|
Příspěvky uživatele - 191.35
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
klíšťata na zahradě, 14.4.2008 Dobrý večer. U nás se používají dvě vakcíny: FSME a Encepur. Encepur se vyrábí za použití tkáňových kultur kuřecích fibroblastů. Při alergii na vaječnou bílkovinu se zdá být bezpečnější. Samozřejmě to musí zvážit lékař. Klíšťata potřebují vlhko,... celý příspěvek > |  | Monitorování škůdců a chorob SRS, 14.4.2008 Dobrý večer, co vím, tak o tom moc nikdo neví. Ani, že je nějaká Státní rostlinolékařská správa. Ani jak to funguje, že jsou nějaké teplotní modely atd. Nechci nikoho podceňovat. Každá informace je důležitá. |  |
|  | Monitorování škůdců a chorob SRS, 13.4.2008 www.srs.cz/omor/app
vlevo nahoře zelená lišta SET - tam doplnit místo a chorobu nebo škůdce |  | Meruňky a broskve, 13.4.2008 Bohužel, pes mě odtrhl visačky /vlastně stomek s visačkou/. Brosvoň zraje až koncem srpna/zač. září. Je taková pevná, broskvově nahořklá, výborná. Meruňka je asi Karola. Plodí sřídavě a chuť je průměrná. Musí se nechat hodně dozrát, až ji objeví... celý příspěvek > |  | vinna reva - rozdily?, 13.4.2008 No a taky stolní má chrupkavou dužninu, moštová snadno pouští štávu, líp se proto lisuje. Ale k jídlu jspo obě. |  | Čím přihnojit habr, 10.4.2008 Radějit nehnojit, nebo jen tak startovně jednou, dvakrát Cereritrm nebo NPK, žádné specielní hnojivo nepotřebuje. Malý proutek dokáže za pár let vytvářet obrovské množství hmoty do šířky a hlavně do výšky, protože se tam už jen tak nedostanete s... celý příspěvek > |  | Řez vína - pláče, 9.4.2008 Dobrý večer, mám Ametyst, Diamant, Jupiter, Kodrianka, Picurka, Krystal, V2520, Vostorg. První pláče každých 48 vteřin 1 kapku na jeden výhon /celkem 2/.Ostatní už ne. Stáří 3 roky u prvních pěti, takže by letos měla být první úroda :))). |  | Husí nožka - jak na ni?, 7.4.2008 Jestli myslíte kontryhel, pak herbicid do trávníků BOFIX apod. |  | Červené fleky na listech rybízu, 3.4.2008 Mšice rybízová, saje brzy na jaře na červeném rybízu, na ostatních méně a je to méně nápadné, mšice je nenápadná žluto-zelená až oranžová. V létě pobývá na hluchavkách a na podzim klade vajíčka na rybíz |  | Praskání jader broskví před dozráním, 31.3.2008 Já jsem měl taky takovou broskvoň, ranou, odrůdu neznám. Kadeřavá byla vždy hodně a s peckou praskala i stopka. Škvoři, hniloba... Vykopal jsem ji. Jiná, taky neznámá, odrůda to nedělá. |  |
|  | Červenohnědý povlak na větvích?, 28.3.2008 Mohou to být vajíčka svilušky. |  | Meruňka kvete, 17.3.2008 Postřik před květem Championem. |  | Postřik, 13.3.2008 Měďnaté přípravky jsou stále základní, ale už je na ně skoro pozdě /nebezpečí popálení/. Zkuste třeba Syllit. |  | můžete mi poradit jak a kdy zastřihávat révu?, 12.3.2008 Kupte si v hyper-super obchodě knížku Pěstujeme révu vinnou, je to tam hezky a jednoduše. |  | Čím stříkat proti halčivci vlnovníku a svinušce, 12.3.2008 Nebo OMITE, pozor na vysoké /nad 25 stupňů/ teploty. A také na intenziní sluneční svit, na jaře, když je jasno a "modro" a relativně chladno, takže to mate. Působí popáleniny a deformace letorostů. Stříkat na večer. |  |
 |
|
|
|