Příspěvky uživatele - 206.136

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Vysoky, odolny i pro psi, 29.1.2010
Odporúčam hrab. Vytvára veľmi pekné živé ploty. Aj keď je to opadavý strom, na jeseň lístie uschne a z väčšej časti ostane na stromoch po celú zimu. Takže plot je do veľkej miery nepriehľadný.
Plovoucí ostrov v jezírku, 18.1.2010
Proti gustu žiaden dišputát. Každý môže použiť, čo sa mu zdá najvhodnejšie. Ja som chcel len vyjadriť názor, že mi je bližšie prírodné riešenie. Predsa plasty sú umelým výtvorom človeka, v prírode len škodia. Prírodných plávajúcich... celý příspěvek >
Kompost - co do něj, 15.1.2010
Spomínané korene nepríjemných burín odporúčam nechať naskôr v plastovom sude prekvasiť, tak mesiac-dva. Tým sa spoľahlivo zlikviduje ich schopnosť klíčiť, môžete ich potom bez obáv pridať do kompostu.
Jak na krtky, hraboše a hryzce?, 14.1.2010
No veru, tak si nám mohla trochu toho snehu priniesť :-) Hornbach je pokiaľ viem len v BA a KE...
Naviják a pluh pro ruční orbu, 14.1.2010
K tomu mulčovaniu... celkom dobrý návod je tu.
Bohužiaľ u nás v Nitre sa nemá čo roztopiť, sneh nás túto zimu obchádza :-(Napadlo okolo Vianoc asi 5 cm, na druhý deň zapršalo, a všetko bolo preč.
Možností je viacero - to čo citujete je tzv. nemecká kopa, používa sa na zužitkovanie väčšieho množstva drevnatých "odpadov" (napr. konáre z prerezávok). Je to pomerne pracný spôsob, ja ho ale používam lebo na záhrade nemám el.... celý příspěvek >
Odporúčam Vám porozmýšľať nad bezorebným spôsobom záhradkárčenia - ušetríte fyzickú námahu, čas, aj vodu na polievanie. Používa sa pritom hlavne mulčovanie, na potlačenie vytrvalých burín kartóny. V zahraničí tomu hovoria no-dig alebo... celý příspěvek >
Tak ten Cvrček som cca pred mesiacom zohnal, a zdá sa, že fakt funguje. V okruhu cca 5-6 m žiadne krtince, ani známky aktivity hryzcov. Dúfam, že si na to nezvyknú, a ostanú pekne za plotom :-)
Plovoucí ostrov v jezírku, 14.1.2010
Nápad je to dobrý, len nerozumiem tomu, prečo sú tam použité plastové fľaše. Tie treba recyklovať, a v prírode radšej používať prírodné materiály. Napr. drevo alebo nejaké rákosie či trstinu.
Likvidace ostříhaných větví dřišťálu, 1.12.2009
A čo napr. skúsiť nemeckú kopu, a dať tie konáre na spodok?
Jak zničit pařez, 1.12.2009
Tá hlíva funguje aj na staršie pne? Dočítal som sa, že ideálne nasadiť na čerstvo zrezaný peň - Pestovanie hlivy na pňoch stromov.
Co je to za plevele a jak na ně?, 30.11.2009
Mohlo by pomôcť nastielanie s kartónom, potlačí väčšinu (aj vytrvalých) burín. Viac info na nete, napr. na ekoprodukt.sk. PeterNR
Břečťan - dobrý či špatný nápad?, 19.11.2009
Súhlasím, niektoré odrody dosť odnožujú. Dajú sa použiť zábrany proti odnožovaniu. Alebo vysadiť odrody, ktoré odnožujú menej.
Břečťan - dobrý či špatný nápad?, 19.11.2009
Brečtan by som si osobne v záhrade zámerne nevysadil. Keď sa rozrastie je veľmi životaschopný až agresívny, utláča susedné rastliny. Ja mám v obľube "užitočné" t.j. ovocné rastliny - pokiaľ ide o potrebu porásť plot, tak by som... celý příspěvek >
Další diskuze:  6789  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika