Příspěvky uživatele - 244.4

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Domácí pálení už nebude trestný čin, 11.11.2009
Ti, kdo občas navštíví legální pálenici, asi velmi dobře ví, jaký "vopruz" je spojen s daní z lihu - veškeré technologické zařízení za kotlem je opatřeno plombami, aby vyrobený líh mohl téci pouze tou legální cestou -přes registrační... celý příspěvek >
Štěpařský vosk, 5.11.2009
Ke stimulaci tvorby kalusu - (to by z mého pohledu mohlo zlepšit přirůstání roubu) - se používají některé sloučeniny z rozsáhlé skupiny syntetických auxinů, jsou to vesměs substituční deriváty 2 až 4 uhlíkatých kyselin a patří sem i látky, které se v... celý příspěvek >
Kdy přesadit broskvoň, 2.11.2009
Také jsem v minulosti zasadil celkem 3 broskvoně (a nektarinku) na podzim a bylo to bez problémů. Kvůli naprosté objektivitě však musím jedním dechem dodat, že stromky byly zakoupeny nejdřív, kdy to šlo (kolem 15. října) a jednalo se o roky s... celý příspěvek >
Malé zahradní nůžky, 2.11.2009
Pro mé ruce jsou malé nůžky Bahco P123 - používám je na nejfajnovější ovocnářské práce (broskvoně). Bahco je kvalitka, za kterou se platí, pokud však máte zkušenost s eBay, zkuste se tam podívat -  mně vyšly před rokem na asi 10 dolarů...
Štěpařský vosk, 24.10.2009
Znám složení asfaltu a osobně bych ho na své stromy nepoužil - mám teď na mysli obsah dráždivých látek, schopných popálit živá pletiva... V jedné zahrádkářské příručce stojí, že produkty na bázi dehtů jsou použitelné k zatírání jádrového dřeva,... celý příspěvek >
Vybírám bambus - pomozte, 23.10.2009
Mám-li být upřímný, pak moc nerozumím té poznámce o trstnatých a výběžkatých odrůdách - pro mně bylo při výběru odrůdy bambusu rozhodující to, zdali je nízký, půdokryvný či dorůstá do větší výšky. Další důležitá vlastnost je mrazuvzdornost. Bambusy... celý příspěvek >
Nové odrůdy o kterých se tady nikde nemůžu dočíst, 20.10.2009
Můžete být konkrétnější s těmi jabloněmi? Přece jenom ovocnářů(nejen amatérských) v těchto končinách dost, takže se mi nezdá, že by odrůdy toho pána neznal někdo z místních...
Jaké podnože do těžkých půd?, 15.10.2009
ad Z. Prokop  - ještě jedna poznámka k té vysoké spodní vodě - pouze v teoretické rovině, praktické zkušenosti s tím nemám (bohudík): hledaje po delším čase v Šrotově "1000 dobrých radách" ze 70. let, narazil jsem náhodou na stať o... celý příspěvek >
Zbytky postřiků na plodech, 13.10.2009
Možná ještě jedna poznámka - aniž bych chtěl zpochybňovat své závěry uvedené výše, myslím, že na prvopočátku si každý musí zodpovědět spíše filozofickou otázku, co je pro mně (mou rodinu, děti...) ještě akceptovatelné a přes co už nejede... celý příspěvek >
Zbytky postřiků na plodech, 13.10.2009
Tady je těžko něco radit. Měďnaté fungicidy jsou ve vodě nerozpustné, ve chvíli, kdy se slupky dostanou do kontaktu s kyselou šťávou, budou konvertovány na rozpustné měďnaté ionty. Míra konverze a potažmo výsledná koncentrace bude mj. záviset na... celý příspěvek >
Nejchutnější odrůdy jabloní - jaké to jsou?, 9.10.2009
souhlasím s předchozím příspěvkem, nejsem příliš vysoko a Coxovka mi moc nejde, navíc hnije doslova před očima. I nejvyzrálejší Coxovku v mé zahradě chuťově předčí  Šampion. Jadernička moravská v posledních letech prožívá velký boom - lze... celý příspěvek >
Jaké podnože do těžkých půd?, 8.10.2009
Psal jsem v jiném vlákně, že nakoupit malé množství podnoží A2 letos lze... Před asi 3 lety jsem kupoval hotové stromky na A2 ve školce u p. Kubáčka, nevím, zde je stále nabízí... Bruzovická školka nabízí stromky na podnoži M7, která by měla být... celý příspěvek >
Jaké podnože do těžkých půd?, 8.10.2009
Zmiňujete vysokou hladinu spodní vody a je otázka, zda tohle není hlavní problém: Já mám pozemek u potůčku a cca 3 metry od něj roste asi 30 let hruška, vysokokmen, nijak stará (dneska sotva 35 let). Před 4 lety u nás v obci prováděli tzv. regulaci... celý příspěvek >
Jaké podnože do těžkých půd?, 7.10.2009
Snad jenom malé doplnění: -kdykoliv jsem v posledních letech něco sázel, snažil jsem se stromečkům přilepšit, ale tak nějak "normálně". Kameny a těžká jílovice jdou ven jako odpad (jsou toho tak 2-3 kýble na díru), použitelná hnědozem se nastaví... celý příspěvek >
Jaké podnože do těžkých půd?, 7.10.2009 Obsahuje fotku
Dobrý den, neznám Vás ani Vaše půdní podmínky, ale žiju nějaký pátek na Ostravsku - to co ve svém dotazu popisujete, já za žádnou hrůzu nepovažuji! V podobných podmínkách tady ovocnaří tisíce lidí včetně zavedených a velmi respektovaných školkařů a... celý příspěvek >
Další diskuze:  678910>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika