Příspěvky uživatele - 228.74

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Co Vaše réva? (rok 2011), 15.7.2011
Revus má krátké ochranné lhůty, i když u nás není na révu dosud registrován, v zahraničí USA je u něj na révu 14 denní ochranná lhůta.
Co je révě?, 24.6.2011
Podle mého názoru by mohla být na třetím a čtvrtém snímku spíš plíseň než padlí. Co se týká prvních dvou obrázků, zprvu mě napadli roztoči, ale možná by se mohlo jednat i o poškození herbicidem. Už se mi totiž před lety stalo, že jsem likvidoval... celý příspěvek >
Vostorg, 21.6.2011
Určitě bych kmínek neodlisťoval, každý list je potřeba. Zálistky je ale nutné regulovat, buď uplně vylámat nebo zašípnou za prvním, maximálně druhým listem a dál zaštipovat během vegetace. I podle mého názoru by to Vostorg mohl být.
Perenospora - 19. června, 21.6.2011
I u mne na vinohrádku jsem zaznamenal první skvny plísně na Milii.
Réva ze semínka - pecičky, 15.6.2011
Semena z hroznů ze supermarketu bych asi nevyséval, s největší pravděpodobností budou semenáče pro naše podmínky pozdní a neodolné. Ale jinak každému, kdo chce vysévat, moc fandím, také jsem to zkoušel, ale odpadu je samozřejmě hodně. Co se týká... celý příspěvek >
Ekologická ochrana rajčat, 8.6.2011
Velmi krátkou ochranou lhůtu má v zahraničí přípravek Revus (může se sklízet den po aplikaci), u nás je zatím registrován jen do brambor, kde má OL pouhé 3 dny a hlavně má výbornou účinnost Ortiva se má použít hlavně preventivně, Ridomil bych asi... celý příspěvek >
Black Magic, 8.4.2011
Přikláním se k názoru VJK. I na vinograd.info se dá najít, že se jedná o synonyma. Bohužel do vzniku tohoto tématu jsme o tom nevěděl také.
Výsadba sazenic, 5.4.2011
Pokud je řízkovanec v kontejneru, nevidím důvod, proč by se nemohl nasadit.
Celnice, 5.4.2011
Legálně se to nemůže povést, protože dovoz rostlinného materiálu V. vinifera je do EU zakázán. Naději mají jen případně řízky.
Cibule ze semínka, 4.4.2011
Nevím jak u Vás, ale při pěstování cibule ze semene (cca 0,5 ha každý rok) jsou ztráty po napadení květilkou minimální a ani jsem nikdy neslyšel, že by zrovna květilka cibuli ze semene ve zvýšené míře napadala. Naopak jsem viděl mnohokrát zcela... celý příspěvek >
V. vinifera a bezsemenné odrůdy, 31.3.2011
Je potřeba rozlišovat čisté V. vinifery a bezsemenné, protože bezsemenné odrůdy mohou být i interspecifické a tudíž odolnější. V. vinifera má obecně nižší odolnost k mrazům a většinou i k chorobám (ale jsou vyjímky - Kišmiš vatkana má rezistenci k... celý příspěvek >
Black Magic, 30.3.2011
Tak to jsem zvědavý, co Vám z Black Magic nakonec vyroste. V databázi je sice odrůda stejného názvu,  ale bez dalších podrobností. Zatím jsem našel jediný odkaz, kde se píše o této odrůdě jako o bezsemenné. Podle dalších odkazů bych se přikláněl... celý příspěvek >
Réva do 620 mnm. u Jihlavy, Vysočina, 24.3.2011
Slovenské odrůdy D. Pospíšilové jsou sice výborné, ale v žádném případě nepatří do okrajových oblastí pěstování révy. Stačí se podívat do seznamu odrůd révy, které vyzkoušel R. Piatek v Polsku (cca 1000 odrůd). Mezi vyřazenými odrůdami se to právě... celý příspěvek >
Jakou bezsemenou vinnou révu?, 17.3.2011
BV-50-19-2 je sice velmi rané, ale není bezsemenné. Z modrých je bezsemenné jen BV 16-16-3 neboli Petra a ta je o cca 14 dnů pozdější.
Jakou bezsemenou vinnou révu?, 17.3.2011
Název Besy jsem u BV-47-1-6 viděl na Slovensku, konkrétně u Slovplantu, ale článek o bezsemenných odrůdách napsal přímo autor těchto odrůd, pan Lubomír Glos, proto věřím spíš názvu Zora. Ale prozatím nevím, že by se tyto nové bezsemenné odrůdy... celý příspěvek >
Další diskuze:  678910>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika