Příspěvky uživatele - 1.251

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Jake tramky na kolnu?, 23.4.2007
čerstvé trámky by se asi měly nechat vyschnout. Aspoň truhláři a stolaři to tak dělají.  Já na barák  bych to dělal taky tak, několik let na zahradě zakryté a dobře proložené a chráněné proti vlhkosti od země, pokud by to nespěchalo.... celý příspěvek >
ptáci a třešně, 19.4.2007
Mně na třešních moc nevadí, třešní je hodně a špačků málo. Vadí mi na višni, té mám málo a jak se rozhodnou, že višně jsou zralé, během dvou dní tam nemám nic.  A taky na hroznovém víně, kde kvůli poloze a odrůdě musím počítat s každým... celý příspěvek >
Řezání třešně?, 19.4.2007
Já mám zkušenosti, že třešeň, Napoleonova nesnáší řez. Rána kolikrát nezaschne a třešeň tam roky trpí klejotokem. Když řezat silnější větvičky, tak jen ty nejnutnější, do koruny nebo polámané. Ale možná je to tím, že ty řezy byly vždy na jaře.
destilační přístroj, 19.4.2007
Mleté nehašené vápno je v podstatě pálený mletý vápenec. Takže těch nečistot tam bude zhruba stejně. Problém všech těch vápenců je ten, že při reakci s kyselinou dochází ke vzniků zápachů.  Takže je vhodné používat rovnou chemikálie, třeba ten... celý příspěvek >
Ochrana proti vosám a ptákům, 19.4.2007
Špačči jsou otravní a poměrně chytří. Nedělá jim problém oklovat víno, které mně rostlo pod  otevřeným oknem, kde jsem v místnosti seděl u kompu. My střádáme sítka, obaly od sklenic a ovoce a každý hrozen zvlášť do něho balíme.  Ostatně moc... celý příspěvek >
Myrobalán, 19.4.2007
Já myslím, že myrobalán je kolikrát množen  ze semena a sadař ani o tom neví, myslí si, že je to odkopek.  Před  lety jsem narouboval na domácí švestku myslel jsem si, že nancysskou mirabelku, pár let mně plodí a letos se dívám, že pod... celý příspěvek >
Zakládám malý sad, poraďte s rozložením stromků., 19.4.2007
Staří měli s tím tvořením sadu pilou pravdu. Nasadit jen staré odrůdy znamená mít ten sad morálně zastaralý. Nasadit jen nové odrůdy - nevýhody byly uvedeny - nevyzkoušeny na konkrétním místě, podobná chuť nových odrůd.  Takže... celý příspěvek >
Mulčování z jmelí, 19.4.2007
Má bílé bobule ale některé keře jsou bez bobulí. Soudím, že jsou samčí.
Hryzec na jabloních, 15.4.2007
No už jsem to psal výše. Jestli hryzec ožral kořeny tak, že strom jde volně vytáhnout ze země, dá se někdy  zachránit, když se koruna sřeže na doslova stejnou velikost jako mají kořeny.  Přesadit jinde a hodně zalévat. Oproti novému... celý příspěvek >
Prosím o radu přeroubování stromů nebo zmlazení, 15.4.2007
Něco pro pěstování vyšších stromků. Velká část Moravskoslezského kraje kolem Ostravy má dlouhodobě nadlimitní koncentraci škodlivého prachu.  A podobné koncentrace naměřili i jinde kolem velkých měst. Stromy tuto koncentraci prachu snižují v... celý příspěvek >
Mulčování z jmelí, 15.4.2007
Firma ořezala poměrně velké množství jmelí z lip na zahradě. Hodlám to jmelí s větvemi rozšrotovat do kompostu a na mulč. Nejsou v jmelí nějaké látky, co by v mulči dělaly nějaký problém?
Starý ořešák, 15.4.2007
záleží, jestli už není vyhnilý tolik, že se rozpadne po prvním sněhu nebo vichřici a taky kolik by potom natropil škody. Shnilé  mokré dřevo se musí v rámci možností odstranit a dutina zespodu nahoru otevřít, aby tam šel vzduch a nešla... celý příspěvek >
Dají se odpudit vosy?, 15.4.2007
Samičky se probouzejí právě nyní a hledají štěrbiny a dutiny, kde by založily hnízdo. Takže první předpoklady je ty štěrbiny nemít, utěsnit všechny tmelem. Kde je přístup, sledovat a začínající vosí hnízdo zničit, do začátku června je malé a jde to... celý příspěvek >
Vhodnost odrůdy podle oblasti., 9.4.2007
Orešák sice spotřebuje hodně vody, to je pravda, ale taky potřebuje minimálně metr do hloubky provzdušněnou, ne trvale zamokřenou půdu, jinak ty kořeny uhnívají.  Švestkám stačí půl.  Teď dlouho nepršelo, vody ze sněhu bylo málo a je dávno... celý příspěvek >
Špendlíky či ryngle?, 9.4.2007
Nezavrhuji ani nepropaguji. I takhle se dá pěstovat ovoce. Musí být jen k dispozici dostatečně velká plocha a počkat 5 - 10 - 20 let, než semenáčky začnou plodit, potom vybrat jeden z 10 nebo třeba z 50.
Další diskuze:  2122232425>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika