Příspěvky uživatele - 1.251

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Zaškrcený kmínek špagátem, 24.5.2007
Bohužel je to plastový špagát. Nechám to tak a ránu zamažu voskem, Pravděpodobně i kdybych v hloubi kmene vypreparoval kousek špagátu, asi by vytáhnout nešel a vyřezáním kolem dokola bych zničil stromek. děkuji za rady.
Jak se zbavit včel?, 24.5.2007
Nemůžu souhlasit, měkké materiály, jako běžný polystyren, umí rozžvýkat. Polystyren musí být tvrdý nebo opatřený ochrannou vrstvou.
Brouci na jedli ojíněné, 24.5.2007
Mšice mají velmi složité rozmnožování a během roku až několik desítek od sebe odlišných generací. Některé umí létat, tudíž si najdou vhodné stromy, pak se tam usadí a množí se dále. Lepové pásy jsou na nic.
Zaškrcený kmínek špagátem, 22.5.2007
Našel jsem na zahradě magnólii, kde někdo 5 centimetrů nad zemí kdysi udělal smyčku z plastového špagátu. Špagát úplně zarostl do kmene, nyní o průměru asi 8 cm. Zkoušel jsem se na jednom místě k špagátu prořezat kmenem, abych ho zkusil vytáhnout,... celý příspěvek >
Jak se zbavit včel?, 22.5.2007
Píšete prokousat? Jsou to opravdu včely? Včely totiž mají tupá kusadla, takže mohou rozmělnit jen měkké materiály, jako je ztrouchnivělé dřevo, látky, korek nebo třeba polystyren. Na tvrdé materiály, jako je běžné dřevo nemají.
Brouci na jedli ojíněné, 22.5.2007
Ono je obvykle omezí zima, po zimě se musí znova rozmnožit. Letos pořádná zima prakticky nebyla, takže omezení počtu se nekonalo.  Druhé omezení jsou predátoři, kterých je u mšic velké množství.  Ti se ale musí taky namnožit a to je týden... celý příspěvek >
vosí hnízda v zemi, 22.5.2007
Mně se osvědčil obyčejný sprej na hmyz. Ale na plazivý hmyz, protože ten je na nastříkaných plochách dlouhodobě účinný. V noci se přijde k hnízdu a nastříká se silná dávka co nejhlouběji do nory a hnízda. Vosy hned nevyletí, jsou po přímém zásahu... celý příspěvek >
jak na potkany na zahradě, 22.5.2007
Stanička asi moc nepomůže. Jedovaté pro kočky a psy a jiné masožravce mají být i otrávená zvířata. Proto trávit ve venkovních prostorách se musí opatrně.
řez větví v červnu., 21.5.2007
Dobrý den, stalo se, že jsem zmeškal řez stromů a keřů na zahradě na jaře na jaře. Vyjde mě to teď někdy na začátku června.  Budou to jabloně, švestky, šeřík a líska. Je nějaký závažný důvod, proč to teď nedělat? Řezy budu zatírat... celý příspěvek >
Jak se zbavit pryskyřníku z trávníku?, 13.5.2007
Možná to je rozrazil rezekvítek, malé modré květy s bělavými okraji, teď  zrovna kvete všude u nás na zahradě.  Měl by jít omezit vyhrabáváním trávníku v létě a  přihnojováním, tráva ho potom zahluší.
jaké čerpadlo, 13.5.2007
levně by to mohlo být vibrační ponorné čerpadlo. To je tuším do výtlačné výšky 40 metrů, pokud je kvalitní. Draze a kvalitněji klasické odstředivé zahradní čerpadlo na vodu. I nějaká speciální odstředivá ponorná na čistou vodu umí takový... celý příspěvek >
Broskev na myrobalánu, 13.5.2007
To by se mně  hodilo, Já mám broskev ze semenáčku, ale kvalitní a jelikož vydrží u nás tak 10 let, je už za zenitem. Rád bych ji udržel.
Meruňka z pecky, 13.5.2007
No, mi letos vyrašilo z hrsti pecek hozených pod strom pár semenáčků. Uvažuji, že přes léto vytypuji místo a na podzim někdy večer, jak se zešeří, hodím ty semenáčky a špachtli do tašky a píchnu je někde k lesu, kde si jich do doby, než... celý příspěvek >
špendlíky, 13.5.2007
Ta fotografie v odkazu mně velice připomíná jednu ryngli nebo švestku. Kdysi, jak jsem kočoval se včelami do lesa, jsem ji našel v jednom zpustlém zarostlém sadě a přenesl na zahradu. Je úrodná, ale velice náchylná k šarce, polovina plodů spadne... celý příspěvek >
Výsadba ovocných stromků do jetele a trávy, 13.5.2007
Když se tráva seká hodně často a zelená hmota dává pryč, tak to asi tu půdu vysiluje nejvíc.  Pokud tedy v takové trávě mají být jabloně, musí být zřejmě na středně až silně vzrůstné podnoži a musí to být stromky 6 - 8 metrů vysoké s korunou v... celý příspěvek >
Další diskuze:  1617181920>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika