|
Vadnutí a uschnutí letorostů a plodonošů, 13.6.2010 Je to upravený Lugolův roztok. Jod spolu s jodidem a pár kapkami vody udělají polyjodidy a ty jsou pak rozpustné ve zbylé vodě. Nevím na jakém principu to funguje /jod barví škrob namodro/, ale mělo by to jít i s Jodisolem. Jinak jod a jodid v... celý příspěvek > |
 |
Feromonový lapák na obaleče jablečného, 13.6.2010 A já děkuju za odpověď. Ještě dám vědět, jak jsem se porovnal se SET a pak nás čeká ještě druhá generace obaleče - budu sledovat a referovat. |
 |
|
 |
Co vaše réva?, 13.6.2010 Já zlikviduju Ametyst a Diamant, a to doslova. Ametyst nic moc, teprve má výhonky 10 cm /ostatní 1 metr/ a Diamant zmrzl a k obrůstání se moc nemá. Letos to je bída. Co dobře vyrašilo, tak se často ulomilo. A ke všemu mně na jednom keři pes ulomil... celý příspěvek > |
 |
Choroba rybízu?, 13.6.2010 Americké padlí angreštové, napadá i rybízy, zvláště černé. |
 |
Žluté flíčky na listech hrušně, 13.6.2010 Je to rez hrušňová, houba, která žije na jalovci a hrušni. Stříká se proti ní např. Baycorem, nebo je lepší, pokud to jde, zlikvidovat některé druhy jalovců - chvojka klášterská aj. |
 |
Feromonový lapák na obaleče jablečného, 13.6.2010  Chtěl bych se zeptat, Reldan tam dáváte kvůli obaleči nebo kvůli např. mšicím /Steward a Integro mšice nehubí/? |
 |
Feromonový lapák na obaleče jablečného, 13.6.2010 HK. Protože má příští týden pršet, provedl jsem postřik Calypsem už dnes. /Calypsem lze stříkat ihned po vrcholu letové vlny, nemusí se čekat na líhnutí/. |
 |
Okurky - kdy zalévat?, 13.6.2010 Já jsem někde četl, že venkovní okurky se mají buď zalévat pravidelně, nebo vůbec. Když se nezalévají, vytvoří hlouběji kořeny. |
 |
Invaze mšic, 13.6.2010 Tolerantní k ostatním živočichům je Pirimor. |
 |
Feromonový lapák na obaleče jablečného, 10.6.2010 Hradec Králové. Tak jsem 8. 6. 2010 zaznamenal výrazný vrchol letové vlny obaleče jablečného. To znamená, že za 8 dní, tedy 16. 6. 2010 by se měl provést postřik klasickými insekticidy. Suma efektivních teplot dle srs.cz je k 9. 6. 2010 62 %. Bude... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Okurky - prosím o radu, 9.6.2010 Záleží to na síle rostliny, ale doporučuje se jen jeden. |
 |
Vadnutí a uschnutí letorostů a plodonošů, 8.6.2010 Plodničky tvoří na mrtvém dřevě, ale houbová vlákna vrůstají i do živého a ucpávají cévní svazky. |
 |
Vadnutí a uschnutí letorostů a plodonošů, 8.6.2010 Asi to bude nektriové vadnutí /houba Nectria cinnabarina/. |
 |
Jahodník Grandian F1, 7.6.2010 Já jsem ho sel později, má teprve 3 pravé lístky. Mám ho venku v záhonu. |
 |
Paprika ve skleníku - zežloutlé listy se skvrnami, 4.6.2010 Málo světla??? |
 |