Příspěvky uživatele - 175.250

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Co s novými letorosty na jabloni?, 29.5.2009
Tesaři mají heslo "dvakrát měř a radši neřež" a to by mělo platit i u začátečníků. Tím nabádám k opatrnosti, protože asimilační plocha potažmo listy jsou vele důležité.
Žloutnutí a zesychání listů melounu, 26.5.2009 Obsahuje fotku
Před pár dny mi začaly žloutnout a zesychat listy melounu vodního. Přidávám i pár foto. Na úpal sluncem to nevypadá. Před vysetím jsem dal pod melouny koňský hnůj, takže další domněnka byla, že jsem je mohl spálit právě tím hnojem, ale nad ním je... celý příspěvek >
Popínavé jahodníky, 25.5.2009
Radnice v našem městě řešila právě problém popínavých jahod na základě inzerátu v Právu a jelikož PO box byl nějakým "cizincem" zřízen právě u nás a tady bloudilo mnoho zákazníků i ze Slovenska a mnarně hledaly firmu, která neexistuje. Na... celý příspěvek >
Schnoucí maliny, 23.5.2009
To znamená, že lze vyloučit bylomora. Pak je ještě tzv. odumírání malin, které je způsobeno houbou "Didymella applanata". Tato se může vyskytovat všude, kde jsou maliny přehuštěny a na vlhkém stanovišti. Ochrana je postřiky proti houbovým... celý příspěvek >
Schnoucí maliny, 22.5.2009
Jestli se nachází těsně nad zemí zduřenina na prutu, tak se jedná o bylomora ostružinového, který vyžírá dužinu. Zkuste to pozorně prohlédnout.
Výběr sekačky - elektrická nebo benzínová, i s mulčem - moje mýty, 22.5.2009
Ještě mohu doplnit zkušenosti s tímto druhem sečení. Před zobrazeným typem jsem měl 3 roky podobnou ale těžší. Vážila 37 kg a to již člověk pozná. Byl tak elektromotor 1,5 kW a ten je větší a těžší a zjistil jsem určitý přebytek výkonu. Novou jsem... celý příspěvek >
Výběr sekačky - elektrická nebo benzínová, i s mulčem - moje mýty, 22.5.2009 Obsahuje fotku
Mám sad na jižním svahu ne moc prudkém ale je zatravněn. Do roku 1980 se kosil a sušilo seno od té doby už se jenom seče a tráva, potažmo i jiná zeleň se ponechává po pokosu rozprostřená aby během 14 dní prorůtla novou a "zmizela" jako... celý příspěvek >
Netradiční metoda řezu, 22.5.2009
Úplně s Vámi souhlasím a tak nějak jsem na tom podobně akorát mne velká zahrada zůstala ale stále méně stromů. Dokonce jsem se pokušel své zkušenosti s pěstováním jablek sepsat a nějak stručně a trefně okomentovat z takového spíše laického pohledu... celý příspěvek >
Netradiční metoda řezu, 19.5.2009
Když jeden list zakryje dalších třeba pět, tak je to taková produktivita jako když jeden v rodině je zamětnán a živí dalších pět nezaměstnaných. Všchni domhomady žijí ale v podstatě živoří. A jiný příklad.  Stačí si všimnout jakou korunu má stom... celý příspěvek >
Netradiční metoda řezu, 19.5.2009
Světlo je je jedním z nejdůležitějších ekologických faktorů a je nejaktívnějším regulátorem růstu a vývinu. Od množství, kvality osvětlení (i zeměpisní šířky a světových stran) závisí struktura koruny a listové plochy, morfologicko-anatomická stavba... celý příspěvek >
Netradiční metoda řezu, 18.5.2009
Určitě by jste to netvrdil, kdyby jste něco věděl intenzite asimilace CO2 v mg. dm-2  .h-1 a o stavbě listu zastíněného (houbový parenchýn) a nezastíněného (palisádový parenchým).  Taky něco o velikosti listů v souvislosti s fotosyntézou.... celý příspěvek >
Netradiční metoda řezu, 18.5.2009
Můj pohled na řez je trochu jiný. Budeme se věnovat listu. List je jeden z nejdůležitějších růstových orgánů. Zakladní funkce jsou transpirace a fotosyntéza. Přibilžně 90 až 95% sušiny co narostla včetně plodů vzniklo fotosyntézou. Jsou proto... celý příspěvek >
Ořezání jabloní, 17.5.2009
Vysvětlit sousedce, že zákon na to pamatuje a má se to dělat ve vegetačním klidu. Pokud to uřežete teď, tak nadváha kořenového sytému bude nutit zbytek stromu k růstu až do zimy a strom se nepiřpraví na zazimování, což prostě je včasné ukončení růstu... celý příspěvek >
Zalévání rybízu a angreštu, 17.5.2009
Mám trošku jiný pohled na zalévání. Zalévat to rozhodně ale měla to být  tzv. kapková závlaha nebo její obdoba. Voda je důležitým "dopravním" elementem jak pro rozpouštění živin, tak pro jejich transport k vlásečnicovým kořenům. Pouhé... celý příspěvek >
Roubovaný meloun, 16.5.2009
Já každý rok hodím suchá nenaklíčená semena přímo ven pod fólii a to kolem 25.4. Zatím pěkně rostou chráním je jen proti slimákům.
Další diskuze:  3132333435>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika