|
Příspěvky uživatele - 65.50
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Pozdní postřik proti kadeřavosti, 11.4.2011 Vzhledem k letošnímu jaru soudím, že kadeřavosti mnoho nebude |  | Čím zaplnit dieru v strome, 7.4.2011 Použít lze PU pěnu, i tu je dobré zakrýt, narušují ji ptáci, vosy i UV záření. |  |
|  | Kdy stříhat živý plot ze šeříku?, 7.4.2011 Nevím, jestli myslíte pojmem "živý plot" všichni totéž. Přiznám se, že si nedovedu představit typický, přísně střižený živý plot z šeříků. Přide mi pro tento účel naprosto nevhodný - velikostí listů, způsobem růstu (vyholením v... celý příspěvek > |  | Třešně, 7.4.2011 Zatím nic. Na peckovinách nalité pupeny, jabloně myší opuška, hrušně o kousek dál. |  | Čím zaplnit dieru v strome, 7.4.2011 Považoval bych důležitější než vyplnit díru, zabránit, aby do ní pršelo, tedy ji zakrýt. Nebylo by lepší odříznout celý ten čep až na větevní kroužek? |  | Ujatie vrublov, 7.4.2011 Samozřejmě jsem narouboval vše, co jste mi poslal (ale zde do diskuze to nepatří), asi před 2 měsíci. Zajímavé je, že na některých meruňkách je rašení již patrné, na jiných (doufám, že zatím) nikoli. |  | Jaký tvar koruny u meruněk?, 7.4.2011 Mně se nejvíc líbí to, co píše Rony. Co nejpřirozenější tvar koruny. Meruňka v našich podmínkách - až na nejteplejší oblasti - většinou nemá tak ideální podmínky jako Francie či Maďarsko. Proto bych se k ní choval co možná nejšetrněji. |  | Roubování za kůru - je už čas?, 7.4.2011 Rezista mě taky zklamala, ale myslel jsem si, že to bylo tím, že u nás pro ni není dost teplo. V lepších letech totiž byla chuťově přijatelnějí. Přitom se jevila tak nadějně. Vypadala skoro jako Golden, při sklizni chutnala stejně kysele jako... celý příspěvek > |  | Hnojení trávníku versus pes, 7.4.2011 Názor veterináře "nehnojit" je logický. Je často aplikován i v humánní medicíně (zákazem čehokoli nemůlžete ublížit). Pokud však veterinář radí nehnojit a nezajímá se o složení hnojiva, jedná se z jeho strany o čirý alibizmus. |  | Ujatie vrublov, 7.4.2011 Pokud jste měl rouby nařezané v prosinci a rouboval jste koncem února či začátkem března, tak i první minimální známky pučení bývají známkou úspěšného ujmutí.
V případě roubování ze stromu na strom, zejména později na jaře těsně před mízou... celý příspěvek > |  |
|  | Řízkování, 7.4.2011 Milý novopěstiteli, většina nejasností, co uvádíte, je v dědově encyklopedii, předpokládám, vysvětlena. Pravda, informaci, kde vezmete jednoletý stromek Vám neradí, předpokládají asi znalost, že ty rostou ze semene.
Nařízkovat... celý příspěvek > |  | Prosím o radu o roubování, 7.4.2011 Nejčastěji se mi vylomí, jak už jsem psal, rouby naštěpované za kůru. Překvapivě však až následující rok - kdy z letorostu vyrazí několik nových výhonů. Když se olistí a opře se do nich vítr, srůst to často neudrží. Dřív jsem to řešil... celý příspěvek > |  | Čačanská slivoň, 7.4.2011 Mně přijde nejchutnější z čačanských asi rodna.
Všechny (a nejen tyto) mají podobnou vlastnost. Nejdřív zmodrají, potom teprve začnou dozrávat. To splete řadu lidí, kteří byli zvyklí u Domácí švestky, že plody se dají jíst, i... celý příspěvek > |  | Švestka Jojo, 7.4.2011 Ve Starklově on line shopu už odrůdu Jojo nevidím. Ostatní stojí necelých 200 Kč (nepočítaje poštovné) Jak už to u podobných prodejů bývá, je uvedena spousta zcela zbytečných informací o neuvěřitelném množsví lahodných, křupavých plodů, jemně... celý příspěvek > |  | Prosím o radu o roubování, 7.4.2011 Myrobalán není ideální podnož pro roubování v korunce. Počítejte s tím, že budete pár let pravidelně odstraňovat plané výhony z kmínku a větví. Rouby naštěpované klopulací se vylomí málokdy, častěji se lámou naroubované za kůru. Úvazky... celý příspěvek > |  |
 |
|
|
|