Příspěvky uživatele - 65.50

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Utopené místo roubování, 21.4.2011
Pokud korunka vypadala před rokem při výsadbě stejně jako nyní,  tak téměř z každého očka měl vyrazit sekundární výhon. Žádné tam ale nevidím.    V tuto chvíli bych moc zásadního neřezal. Zatloukl bych ke stromku kůl, středový... celý příspěvek >
Douzeni koupeneho uzeneho, 21.4.2011
Douzovat uzené nepovažuji za dobrý nápad. Některé uzené je navíc obohacené o vodu a rostliné bílkoviny (proto je kolikrát levnější než syrové maso), další uzení by jim chuťově spíš ublížilo.    Každý má podmínky na naložení masa, pokud má... celý příspěvek >
Utopené místo roubování, 21.4.2011
Pokud jste loni na jaře koupila stromek s takovou korunkou, tak mi není jasné, co všechno přirostlo za celý loňský rok.
Zkušenosti s "levným" zahradním nábytkem (např. Ikea, Jysk), 20.4.2011
Nábytek v JYSKu mi nepřijde s ohledem na jeho kvalitu příliš levný. V Lídlu se t.č. prodávají kousky nápadně podobné těm z JYSKu (s jiným názvem ovšem) zhruba za poloviční cenu.    Navíc se mi velmi nelíbí obchodní startegie... celý příspěvek >
Brambory a slepicince, 20.4.2011
Nechte slepičince rozkvasit s vodou v poměru 1:1 dva týdny. Pak můžete zalévat tou hmotou 10x rozředěnou ve vodě .
Kdy postřik proti přezimujícim škůdcum, 19.4.2011
To ani ne. S chorobami se dá bojovat, s chladným podnebím nikoli. Ať jsem dal stromům jakoukoli péči, jablka zmíněných odrůd se nedala svojí velikostí ani chutí srovnat se stejnými z jižní Moravy, Slovenska či Polabí. Když už jsem se chystal odrůdy... celý příspěvek >
Prosím o název rostliny, 19.4.2011
Staří tomu říkali sladký léstí, ale jak se to jmenuje, nevím. Vypadá to jak šťovík s červenými řapíky a žilnatinou.
Zakopání plastových nádrží na vodu, 19.4.2011
Na zalévání filtr není třeba. Je-li voda ve tmě, netřeba se bát ani řas. Stačí sítko pod svodem z okapu kvůli mechu a listí.
Kdy postřik proti přezimujícim škůdcum, 19.4.2011
Neberte to tak doslova, nemyslím si, že existuje oblast, kde je pro Florinu příliš zima a pro Rajku naopak příliš teplo.    Jsou i rozdíly v jednotlivých letech.  V teplejších rocích ty náročnější odrůdy vyzrají lépe a těm... celý příspěvek >
Co se stalo nově vysazené meruňce?, 19.4.2011
Meruňka by chtěla po výsadbě lépe ostříhat, jinak bych nějaký zaschlý pupen zásadně neřešil.  Možná je zasažený mrazem, možná monilií (postřik fungicidem jistě stromku neublíží). Ani bych se nepokoušel zachovat plod roce výsadby. Nyní je... celý příspěvek >
Co napíchnout na rožeň?, 18.4.2011
Řekl bych, že hovězí a zvěřina budou na rožni tuhé. Zkoušel jsem jen hovězí na grilu. Samozřejmě, svíčková jde snadno, ale myslím, že cena je příliš vysoká a oproti třeba vepřové krkovici ten výsledek o mnoho lepší nebyl.     ... celý příspěvek >
Pozdní odrůdy slivoní v roce 2010, 18.4.2011
Prakticky všechny slivoně dokáží zaplodit na jednoletém dřevě. Často květní pupeny překážejí na jinak kvalitních roubech.
Kdy postřik proti přezimujícim škůdcum, 15.4.2011
Myslím, že všichni pěstujeme jabloně rezistentní spolu s náchylnými. Některé z citlivých odrůd nám prostě tak chutnají, že se jich nezbavujeme. Chodit mezi jabloněmi, jednu postříkat a druhé se vyhnout, je možná trochu nepraktické. Nicméně rozdíl v... celý příspěvek >
Postřik proti monilióze, 13.4.2011
Jste si jistý, že v tomto počasí všechny odkvetou? Já jsem o víkendu taky stříkl meruňky Horizonem (využil jsem asi 30 minut v neděli ráno, kdy nefoukalo, jinak pořád), květy byly zatím ve fázi poupěte. Pevně věřím, že tak i zůstaly.
Pozdní odrůdy slivoní v roce 2010, 13.4.2011
Hlavně by mě zajímala míra jejich odolnosti vůči šarce. Údaj, že jsou odolnější běžná Domácí mmnoho neříká.    Mně loni nejvíc uspokojila Prezenta. Pravda, plody zůstaly dlouho tvrdé (u nás prakticky napořád), ale chutí i sladkostí... celý příspěvek >
Další diskuze:  3637383940>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika