|
Trávník, 25.5.2007 Plevel v trávníku se ničí selektivním herbicidem. Z mých zkušeností je nejlepší Banvel M. Ten vám zničí plevel v trávě.
Roundup je totální herbicid, ten spálí vše. |
 |
Trávník, 24.5.2007 Vysbírat kamení, sekat a zalévat, pak bude krásně hustý a jemný i pro bosou nohu. Bez vody to ale nebude pořádný trávník, jen louka. |
 |
|
 |
Šeřík, 24.5.2007 Šeřík je plevel, ten můžete stříhat jak a kdy chcete. |
 |
A zase mravenci, 24.5.2007 Letos se nějak přemnožili. V baráku je nalákám na drobky a pak stovky mravenců setřu hadrou a spláchnu do umyvadla. Zbytky likviduju chemicky a takovým tím sypacím zeleným jedem. Ten se ale letos moc neosvědčil. Venku chemicky nebo je-li možnost... celý příspěvek > |
 |
Krtek - a je to, 22.5.2007 Já jsem měl teda asi nějaký celoroční krtky, ti dokázali rýt i v mírné zimě. Pomohlo až jejich vykopnutí a rána motykou za krk. |
 |
jak na potkany na zahradě, 22.5.2007 Hlavně si udělejte pořádek. Když nebudou mít co žrát, tak zmizí. |
 |
rajčata, 21.5.2007 dávám obyčejný Cererit, nic dražšího, to už si pak ty rajčata můžu koupit |
 |
tůje, 18.5.2007 Zksute do těch jejich chodbiček dát střepy, nebo jim někam dát otrávený krmení |
 |
Mulčovací kůra, 16.5.2007 Jak může projít voda přes fólii? Ani kdyby jste do ní udělala dírky, tak tam ta voda neproteče. |
 |
Strom od domu, 15.5.2007 Strom od domu dejte minimálně 5 metrů, nejen kvůli kořenům, ale i kvůli zastínění či poškozování omítky větvemi. Vždycky žasnu nad tím, když si někdo dává smrk 2 metry od domu a pak ho každou bouřku hlídá, kdy se mu svalí na barák. Ovocný strom aspoň... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Výběr místa, 14.5.2007 Hlavně počítejte s tím, že se stromy rozrostou, třešně vám sežerou ptáci a budete mít jen starosti s listím. Aby jste česem neměli moc zarostlou zahradu. Méně je někdy více. |
 |
Hrách - kdy nejdříve vyset?, 14.5.2007 Mráz nepřijde, hrách už měl být dávno v zemi, já už budu za měsíc sklízet |
 |
Spálený trávník od hnojiva, 14.5.2007 Mimochodem, na trávník je nejlepší obyčejné granulované hnojivo v kýblu za 200,- Kč , k dostání v každém marketu nebo lepším obchodě. Ještě se mi nestalo, že bych trávníku ublížil a to nijak nedávkuji, prostě ten trávník pohážu hnojivem a... celý příspěvek > |
 |
Spálený trávník od hnojiva, 14.5.2007 Utopte ho ve vodě a příště hnojte méně. |
 |
Zarovnání okraje trávníku, 14.5.2007 To je úplně jedno. Rýč jako rýč. |
 |