|
Melounoviště 2010, 17.6.2010 Pokud budou dobré podmínky tak vyroste vše, nebojte. Lestru já ale neznám. |
 |
Žádné hrozny, 17.6.2010 Vylamujte zálistky! Vloni na jaře jsem vysadil sazenici Arkádie a letos má na třetím dřevě u dvou letorostů tři květy. Chci jeden nechat na "zkoušku", rostlina vypadá velmi dobře, dosáhla výšky cca 2 metry a nemocem prozatím odolává. Mirek |
 |
|
 |
Vyštipování zálistků u rajčat pro začátečníky, 16.6.2010 Přesně tak! Mirek |
 |
Stihnu ještě vypěstovat zavařovačky?, 15.6.2010 Šup s nima do země, dokud nebudou ve sklinkách tak nic není jisté. Samozřejmě že rozdíl bude v pěstování na zahrádce pro svou potřebu a nový výsev někde na stroji opečovávaném lánu. |
 |
Perenospora - 7. června, 15.6.2010 Prim a Afroditu jsem stříkl Falconem a vše ostatní jsem proběhl Quadrisem. Na jednu stranu jižní strana budovy odráží teplo a réva roste a zraje dříve, na druhou zase tolik asi "neluftuje" a potíže s padlím právě zde mám už hodně dlouhou dobu. Štve... celý příspěvek > |
 |
Vyštipování zálistků u rajčat pro začátečníky, 15.6.2010  Zkuste se podívat zde - http://www.rajcata.com/zastipovani-rajcat/ - není to až tak úplně zřetelné ale přece jen něco. V principu je to tak že roste hlavní stonek a z něj list nebo květenství. Mezi listem a stonkem vyrůstají zálistky které se... celý příspěvek > |
 |
Melounoviště 2010, 15.6.2010  Přesně tak, sazenicím uhnívají kořeny. Vysadil jsem v neděli část "železné" rezervy (to už jsou jen melouny běžně dostupné u nás, vypiplané odrůdy z Ruska zničila voda a zima), v noci přišla OPĚT průtrž a od včerejška OPĚT řeka stoupá. Ještě je... celý příspěvek > |
 |
Paprika pro venkovní pěstování, 15.6.2010  Pan František doslova kopíruje mé dobré zkušenosti s těmito odrůdami. Beros zkouším letos poprvé ale o víkendu jsem ochutnal první plody a dost mne pálily. Takže jsem je vyryl (aby nepálily i sousední odrůdy), otrhal plody a přesadil na zahradu kde... celý příspěvek > |
 |
Okurky ve skleníku, 15.6.2010  Dobrý den, díky za radu ale oddrenážování není v mém případě možné. Zahrada je kousek od hráze řeky a pokud je vysoká hladina (déle jak týden) tak se spodní voda tlačí vzhůru (spojené nádoby). V této době je asi 50 cm pod terénem a řeka bohužel už... celý příspěvek > |
 |
Zalepení nafukovacího límce na bazénu, 14.6.2010 Já jsem to zalepil samolepící páskou. Je to snad něco teflonového a používají to elektrikáři (E.OŇáci). Hodně to lepí, má to šedostříbrnou barvu a je to stále pružné. Lepil jsem s tím i zevnitř bazénku a drželo to. Název pohužel nevím. Mirek |
 |
|
 |
Fotogalerie zahradních jezírek, 14.6.2010 Ten poslední snímek bych nazval "My z konce světa"! Paráda, neničí Vás to ticho? (tedy krom žab ;o). Mirek |
 |
Invaze mšic, 11.6.2010  Musím obnovit nátěry lepem na kmenech, po dlouhých deštích jsou málo lepivé. S potěšením jsem včera pozoroval larvy slunéček jak likvidují mšici na meruňce, a tak jsem zatím nestříkal. Patrně nás letos čeká i invaze slunéček, protože mšic je... celý příspěvek > |
 |
Réva - poškození listů, 11.6.2010 Třeba MAGUS 200 SC. Mirek |
 |
Mravenci v zahrade, 11.6.2010 ??? upřesněte, díky Mirek. |
 |
Úroda, 11.6.2010 Všiml jsem si u podmáčených rajčat že v úrovni země začaly rostliny samy vyhánět kořínky (ce je v zemi tak uhnilo) a tak jsem je nechal osudu. Jakmile půda vyschne zasadím záložní, papriky se ale už asi nevzpamatují ;o(. Máte rostlinky nádherné,... celý příspěvek > |
 |