|
Skalník na kmínku, 22.7.2014 I když na c.dammeri je moc košatý.P |
 |
Skalník na kmínku, 22.7.2014 Teda, parádní,moc hezký.Takto velký se hned tak nevidí.Jak bylo již psáno.Skalníky na kmínku jsou dost choulostivé a po několika letech většinou uhynou.Nedal by se pořídit detail větviček, cože je zač?Připadá mi jako c.dammeri.P |
 |
|
 |
Borovice, 22.7.2014 Zdá se, že to máte borovici černou.No v dospělosti nádherný strom.Líbí se mi právě již urostlé.Tak, jak radil p.Standa, bez spodních větví.Je fakt, že záleží na Vašem vkusu.Jestli však ji lze nějak začlenit do budoucí zahrady, je to obrovská výhoda... celý příspěvek > |
 |
Poradíte co s broskvoněma, 22.7.2014 První a druhá broskvoň jsou zřejmě vinohradnické broskve, nebo podrostlá podnož.Jsou to stromky docela odolné a budou růst i plodit s minimální údržbou.Ale vždy je něco za něco.Někomu chutnají.Jsou většinou spíše dozelena, bělomasé,mírně... celý příspěvek > |
 |
Katalpa, 15.7.2014 Tipoval bych, že to máte kultivar Catalpa bignonioides Nana.Ta opravdu bude menší.Takže stín Vám bude tvořit spíše symbolický a že pod tuto katalpu dáte třeba posezení, tak to spíše ne.Na posezení to chce základní druh.A je fakt, že ten dělá... celý příspěvek > |
 |
Žloutnutí mladých konců větviček u borovice, 14.7.2014 Zkuste ulomit suchý výhon.Podle poškození bude nejspíše dutý. Pak třeba zde.
P
|
 |
Hlína z cukrovaru Litovel, 11.7.2014 Jestliže za léta na tom nic neroste, tak to bych si na zahrádku rozhodně nedal.Co když nebude na tom růst nic i po smíchání se zeminou na zahrádce.Nebo bude růst o dost bídněji.Kdyby na tom dobře rostl plevel, byla by aspoň záruka, že tam může dobře... celý příspěvek > |
 |
Neznámý problém, 7.7.2014 No šarka jak vyšitá.P |
 |
Hledám jméno skalničky, 7.7.2014 Už je to dlouho co se to řešilo, ale až včera na výstavě mi to došlo. Přeci arenaria montana.
Holt se špatně dívám.P
|
 |
Poradíte někdo, co má strom za problém?, 7.7.2014 Jestliže v této době stromek nemá prakticky přírůstky, je zbytečné se pokoušet o záchranu.I kdyby něco málo obrazilo, stromek nebude mít dostatek zásobních látek pro zimu a další žití.Rada je jediná.Nový stromek.P |
 |
|
 |
Kde nakoupit v Polsku?, 5.7.2014  Tak třeba pro inspiraci.P |
 |
Kde nakoupit v Polsku?, 5.7.2014 Zítra je poslední den každoroční výstavy Lato Kwiatów Otmuchów '2014 Je to kousek za hranicí, rostlinky se tam koupit dají taky.Právě se tam chystáme na nedělní výlet.P |
 |
Althanova se zbláznila, 5.7.2014 S Althanovou je to letos podobné.V průběhu čtrnácti let vždy tak na přímé snězení a na buchty, letos poprvé úroda na kotel a ještě zbyde.Strom šarku nemá a žádná jiná péče nebyla.P |
 |
I toto je Mountfield, 5.7.2014 Já osobně se podnikům, které nabízejí snad plošně tak obrovské slevy raději vyhýbám.Žádná prodejna není perpentum mobile na peníze a jestli si může dovolit takovéto slevy, určitě má vše předražené až hrůza.P |
 |
Jakou thuji?, 5.7.2014 Proč jen Brabant.Jestli někdo chce živý plot z tují třeba jen 1,5 nebo 2 m, tato tuje moc vhodná není.Výhoda Smaragdů je, že jsou dost úzké.To Brabanty stříhané na malou šířku budou jen řídké metličky.Dále, co roste rychle nemusí vždy být... celý příspěvek > |
 |