|
Určení staré odrůdy, 24.8.2009 u nás to bolo pred 40 rokmi volské oko... správny názov neviem ale asi 30 rokov som to nevidel... každý to vyrúbal ako starý strom, a nikoho nenapadlo naštepiť nové... mala to asi každá 10 záhrada... Juraj |
 |
Sekačka na nerovný terén a vysokou trávu, 17.7.2009 určite prvý raz dohodnúť traktor ktorý seká okolie ciest... ten to rozmláti a zrovná čo sa dá... je to síla ktorá spraví kopec práce za Vás... potom sa rozhodnete možná aj pre pre trochu slabší stroj na udržiavanie... Juraj |
 |
|
 |
Křovinořez Al-ko FRS 4125, 10.7.2009 mám ten stroj 3 roky... super...tá hlava má výrobnú vadu / jeden zub je zle vylisonaný, má slabší prítlak, preto sa rozpadáva až sa potratia súčiastky.../ po pol roku som kúpil inú hlavu za 360 sk a už je pokoj... pílové kotúče dostať bežne... celý příspěvek > |
 |
Vzdálenost plotu od souseda, 2.7.2009 Ja by som to riešil klasickým pletivom na ploty / paralelný plot / asi 3/4 m od pôvodného a nasadiť brečtan... jednoducha údržba, rýchlo rastie, dobre kryje proti nežiadúcim pohľadom, neprerastá ako stromy / po rokoch je problém so zrezaním.../ pekne... celý příspěvek > |
 |
Jaké tyčky k rajčatům?, 28.5.2009 ja používam zo starej plechovej skrine tzv. roletu... dá sa to jednoducho rozobrať na jednotlivé tyčky... je to eloxovaný hliník... po sezóne jednoducho opláchnem spodok vodou od hliny a je to... mám to už 16 rokov a paráda... nehnije nehrdzavie...... celý příspěvek > |
 |
Zahradni sekacka zastavuje, 28.5.2009 asi iba rapídne upchalo filter vzduchu, čiže má bohatú zmes preto čierna sviečka... skúsiť bez filtra... niektoré filtre sa nesmú prať./papierové/ tým že sa od kvapaliny zrazia /scvrknú sa/ upchajú sa mikropóry, a filter neprepusti vzduch aj keď... celý příspěvek > |
 |
Fialové listy paprik, 26.5.2009 možno je to odroda fialovej papriky... nevidieť tam inú príčinu... není to hrubostenná fialová odroda??? je možné aj prehnojenie /upraví sa to / Juraj |
 |
Polehnutý hrách, 25.5.2009 napíchať pod neho rôzne konáre zo stromov nech ho drží nad zemou, inak zhnije... dozreje aj tak... nemusí vyzerať jak z učebnice, ide teraz o to zachrániť čo sa dá... Juraj |
 |
Jakou zeleninu mohu zasít nebo zasadit v květnu?, 25.5.2009 ešte drobnosť ten kel / kapusta/ pri varení dobre osoliť, aby to nemalo trávovú príchuť... potom osolené to už není ono... má sa to obvariť v slanej vode ako karfiol / květák/... Juraj |
 |
Ochrana třešní před ptactvem, 25.5.2009 zatial najučinnejšie sú CD-čka... minulý rok som tu o tom písal, ale... pozbiera ť nejaké CD-čka, deti a vnuci toho teraz majú mraky... priviazať na obyčajný špagát 3/4m po jednom kuse na každý koniec, a nahádzať zopár na viacej stromov... vánok... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Jakou zeleninu mohu zasít nebo zasadit v květnu? , 22.5.2009 papriky, uhorky,paradajky/rajčata/ je lepšie sadiť neskôr... totiž ak zachladnú hoci aj na dve noci zastaví sa im rast aj na 2 týždne, čiže vaše teraz môžu kludne predbehnúť moje aj keď ich už mám tri týždne vonku... už sa u nás nepredpokladal mráz... celý příspěvek > |
 |
Mulčování trávníku na zahradě - pro a proti, 22.5.2009 Pre 4.243...skúste si to doštudovať... aj v týchto príspevkoch máte spomenutú kosacku kde sa dokonca plynule meni pomer kôš mulč... rôzne nože su pre jednoduchšie kosačky, kde sa nedá meniť plynule rýchlosť otáčania noža, ani /neplarí pre všetky/... celý příspěvek > |
 |
Mulčování trávníku na zahradě - pro a proti, 22.5.2009 neexistuje trochu väčsí trávnik, ani so suchou trávou aby sa v kosačke niečo niekde nenalepilo a potom nevypadlo tam kde nepotrebujem... nôž mám originál, nie dorob doma... stroj snáď najdrahší na trhu /drahší snáď ani neexistuje/ aj ked som ho kúpil... celý příspěvek > |
 |
Mulčování trávníku na zahradě - pro a proti, 22.5.2009 keby sa dal mulčovač oddeliť tak vám ho hocikomu pošlem... je to otravná práca... stále niekde vypadne väčší kus ktorý bol prilepéný niekde v kosačke... stále to dozberávam... a nakoniec zase ma to naštve a nasadim kôš a prejdem to ešte raz... už som... celý příspěvek > |
 |
Křovinořez Garden King - Tv products, 22.5.2009 ten kroviňák využijete aj po celý rok aj za plotom... ak je tam pole /teda bolo / tak aj za plotom rastie plevel... a by vám nezarastal do plota tak ho treba občas aspoň nahrubo posekať... pokial tam neprídu nový susedia... niekedy aj prístupová... celý příspěvek > |
 |