|
Bylinkové recepty - meduňka, 3.7.2010 Meduňkové lístky otrhám propláchnu nasekám na drobno a přidávám do želé s kterým zalévám ovoce /získá to osvěžující chuť/ Dále je výborné nasekané lístky přidat do nápojů s ledem - v těchto vedrech to příjemně osvěží a dodá chuť citronu. |
 |
Identifikace rostliny, 3.7.2010  Myslím, že to bude tento Sapan, klidně ho vysaďte ven jedině mu to prospěje.Je to venkovní keř dorůstá velkých rozměrů,i když v našem klimatu asi tak rychle neporoste. |
 |
|
 |
Co to je na listech?, 23.6.2010 Přesně tak, zkadeřené listy je třeba okamžitě otrhat, nyní už je na postřik pozdě./proti kadeřavosti/. Mšice postříkejte Fastem nebo pyrimorem -co budou v drogerii mít, hlavně ne zaslunečného počasí, ale to si přečtete v návodu. |
 |
Japonská vrba, 23.6.2010 Zkuste ji ostříhat na podzim a uvidíte, že touto dobou už by měla být pěkně obrostlá a růžové konce, stříhala jsem ji známé a divila jsem se předevčírem jak je krásná/ vybarvila se/. |
 |
Kočky v zahradě, 19.6.2010 Kočky nemají rádi mokré záhony, těm se vyhybají. Jinak rozhrabou co se dá. |
 |
Kniha o zahradničení, 19.6.2010 na netu je kniha Vše o zahradě -Váš zelený rádce za 314kč zadejte si to do vyhledavače a mrkněte na ni myslím, že by se Vám mohla líbit. |
 |
Pomozte určit nazev rostliny, 18.6.2010 Tak za to moc děkuji.Také mám druh aronu na zahrádce.Až nyní mě napadla spojitost.Sice mám jiný druh.Škoda přeškoda, že jsem nevěděla o těch semínkách, ale asi by u nás tak krásně nerostl.No každopádně je to z ruky, abych tam pro něj jela. |
 |
Pomozte určit nazev rostliny, 18.6.2010  Prosím, kdo zná tuto podivnou rostlinku.Je to foceno v Řecku.Nejprve jsem si myslela, že tam někdo zapíchl kukuřici, ale opodál rostly další rostlinky. |
 |
Usychající poupata muškátů, 30.5.2010 Z vlastní zkušenosti doporučuji tak měsíc po zasazení začít přihnojovat hnojivem na květ. Nebo si kupte hnojivové tyčinky. Poslední roky přidávám do zeminy, když sázím hnojivové granule, které se postarají o hnojení postupně. Ale stejně ještě... celý příspěvek > |
 |
Milionbels, 29.5.2010 Ulomené výhony nevyhazujte, dejte je do vody -pustí kořínky a zasadíte je potom. Tím, že se ulomily máte pravdu rozkošatí se.Ať vám dělají parádu. |
 |
|
 |
Kruhy v louce - houba?, 28.5.2010 U nás v takových kruzích na trávě rostou žampiony, už po několik let. |
 |
Co je to za rostliny?, 28.5.2010 Já jsem na tom stejně -likviduji. |
 |
Jak rozmnožit tuto květinu?, 28.5.2010  Také jsem nevěděla název, zde mi poradili je to rožec plstnatý, je to neznar hrozně se šíří a zaroste vše cose dá. Stačí kousíček odkopnout a zastrčit do zeminy a roste. Určitě se Vám ujme a poroste.Buďte opatrná, prorůstá hrozně -šíří se rychle,... celý příspěvek > |
 |
Divná tráva s dlouhými podzemními oddenky, 28.5.2010 Určitě je to pýr, ten neřád se hrozně množí z maličkých vlásečnic které zůstanou při pletí v zemi.Jedině neunavným pletím se ho částěčně zbavíte.A to i tak dost těžko. |
 |
Pěstování jahod na hrůbcích, 28.5.2010 Nechte mezeru na projití cca na 2 stopy. |
 |