Příspěvky uživatele - 3.63

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Jakou zeminu použít při sázení?, 3.11.2010
Palo špatně jsi mě pochopil. Dobrý substrát pochopitelně neškodí a pro začátek pomáhá. Ale v chudé a nerygolované půdě brání optimálnímu rozvoji kořenové soustavy.  Extrémní případem jsou kontejnerované sazeničky lesních stromů, které se snadno... celý příspěvek >
Jakou zeminu použít při sázení?, 2.11.2010
Dobrý substrát /třeba na muškáty/  pomůže mladou sazenici nastartovat, na druhou stranu se kořeny pořád vrací do jamky se substrátem a to zpomaluje obsazení celé plochy/chemotropismus/. Ideální stav je, když dobře zrygolujete celý pozemek nebo... celý příspěvek >
Zasychání třapiny, 26.9.2010
Spolehlivý přípravek neexistuje. Změňte odrůdu.  Zasýcháním také velmi trpí Rýnský ryzlink nebo Maleverina.  V případě většího výskytu choroby, urychlete sklizeň, jinak hrozny budou na zemi.
Hnojení révy, 26.9.2010
Kuřince jsou výborné, ale silné hnojivo. Réva je nejlépe snáší ve zkvašené formě.  Kuřince zalejete vodou a necháte je zkvasit v barelu.  Zkvašený roztok je dobré naředit nejméně v poměru 1: 10.  Pozor. Jedná se skutečně o silné... celý příspěvek >
Výsadba nové révy, 26.9.2010
Vaše obavy jsou zbytečné. Plíseň šedá je polyfágní a všudepřítomná. Nějaké desinfekce půdy vůbec nemá smysl. Pokud má vaše stanoviště větší dispozici k napadání touto chorobou, doporučuji odrůdy jako Dornfelder. Bobule jsou v hroznu izolované a... celý příspěvek >
Škůdci révy vinné, 23.9.2010
Mě se osvědčila ochrana množstvím. Dokud jsem měl malou viničku s Muškátem moravským, hmyzáci mě téměř zničlily každoročně úrodu.  Dnes mám na stejném místě 2 hektary /Muškát, Irsai, Augustovskyj, Solaris, Siegr,  atd. A je pokoj. ... celý příspěvek >
Zmodrání hroznů, 23.9.2010
Dobrý den, ušlechtilá réva bývá naštěpována na americkou podnož.  Místo štěpování většinou zduří a mezi vinaři se mu říká babka.  Někdy vyraší spící očko z podnože pod babkou a ehle, hrozny jsou malé a modré. To je nejvíce pravděpodobné... celý příspěvek >
Réva André, 14.9.2010
My se nacházíme na severní hranici Slovácké vinařské podoblasti a André zde dobře nevyzrává.  Mimo vinařské oblasti bych ji vůbec nesadil. Vyžaduje opravdu teplo a také úrodnou půdu, protože hodně plodí a pak ztrácí dřevo.
Muškát moravský nebo Muller T.?, 1.9.2010
Právě „panenská úroda“ bývá ranější.  Já mám muškátu opravdu hodně a ve vinici se dají už najít zralé hrozny.  Müller asi ještě zralý nebude, ale poznáte to podle chuti. Muškát prostě více voní.
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika