|
Příspěvky uživatele - 40.135
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Osvědčená odrůda cukety, 25.1.2011 Zdravím.
Lilek máme taky rádi, ale na Blanensku v Moravském Krasu si o jeho pěstování bez skleníku nedělám iluze. Navíc v sezoně se dá docela dobře koupit, takže ho doma pěstovat ani nebudu. Na cukety se těším už teď. |  | Osvědčená odrůda cukety, 24.1.2011 Zdravím.
Tak jsem chtěla zase tu paletu barev, ale prodejce v obchodě mi řekl, že prý jí Semo letos budes dělat jen méně, že nemají dost semen bílých cuket. Hm, tak nevím co je na tom pravdy, na netu ji nabízí, ale to neva. Koupila jsem žlutou... celý příspěvek > |  |
|  | Hokaido tykve - kvetou, ale nerodí, 24.1.2011 Tahle svazenka není zrovna ta známější vysoká fialově kvetoucí na zelené hnojení, je malá sytě modrá, ale včely láká stejně. A moc hezky vypadá. |  | Kvetiny tam, kde trava neroste, 24.1.2011 Taky by šlo částečně vyměnit zeminu, svrchní vrstvu. Nebo pěstovat rostliny doma v nádobách a při návštěvě je měnit (tak to dělají lidi u nás, nádoby v podobě ploché mísy osazují dle sezony, když už rostliny nevypadají nejlépe, vymění jednou za čas... celý příspěvek > |  | Hokaido tykve - kvetou, ale nerodí, 24.1.2011 Nízká ozdobná silně přitahující včely je třeba i svazenka Phacelia campanularia. Kvete velmi sytě modře. Tak pokud vám nevadí mít na záhonu směs zeleniny a květin, tak si ji kupte. |  | Kávová sedlina jako hnojivo, 24.1.2011 Zdravím. Mám žížaly doma v krabici, přes zimu na kompost nechodím. Logr z kafe jim sypu pravidelně a taky nosím jednou týdně z práce z firemního kávovaru. Slyšela jsem už i opačný názor, že jim to nechutná, já se jich neptám. Žijí a množí se... celý příspěvek > |  | Osvědčená odrůda cukety, 20.1.2011 Zdravím.
Máte nějakou osvědčenou, která vám nejvíc chutná? Nemůžu si pomoct, ale když vidím tu širokou nabídku, tak si neumím představit, že se vůbec nějak liší, kromě barvy. Cukety máme velice rádi, loni jsem měla tři odrůdy (paleta barev ze... celý příspěvek > |  | Co takhle lupina, 20.1.2011 Chodí, ale nepěstuje. Taky jsem o ní uvažovala, že bych to vyzkoušela pěstovat, ale zatím jsem se nedostala ani k tomu, abych ji někde ochutnala. Letos mám nachystané na vyzkoušení jiné věci, takže třeba další rok. Nebo možná až sem někdo... celý příspěvek > |  | Velké "truhlíky" na dřeviny, 19.1.2011 Zdravím.
Není to úplně super tip, je to spíš účelné než ozdobné, ale plánuju použít velké stavební nádoby. V těch teď pěstuju různé rostliny vzadu na zahradě. Jsou ve tvaru truhlíku - necek nebo kýble, černé, různé velikosti, s uchy i bez. Dá se to... celý příspěvek > |  | Netradiční listové - mizuna, mibuna, roketa, 17.1.2011 Zdravím.
Chtěla bych zkusit pěstovat nějaké netradiční listové zeleniny na salát i místo špenátu. Trh nabízí třeba mizunu, mibunu, rokety, polníček, mangoldy... Méte něco z toho odzkoušeno? Mangold se tu asi běžně pěstuje, ale co ty jiné?... celý příspěvek > |  |
|  | Okurky nakládačky, 14.1.2011 Zdravím.
Můj otec pěstuje okurky vertikálně už roky. Používá provázky natažené na rámu. Dole pak má z každé strany řádku položené dva (na výšku asi 0,5m) rámy potažené igelitem, takže to dělá takovou stříšku (na koncích záhonu má díl ve tvaru... celý příspěvek > |  | Keře, které budou vonět, 14.1.2011 Ze zimolezů, i když to nejsou keře, ale popínavky, tak obecný (Lonicera caprifolium - kozí list, růže z Jericha), Heckrottův (L.heckrotii) nebo německý (perichymenum). Vonící plaménky s latinským označením triternata, montana, termiflora, nejvíc asi... celý příspěvek > |  | Osvědčená odrůda kanadské borůvky, 14.1.2011 Zdravím.
Díky za tip. O Bluecrop jsem se dočetla, že tvoří 45% světové produkce. Takže ji asi nebude problém sehnat. Máte i nějakou jinou odzkoušenou? |  | Americká brusinka, 14.1.2011 ...spestření... ach jo...
no ale pár keříků pro zábavu tam růst může. |  | Americká brusinka, 14.1.2011 Zdravím.
O vánocích jsem je jedla sušené u známé, tak mě to hned zaujalo, že bych si je mohla dát na zahradu. Jen tak pro spestření. Stavila jsem se v knihovně. Z mých poznámek na toto téma (z časopisu Zahrádkář - asi):
Americká brusinka - Klikva... celý příspěvek > |  |
 |
|
|
|