Příspěvky uživatele - 39.241

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Šípkovica ako ma to, 4.12.2010
Dobrý den, s tímto množsvím kvasu, vás v legální tj. povolené pálenici MZe, asi vyhodí. Ještě jsem nenašel palírnu, kde by vzali samostatnou dávku pod 100 litrů kvasu. Proto preferuji "menší" dest. zařízení, i když ne zrovna dle litery... celý příspěvek >
Zamyšlení nad přípravou kvasu, 1.12.2010
Dobrý den, k předchozímu příspěvku... míchání, nemíchání kvasu... vtip je v tom, že když pravidelně promícháváte kvas, tak se vám ten "koláč / deka" vůbec nevytvoří. A když už necháte vytvořit a poté vyschnout "deku", je již... celý příspěvek >
Zamyšlení nad přípravou kvasu, 29.11.2010
Dobrý den, jen bych se rád zeptal, odkud pan páleník ochutnával, jestli z toho co teklo z "měřidla" (kdy vždy vyteče jeden litr pálenky), nebo měl instalovánu "koštovku" před měřidlem (tu jsem zatím viděl jen u některých... celý příspěvek >
Měření hladiny alkoholu ve sladkém alkoholu, 14.11.2010
 ... Co takhle ten cukr přidat až po ukončení "macerace" a zfiltrování "výrobku". Mezi tím lze již s dostatečnou přesností zjistit "sílu", ať už lihoměrem, nebo vinoměrem...  Ve Vašem popisovaném... celý příspěvek >
Mléčně zakalený destilát, 28.10.2010
... "Šípková Růženka se probrala z 3-letého spánku"... ale jinak máš pravdu...
Jablkovice, 17.10.2010
V německy mluvících zemích je oblíbený tzv. OBSLER, to jsou hrušky s jablky 50 na 50. Samozřejmě jistě záleží na druzích ovoce, které použijete. Chce to prostě vyzkoušet. V literatuře se již však nemluvío založení "máče", je-li použito jen... celý příspěvek >
Bezinkové víno, 17.10.2010
Myslím, že máte zbytečné obavy. Tolik toho vína určitě nevypijete. Navíc se počítá, že každé domácí víno se nechává cca půl roku "odležet". Tím se zmíněné "nedostatky" většinou odstraní. Platí, že čím je domácí víno odleželejší,... celý příspěvek >
Šípkovica ako ma to, 17.10.2010
Když jsem kdysi v učňáku (v 60-tých letech) četl povinnou literatůru, byl tam odkaz, že ze šípků pálili již za protektorátu (napřed ale připravili víno) a poté jej "zestařili" a nabízeli po hospodách jako koňak. S kamarády jsme to... celý příspěvek >
Destilační přístroj, 17.10.2010
Plně s Vámi souhlasím, vlastním "Bruna - 40 pater" a používám jej minimálně (jen pro extra operace, její "objemový výkon" není nijak oslnivý), ale ne pro normální "pálení". K tomu používám buď jednoduchou destilaci, nebo... celý příspěvek >
Jak na jeřabinku?, 1.9.2010
Samozřejmě se dají, tyto všechny druhy jeřabiny použít, rozdíl je jen v obsahu "cukru" v bobulích (moravská jeřabina jej obsahuje mnohem více) a proto se přidává cukr navíc, jinak není výtěžnost moc valná. Za to mají výraznější... celý příspěvek >
Další diskuze:  12  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika