|
Přesazení hyacintu, 13.1.2011 Ale nebála bych se jich. Ty moje kočky to asi vědí, protože je nežerou, akorát tak očichají. Takže si pořizuju hyacintů každý rok víc. |
 |
Denivky v nádobě, 11.1.2011 Zdravím.
Jiřiny mám v květináči už několik sezón (7?), kvetou úplně normálně. Květináče to jsou plastové, objem kolem 40 litrů, ne obyčejné malé. Jedná se o odrůdu Honey, která je menší, tak kolem metru, s menšími květy. Takže chci stejným způsobem... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Lepkavé listy orchidejí phalenopsis, 10.1.2011 Zdravím.
Není to z květu, ale reakce rostliny na jiné teplotní poměry než byla zvyklá, možná třeba po přesunu průvan nebo teplo od radiátoru (podle diskuzí v Orchidea klubu Brno). Dá se to šetrně omýt pod čistou vlažnou vodou a setřít papírovým... celý příspěvek > |
 |
Denivky v nádobě, 10.1.2011 Zdravím.
Taky to chci letos zkusit, zatím jsem nenašla důvod, proč by neměly růst v nádobě, pokud budou mít dost zeminy, zálivky a patřičné umístění. Počítám s tím, že je to odolné jak plevel (když vidím jejich růst na záhoně), tak to snad vydrží. |
 |
Starý, nemocný sad - co s ním?, 10.1.2011 Zdravím.
Určitě nekácet hned a vše. Zkuste si v klidu zjistit, co je to za odrůdy, jestli se k vám do těch podmínek hodí, jestli by nestačilo je jenom prořezat nebo vykácet třeba jenom něco. Pořezat se to dá vždycky, ale jak už to je, tak se... celý příspěvek > |
 |
Osvědčená odrůda kanadské borůvky, 10.1.2011 Zdravím.
Chci letos v rámci rozšiřování sortimentu ovoce na zahradě zasadit i nějaké kanadské borůvky. Už jsem o tom něco načetla, i nadále ještě pokračuju. Podle toho jak to vidím je tu už k sehnání hodně odrůd. Můžete mi nějaké doporučit nebo... celý příspěvek > |
 |
Nová sezóna na zahradě, 10.1.2011 Rozbory žádné neznám, i když v Brně na zemědělce by se možná něco našlo. Pro stejnou situaci mám koupený pytlík semen karotky od firmy Semo, konkrétně Mignon. Ale to byla náhoda. Nicméně bych šla do raných sladkých karotek než do mrkve na uskladnění.... celý příspěvek > |
 |
Jedlý les, 7.1.2011 Pro permakulturisty je pojem jedlý les známý. Většinou ho tvoří v rámci svých soukromých pozemků – zahrad, protože na svém si člověk může vysadit v podstatě cokoli, i invazivní rostliny (křídlatky, opletky nebo zlatobýl koupíte běžně v... celý příspěvek > |
 |
Vrbové proutí pro živé stavby?, 7.1.2011 K vrbám vhodným na stavby pro děti a na pletení mám poznámku, že vhodné jsou jenom tři druhy. Vrba křehká (Salix fragilis), jíva (S. caprea) a košíkářská (S. viminalis). Stavby se mi líbí, viděla jsem i nějaké několikaleté z živých prutů. Asi... celý příspěvek > |
 |
Nová sezóna na zahradě, 3.1.2011 Vilmu jsem měla jen tak v malém 5l květináči, koupila jsem si ji v zahradnictví spíš jen tak na ozdobu. Ale plodila hodně a vypadala pěkně. Každý den odpoledne jsme seděli na zahradě na lavičce vedle ní se svačinou v ruce a vždycky se dalo... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Hrušeň Jana, 3.1.2011 Zdravím. Měla jsem možnost ji před vánoci ochutnat spolu s dalšími snad dvaceti odrůdami a byla jednoznačně nejlepší jak ve vůni, tak v chuti. A to u všech účastníků. Takže je pro mě horkým kandidátem do nové zahrady. |
 |
Reference na firmu "stare odrudy" z Bojkovic, 3.1.2011 Zdravím. Přes net jsem neobjednávala, byla jsem tam přímo v rámci exkurze, i ve školkách. Nakoupila jsem zimolezy, do budoucna plánuji i stromky. |
 |
Vodnice, 17.12.2010 Tak na vodnici se nikdo nechytil, škoda. Můj další pokus dopadl rovněž neslavně, nová várka vzešla krásně a rovnoměrně a do druhého dne ji komplet sežrali ti hnusní rezaví slimáci. V dalším roce plánuju pěstování v nádobě umístěné nad zemí, tak snad... celý příspěvek > |
 |
Nová sezóna na zahradě, 17.12.2010 Po týdnu sněhu se mi vždycky začnou klepat ruce a nejradši bych zase měla zeleň a barvy, nejsem moc zimní typ. Nejhorší je udržet se a nehrabat se v pytlících se semínky moc brzo. Jenomže dneska je to náročné, obchody uklidí vánoční zboží a... celý příspěvek > |
 |
Co je špatného na cuketách?, 14.12.2010 tak ted uz vim proc nechutnaji taky me kdyz nejedou kralikum tak to stou zdravou stravou nebude tak v poradku |
 |