 Klasická protěž L.alpinum v nížinách dost přerůstá a zdaleka není tak hezká jak na horách.Právě té, co roste vysoko se v nižších polohách spíše podobá L.nivale.P |
 |
Vytáhlé sazenice, 24.3.2013 Bylo by zajímavé porovnat od jaké firmy používá zeminu p.Mirek a pán, co má problémy se sazenicemi.Taky si myslím, že bude problém právě tady.P |
 |
Třešeň Burlat podnož Colt, 23.3.2013 Po roku, kdy v zimě byly velmi silné mrazy a byly poškozené stromy se vždycky najdou názory, že některé odrůdy atd se nemají vůbec pěstovat.Vůbec tím nechci říct, že by se mělo pěstovat kdeco.Ono -27 je až dost a s touto teplotou mají problémy i jiné... celý příspěvek > |
 |
Jarní výsadba peckovin - uškodí mráz?, 22.3.2013 Jo, zapomněl jsem zdůraznit, že stromek teď zakopaný venku je rozhodně lepší řešení, než stromek ve sklepě.Sklep může být taky teplý a co hrozí, psala už Lída.P |
 |
Jarní výsadba peckovin - uškodí mráz?, 22.3.2013 Neříkám, že jej nemůže uschovat do sklepa.Já jsem psal, pokud je může zakopat na zahradě, nech jej tam zakope.Dávat je v této době do sklepa, když je může zakopat na zahradu, je zbytečné.Stromkům se nic nestane.P |
 |
Jarní výsadba peckovin - uškodí mráz?, 22.3.2013 Zkuste někdy na jaře, až bude těch mínus čtrnáct píchnout teploměr 3cm pod povrch země.Zjistíte, že žádné poškození mrazem nehrozí ani omylem.P |
 |
Jarní výsadba peckovin - uškodí mráz?, 21.3.2013 Jestli můžete, zakopejte stromky kdekoliv na zahradě tak, aby kořeny byly zasypané kyprou zeminou.V této době Vám ani stromky ani kořeny nijak nenamrznou.Zakrývat listím je vůbec nemusíte. |
 |
Trávník zničený divokými prasaty, 17.3.2013 Myslel jsem tím u myslivců.P |
 |
|
 |
Trávník zničený divokými prasaty, 17.3.2013 Škodu však musíte uplatnit do 14 ti dnů.Můžete ji vymáhat i později, ale je to složitější.P |
 |
Je možnost zkusit švestku přeroubovat?, 15.3.2013 Od pana Ivana z okénka jste dostal správnou radu hned takže Váš dotaz byl zodpovězený.Nevím co byste ještě chtěl víc napsat.Že se diskuze dále rozvinula přeci není nijak na závadu.P |
 |
Vrúbľovanie marhule, 14.3.2013 Meruňku na broskvoňovou podnož můžete normálně naočkovat.Dokonce v USA patří broskvoňová podnož mezi nejvíce používanou právě pro meruňky. |
 |
Je možnost zkusit švestku přeroubovat?, 13.3.2013 I postoj k šarce o nás něco vypovídá.Uvedu příklad.
Loni jsem se dostal v zahraničí na obyčejné silnici do dlouhé kolony.Protisměr byl naopak úplně volný.Po půlhodině popojíždění jsem si to prvně uvědomil.Za celou hodinu co jsme stávili... celý příspěvek > |
 |
Je možnost zkusit švestku přeroubovat?, 12.3.2013 Radami z tohoto fóra se řídí dost lidí.A právě radit přeroubovat vysoce infekční strom tak, aby žil co nejdéle je chybná rada.Celá filozofie, kterou jste popsal v příspěvcích je chybná.Třeba na to někdy časem přijdete sám.P |
 |