|
Příspěvky uživatele - 180.2
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Vysazeni modre hortenzie, 7.7.2009 Dobrý den. Pokud mají dostatek vláhy snesou i plné oslunění. Stanislaw |  | Velkopavlovická meruňka - špatný řez?, 5.7.2009 Dobrý den. Aby nedošlo k omylu. Termín čtvrtkmen označuje pouze výšku kmínku od místa kořenového krčku k rozvětvení. V žádném případě to ale nemá vliv na velikost budoucí korunky u Vaší meruňky. Rozdíl mezi zákrskem a čtvrtkmenem je pouhých 30cm.... celý příspěvek > |  |
|  | Velkopavlovická meruňka - špatný řez?, 4.7.2009 Dobrý den. Na peckovinách všeobecně toho moc v růstu neubrzdíte, pokud nemáte zakrslou podnož a také zakrslou odrůdu. Proto jsou sem tam vidět krásné meruňkové stromy, které mají průměr korun klidně i 8 metrů. Z té Vaší fotky usuzuji, ale možná se... celý příspěvek > |  | Velkopavlovická meruňka - špatný řez?, 3.7.2009 Tak zkusím odpovědět opět já. Řez peckovin dělejte v květu, je to takové dobré pravidlo. Meruňku máte asi jen jednu, hravě to časově zvládnete. Ten Šittův řez jste načasovala správně, jeho účinek ale není v tom, že zabrzdí růst, ale hlavní účinek je... celý příspěvek > |  | Modřín a jeho kořenový systém, 3.7.2009 Dobrý den. U zeravů není třeba důvod k nějak velkým obavám. Tvoří poměrně malý kořenový systém, což je také důvod k tomu, že se mohou snadno při dešti a větru vyvrátit. Za svoji praxi jsem už pár stromů zkoušel vrátit do správné polohy, protože byly... celý příspěvek > |  | Alnus incana laciniata, 2.7.2009 Dobrý den. Bude velmi záležet na konkrétním stanovišti, ale dá se napsat, že až 15 metrů. Pěkný strom, snese téměř vše. Stanislaw |  | Semena Akébie pětičetné, 2.7.2009 Dobrý den. Semena Akebie se skutečně vysévají ihned po dozrání na podzim. Mohou se ale vysévat na jaře, ale je třeba aby prodělala stratifikaci. Čili je jasné, že potřebují tuto periodu. Tím zajistíte nesrovnatelně lepší klíčení osiva. Odbouráváte... celý příspěvek > |  | Velkopavlovická meruňka - špatný řez?, 29.6.2009 Kolmo ke kmeni Vám to ohne váha samotných větví a plodů o to nemusíte mít obavy. I když řezem se to dá upravit taky, to je jasné. Mám ale trošku další postřeh. Sice hůř vidím, ale není moc blízko u domu? Alespoň na té první fotce to tak... celý příspěvek > |  | Velkopavlovická meruňka - špatný řez?, 29.6.2009 Dobrý den. Je to v pohodě. Není to nic hustého. Jen ať roste. Ten kůl zarazit pod úroveň korunky, zdá se mi, že Vám drhne o větev a úvazek zavázat osmičkovým vázáním. Stanislaw |  | Acer platanoides Drummondii, 28.6.2009 Dobrý den. Našel jste si to velmi správně. Je to přeci jen javor mléčný a i když zrovna tento kultivar roste celkem pomalu, není to žádný lenoch a může být ještě větší než uvádíte. Záleží ovšem na tom, kde ho budete sázet, zda to bude třeba... celý příspěvek > |  |
|  | Problém s novými duranciemi, 23.6.2009 Dobrý den pane Milane. Někdy se stává, že hned první rok po přesazení na nové stanoviště stromky moc nerostou. Příčin může být víc, ale myslím si, že ten hlavní bude ve skladování hned potom, co jej vyorali v ovocné školce. V loňském roce jsem... celý příspěvek > |  | Medově hnědý, tvrdý červ, cca 3 cm - co to je? Škodí, 18.6.2009 Dobrý den. Pravděpodobně drátovec, čili larva nějakého kovaříka. Pokud Vám dělají opravdu velké škody, mrkněte na nějaké stránky s drátovci. Dospělci neškodí, ale i ty larvy jen málo. Sem tam prostě jen něco slupnou, ale většinou je to jen něco... celý příspěvek > |  | Hnojeni lidskymi výkaly ze separacni toalety, 17.6.2009 Tak to jsem v pohodě, žiju na Moravě:-) Ale přes metrák pár kilo budu mít. Stanislaw |  | Černé fleky na thujích, 17.6.2009 Jednoznačně pes. Viděl jsem spousty takto poškozených dřevin a nakonec se vždy ukázalo, že to je od psa, i kdžy majitelé původně tvrdili, že nikdy. Stanislaw |  | Nový keř, 13.6.2009 Vážená paní. Sice hůř vidím, ale myslím si, že to větší je prostě jen nějaká vrba, dle mého Salix caprea. Možná zbytek původní podnože. Pokud bych se nepletl a není Vám tato dřevina k něčemu, tak za ni jen prostě vemte a šup s ní ven. Ta komule je... celý příspěvek > |  |
 |
|
|
|