|
Jak se jmenuje, 6.3.2011 zřejmě myslíte škumpu zadejte si do vyhledavače a zjistíte zda je to ono |
 |
Číhání na jaro, 5.3.2011  tak krokusy už se derou ven a hned je včeličky objevily... bylo krásně |
 |
|
 |
Kalísie voňavá, 2.3.2011 Kalisie má významné léčebné vlastnosti. Rostlina se využívá pro léčení, když vyroste na oddencích nejméně 9 kolének a tyto se zbarví do hnědofialova-léčivé jsou listy
Listy Kalísie voňavé se dají využít do salátu, naložit na 2 - 3 týdny do 60%... celý příspěvek > |
 |
Tlustice - bílá vata, 1.3.2011 Záleží na vás... já bych je zlikvidovala, všechny. |
 |
Tlustice - bílá vata, 1.3.2011 Bude to vlnatka na ní zabere Mospilan 20SP postříkat, řídit se podle návodu.
Ale pokud je květina takto malá -řešila bych to likvidací, prostě vyhodit a pořídit si novou.Stačí od někoho jeden lístek tlustice a vypěstujete si novou květinu.
Než aby... celý příspěvek > |
 |
Phalaenopsis - nepřijdu o ni?, 28.2.2011 Že koukají kořeny vůbec nevadí, ale připadá mi, že je to hniloba co květinu napadlo. A malé rostoucí lístky začíná také napadat, Já bych odstranila vše co je napadené a dala bych novou zeminu speciální na orchideje ,ale větší květník nedávejte... celý příspěvek > |
 |
Jméno květiny, 28.2.2011 Podhal (Tibouchina) přichází do obchodu jako malý, kompaktní, časně a bohatě kvetoucí keřík. V bytě však jeho výhony rychle vybíhají do výšky.
Tibouchina - podhalPřestávají totiž působit prostředky omezující růst, kterými zahradníci rostliny... celý příspěvek > |
 |
Ibišek? Stříhání, 24.2.2011  Já pěstuji ibišky nemám je na okně a kvetou stále. Kvetou mi celý rok a stříhám je až v dubnu.Mám to tak osvědčené pak je dám v květnu po zmrzlých letnit ven a kvetou jak jen jim narostou větvičky. |
 |
Žloutnutí listů, 24.2.2011 klidně je uřízněte u cykasu je běžné, že tvoří kmínek a spodní listy žloutnou |
 |
Co je to za květinu?, 21.2.2011  taky ji vždy ořežu aby se rozkošatila mám i vínovou odrůdu z Kréty |
 |
|
 |
Žloutnutí listů, 19.2.2011 U cykasu je normální, že tvoří kmínek spodní listy žloutnou a upadávají a nové nahoře přirůstají. Tak vás to nemusí znepokojovat a nepřelívejte ho. |
 |
Prosím o určení pokojové květiny, 19.2.2011 Krvokvět je opravdu nenáročný. Pokud jsem se o něj pravidelně starala, nekvetl. Mám zkušenost, že mu neškodí delší doba sucha a pak teprve zalít. Po té vyrazí teprve na květ. Rychle se množí dělením /vždy vyklopím rozdělím a rozsadím. / |
 |
Kde koupit fialkovec modrý, 14.2.2011 Prosím kde bych koupila filakovec modrý, děkuji za každou radu. |
 |
Pepřinec, 4.2.2011 určitě chce více světla -jasné a rozptýlené světlo, jen tak se pěkně vybarví |
 |
Neznámá, 2.2.2011  Taky se přikláním ke kalině tušalaj, kiwi má hladké listy |
 |