|
Malé přírustky hrušní, 29.6.2013 Bez fota je těžko říct kde je chyba.Všeobecně, řez stromku po výsadbě se dělá i proto, aby narostly kosterní větve.Proto se nechává růst jen několik pupenů, aby se veškerá "růstová síla" soustředila jen do těchto málo budoucích větví a narostly první... celý příspěvek > |
 |
Nové jehličnany reznou, 29.6.2013 Jo, ty opálené listy javoru jsou od sluníčka.Slunce ždy opálí listy, když javor nemá ideální podmínky.P |
 |
|
 |
Nové jehličnany reznou, 29.6.2013 Sazenice jsou již docela velké a u takovýchto rostlin již mohou být problémy s přesazením.Přeci jenom je dost kořenů osekaných.Celkem dobře se však dají přesadit i větší rostliny.
Podle mě je Váš problém tak, jak píšete.Pravidelná, vydatná... celý příspěvek > |
 |
Fotosynteza a zakon zachovani hmoty + energie, 22.6.2013 Zapomněl jste na jednu složku a tou je obyčejný nafoukaný prach.Za léta je ho požehnaně.Platí jedna zásada, že chodníky v okolí trávníku se dělají výše, než je okolní trávník.Spíše "hmota" doroste, než časem ubyde.Na zvýšení se samozřejmě hodně... celý příspěvek > |
 |
Listy na hrušních, 8.6.2013 Je vidět, že se broskvička letos snižovala.Uvidíte, že příští rok budete mít úrodu bohatou.P |
 |
Fotky 3 okrasnych jehlickanu, 8.6.2013 Na prvním fotu mi to připadá jak Ch.pisifera Plumosa Aurea, v popředí podobně roste Jun.horizont.Hughes, na druhém možná Jun.chin.Hetzii, podobně rostou však i jiné, třetí foto je jehličnan zastřihovaný, tady to určit nepůjde.P |
 |
Černání thújí, 8.6.2013 Bude to právě tím zaléváním.Přemýšlím, jestli letos bylo vůbec tak sucho, aby se muselo zalévat.Možná někde nové výsadby a to možná od začátku jara dvakrát, třikrát.Ale každý den?P |
 |
Listy na hrušních, 8.6.2013 Pane Mirku, mně se zdá, aspoň z fota, broskvoň docela dost zahuštěná.Možná trochu jiným řezem se plodnost zlepší.Zkuste třeba dát foto brzy na jaře.P |
 |
Vistárie - zakrslá forma Wisteria Amethyst falls, 21.5.2013 Informací je na internetu docela dost.Jenom nejsou v češtině, ale překlad je bez potíží.Kdyby to byl nějaký zázrak, byla by běžně k prodeji.Jaksi tomu však není.Možná je to i tím, že cituji: Má velmi nepříjemnou vůni připomínající zpocené podpaží.P |
 |
Jak se nazývá tento keřík, 18.5.2013 Hezký lýkovec.Podívejte se třeba jak kvete D.caucasica.P |
 |
|
 |
Obnova aleje, 8.5.2013 Reagovat jsem už na toto téma nijak nechtěl, ale nedalo mi to.Pan 19.98 je typický příklad "ekologů" o kterých jsem psal výše.On ani neuvádí 5 až 6 opilých lidí.On napíše klidně 5 až 6 opilých kusů.P |
 |
Obnova aleje, 6.5.2013 Výzkum také potvrdil, že neexistuje žádná spojitost mezi rizikem dopravních nehod a četností výskytu alejí blíže než bezpečnostní čtyři metry od silnice.
Toto je názorná ukázka možnosti manipulace s míněním lidí.Totiž drtivou většinu lidí... celý příspěvek > |
 |
Obnova aleje, 5.5.2013 Pane PP, dejte si moje příspěvky dohromady z 15.21 a 15.45.P |
 |
Obnova aleje, 5.5.2013 Tak mě napadlo, alej svým růstem zpomaluje rotaci zeměkoule.Nevím však, zda procento zpomalení a procento čištění vzduchu alejí nejsou rovny.P |
 |
Obnova aleje, 5.5.2013 Po vlastech českých, moravských a slezských se pohybuju docela dost.A je fakt, že se mi vzrostlé aleje líbí.Jsou opravdu hezké.Jenomže ten pocit mě docela rychle přechází právě u těch mohutných alejí.Na dosti stromech si při jízdě člověk všímá... celý příspěvek > |
 |