|
Málo sladké plody, 20.8.2012 Hodně plodú na stromě. |
 |
Lískové ořechy, 4.12.2011 Pěstuji odrůdy Hallská ob.,Lambarská a Webbova.Každým rokem jsou keře obalené plody.Na podzim jsou oříšky jen na Webbova.Hallská zhnědne v červnu a opade, Lambarská je červivá a opade než dozrajou.Jedině Webova dozrává i když také něco opade.Letos... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Kanadská borůvka, 31.8.2011 Každý rok přidávám ke každému keři na podzim rašelinu a na jaře cererit.Borůvky rodí tolik, že jsem je musela letos podkládat. Rodí celé léto a stále mají plodů ještě dost. |
 |
Líska, 14.6.2011 Dobrý den, prosím o radu čím postříkat lísku, která každým rokem má nasazeno plno oříšků, ale když dorostou asi do poloviny zhnědnou a opadnou. Mám odrůdu Webbova a Hallský obrovský.U Hall.ob. opadne skoro všechno a Web. zůstane tak polovina. Letos... celý příspěvek > |
 |
Květnové mrazy 2011, 5.5.2011 Jižní čechy-všechno spálené.Ořešáky i réva celé výhony.Květy ovocných stromů, všechno černé.Dana |
 |
Mravenci vykusujou květy, 12.4.2011 Ano, i já jsem zjistila, že na moji čtyřleté broskvoni jsou všechny květy vykousané.Mravenci jsou velké a zrzavé.I když dost kvetla, nenašla jsem jeden květ, který by byl plný.Mám po náladě, budu čekat zas na příští rok.Letos je po úrodě. Dana |
 |
Třešně, 25.3.2011 Dobrý den, mohu na semenáč třešně naroubovat něco jiného, než je třešeň nebo višeň.Šla by naroubovat švestka, meruňka nebo broskev.Děkuji za radu. |
 |
Broskvoň, 17.3.2011 Dobrý den, dnes jsem koupila stromek broskvoně.Mohu ji hned zasadit a jak ji mám ostříhat?Děkuji za radu. |
 |
Melounoviště 2010, 14.8.2010 Dodrý den, i já jsem dnes utrhla první meloun.Podobný byl jako pana Mirka, ale měl silnější zelený okraj.Jinak byl sladký a vážil 6,4kg.Pěstuji je venku, přikryté bílou a na zemi černou textilií. Dana |
 |
Co vaše réva?, 18.7.2010 Od slunce. |
 |
|
 |
Broskev žloutne, 15.7.2010 Po přihnojení Cereritem, který jsem rozpustila ve vodě je broskev o 50% zelenější.Červená barva již zmizela docela.Ještě jednou děkuji za rady.RS |
 |
Melounoviště 2010, 12.7.2010 Já nechávam všechny, ale některé nerostou.Na dvou rostlinách vypadá že 4 rostou. |
 |
Melounoviště 2010, 12.7.2010 Výhony mám dlouhé asi 2 až 2,5 m.To co jsem psala platí u melounů co jsou venku.Ve folníku mám již také plody, ale ještě malé.A ještě je tam plno poupat s plodem.Tak tam snad něco bude. RS |
 |
Melounoviště 2010, 12.7.2010 Já mám jiný problém.Melouny rostou jako o závod, ale vůbec nedělají květy s plodem.Dokonce nekvetou ani moc planě ale za každým listem odnožují.Pohnojila jsem na začátku koňským hnojem a zatím nehnojím.Poradí někdo čím to je? Děkuji předem. |
 |
Broskev žloutne, 8.7.2010 Broskev, která byla zasazena na jaře 2009 krásně roste, neměla ani kadeřavost na jaře měla zelené listy a teď jsou listy světle zelené na koncích až žluto červené.Poradí někdo co jí je.Předem děkuji za radu. RS |
 |