Příspěvky uživatele - 65.50

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Pozdní postřik proti kadeřavosti, 11.4.2011
Vzhledem k letošnímu jaru soudím, že kadeřavosti mnoho nebude
Čím zaplnit dieru v strome, 7.4.2011
Použít lze PU pěnu, i tu je dobré zakrýt, narušují ji ptáci, vosy i UV záření.
Kdy stříhat živý plot ze šeříku?, 7.4.2011
Nevím, jestli myslíte pojmem "živý plot" všichni totéž. Přiznám se, že si nedovedu představit typický,  přísně střižený živý plot z šeříků. Přide mi pro tento účel naprosto nevhodný - velikostí listů, způsobem růstu (vyholením v... celý příspěvek >
Třešně, 7.4.2011
Zatím nic.  Na peckovinách nalité pupeny,  jabloně myší opuška, hrušně o kousek dál.
Čím zaplnit dieru v strome, 7.4.2011
Považoval bych důležitější než vyplnit díru, zabránit, aby do ní pršelo, tedy ji zakrýt. Nebylo by lepší odříznout celý ten čep až na větevní kroužek?
Ujatie vrublov, 7.4.2011
Samozřejmě jsem narouboval vše, co jste mi poslal (ale zde do diskuze to nepatří), asi před 2 měsíci. Zajímavé je, že na některých meruňkách je rašení již patrné, na jiných (doufám, že zatím) nikoli.
Jaký tvar koruny u meruněk?, 7.4.2011
Mně se nejvíc líbí to, co píše Rony. Co nejpřirozenější tvar koruny.  Meruňka v našich podmínkách - až na nejteplejší oblasti - většinou nemá tak ideální podmínky jako Francie či Maďarsko. Proto bych se k ní choval co možná nejšetrněji.
Roubování za kůru - je už čas?, 7.4.2011
Rezista mě taky zklamala, ale myslel jsem si, že to bylo tím, že u nás pro ni není dost teplo. V lepších letech totiž byla chuťově přijatelnějí. Přitom se jevila tak nadějně. Vypadala skoro jako Golden, při sklizni chutnala stejně kysele jako... celý příspěvek >
Hnojení trávníku versus pes, 7.4.2011
Názor veterináře "nehnojit" je logický. Je často aplikován i v humánní medicíně (zákazem čehokoli nemůlžete ublížit). Pokud však veterinář radí nehnojit a nezajímá se o složení hnojiva, jedná se z jeho strany o čirý alibizmus. 
Ujatie vrublov, 7.4.2011
Pokud jste měl rouby nařezané v prosinci a rouboval jste koncem února či začátkem března, tak i první minimální známky pučení bývají známkou úspěšného ujmutí.   V případě roubování ze stromu na strom, zejména později na jaře těsně před mízou... celý příspěvek >
Řízkování, 7.4.2011
Milý novopěstiteli, většina nejasností, co uvádíte, je v dědově encyklopedii, předpokládám, vysvětlena.  Pravda, informaci, kde vezmete jednoletý stromek Vám neradí, předpokládají asi znalost, že ty rostou ze semene.    Nařízkovat... celý příspěvek >
Prosím o radu o roubování, 7.4.2011
Nejčastěji se mi vylomí, jak už jsem psal,  rouby naštěpované za kůru. Překvapivě však až následující rok - kdy z letorostu vyrazí několik nových výhonů. Když se olistí a opře se do nich vítr, srůst to často neudrží. Dřív jsem to řešil... celý příspěvek >
Čačanská slivoň, 7.4.2011
Mně přijde nejchutnější z čačanských asi rodna.    Všechny (a nejen tyto) mají podobnou vlastnost. Nejdřív zmodrají, potom teprve začnou dozrávat. To splete řadu lidí, kteří byli zvyklí u Domácí švestky, že plody se dají jíst,  i... celý příspěvek >
Švestka Jojo, 7.4.2011
Ve Starklově on line shopu už odrůdu Jojo nevidím. Ostatní stojí necelých 200 Kč (nepočítaje poštovné) Jak už to u podobných prodejů bývá, je uvedena spousta zcela zbytečných informací o neuvěřitelném množsví lahodných, křupavých plodů, jemně... celý příspěvek >
Prosím o radu o roubování, 7.4.2011
Myrobalán není ideální podnož pro roubování v korunce. Počítejte s tím, že budete pár let pravidelně odstraňovat plané výhony z kmínku a větví. Rouby naštěpované klopulací se vylomí málokdy, častěji se lámou naroubované za kůru. Úvazky... celý příspěvek >
Další diskuze:  3637383940>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika