|
Prirozena eliminace zab, 2.8.2009 Mno, jezirko ma v mem pripade 100m3, pri napousteni sem zadal vodarny o souhlas a slevu na stocnem :-))) Nerad bych to nekdy opakoval. Ale stav je takovy ze zaby se mne podarilo pochytat - podberakem a deportovat do blízkého rybníku. Ted tam mám už... celý příspěvek > |
 |
Prirozena eliminace zab, 21.6.2009 Chtel bych se zeptat jestli existuje nejaky prirozeny predator mimo ptaku - ktery by zredukoval pocet zab v jezirku. Mame jich tam opravdu pozehnane a pres ten randal si pomalu nerozumime pri posezeni na terase o spanku se zavrenymi okny a problemech... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Aqua Jet Venturi provzdušnění rybníčku, 28.5.2009 Zajimave je jaky je rozdil cen nevim teda v cem se to lisi ale prijde mne to to same ale rozdil ceny je teda vyrazny. |
 |
Aqua Jet Venturi provzdušnění rybníčku, 28.5.2009 Mohl byste tento system trochu popsat - koukal sem na netu na venturiho trubici ale nepochopil jsem z toho jak to muze provzdusnovat.
Vykonove jsem na tom uplne stejne - asi, oase optimax 10 000, rybnicek trochu mensi 120m2. |
 |
Skimmer svepomoci, 28.4.2009  Jaky pouzivate u sveho jezirka skimmer?
Ja zbastlil svuj prvni: vyrobeny z kanalizacni trubky KG dn 125mm a 110mm, ta uzsi je vsunuta do te sirsi a jsou na ni pridelane plovacky - kovova tycka funguje zaroven jako zavazi aby to dobre reagovalo na... celý příspěvek > |
 |
Imprergnace dřevěného mola, 17.4.2009 ted teda uplne placnu ale co to naolejovat? |
 |
Průchodky do sudu, 16.4.2009 Biomolitan, bioakvacit, filtren - je to pod ruznymi obchodnimi nazvy - staci to zadat do vyhledavace. Nabizi to snad kazdy e-shop s potrebami pro jezirka ci akvaristiku, nektere tyhle e-shopy maji i kamenne provozovny takze sance je i na osobni... celý příspěvek > |
 |
Domácí výroba filtrace - návod (plánek), 16.4.2009 No tak jsem to mel namyslene taky ale v tom pripade prvni nadoba bude fungovat asi jinak nez jsem myslel - ja bych si to predstavoval jak sito s "autooplachem" padajici vodou - tzn. proud vody shrnuje bordel dolu po situ a to zustava dele... celý příspěvek > |
 |
Domácí výroba filtrace - návod (plánek), 16.4.2009 Mozna poznamka mimo ale jak budete regulovat pritok do prvni nadoby (sito) a odtok z ni - pritok i odtok zajistuji dve cerpadla jestli sem to pochopil - jak je zesouladit... |
 |
Průchodky do sudu, 16.4.2009 a ty houbicky?... |
 |
|
 |
Zkušenosti s jezírkovou folií EPDM Firestone Pond Liner?, 13.4.2009 Asi bylo mysleno, ze na jezirko vasich rozmeru by uplne stacila obycejna plastova folie o sile 1mm ktera je urcite dramaticky levnejsi.
Jestli to dobre pocitam tak m2 vazi cca 1,17kg. - (jinak: objemova hmotnost je 1150kg/m3) |
 |
Průchodky do sudu, 12.4.2009  Trochu se stydim vkladat sem svoje fotky kdyz vidim tady ty "profi domaci vytvory". No ale konecne jsem se dostal k tomu sestavit svuj prvni prototyp filtru. Snahou bylo vytvorit mechanicky filtr.
Cele jezirko mezitim porkyla rasa, pena, vselijake... celý příspěvek > |
 |
Zkušenosti s jezírkovou folií EPDM Firestone Pond Liner?, 12.4.2009 Ja mam jezirko z teto folie, bohuzel nemuzu s srovnat se zadnou jinou, ale tohle je proste guma:-) Pruzna i za nejvetsich mrazu co letos byly, na to jak je tenka tak mne prijde ze je zatracene odolna. Prace s ni - zprostredkovane - vyhodnejsi je... celý příspěvek > |
 |
Čerpadlo na průtok 2000l/min, 10.4.2009 OK, to sem potreboval vedet, dam tam na rozjezd - obyc kalovy-ponorku. Diky |
 |
Čerpadlo na průtok 2000l/min, 9.4.2009 Mel bych svuj dotaz - mam cerpadlo oase optimax 10000 - nevim jak je konstrukcne reseno ale netusite jestli takovemuto cerpadlu vadi caste vypinani a zapinani? (napr 1min chod - 5 pauza).
Mam totiz cerpadlo na plovakovy spinac ktery pri poklesu... celý příspěvek > |
 |