|
Likvidace řas v malém jezírku, 27.2.2009 Trosku odbocim ale prihreji si svuj problem - dneska sem se docela "vydesil" Mam nove nove jezirko cca 120m2/100m3 ktere jsme napustili cca pred 14dny primo z vodovodu - pak si hned zamrzlo a napadl na nej snih. Dneska cca dva dny kdy je... celý příspěvek > |
 |
Troška matematiky - průtoky atd, 27.12.2008 To je pravda. Ja jsem to propocitaval strasne dlouho, taky se mne to zdalo strasne penez. Ale kdyz vezmu ze tohle cerpadlo pobezi cca 6-7mesicu nonstop a muj objem jezirka - 80m3 tak je to asi jedina mozna volba. Navic mne jej podarilo sehnat za... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Troška matematiky - průtoky atd, 27.12.2008 Budu to mit uplne stejne zapojene, tzn. nejaka soudkova filtrace a za ni cerpadlo - v mem pripade osase optimax 10000 pro - tzn v idealnim pripade 10000 l/hod. Budu to pak vsak tlacit do potucku nahoru takze realny vykon bude zhruba... celý příspěvek > |
 |
Průchodky do sudu, 23.12.2008 Nevim jestli je to normalni ale voda kterou jsem z vodovodu napustil cca pred mesicem normalne uz zezelenala. To snad neni ani mozne. Ve vode by nemely byt zadne ziviny, krom prachu a napadanych zizal:) To su zvedav jak to bude vypadat na jare :( |
 |
Průchodky do sudu, 14.12.2008  Tak další fáze - navezeni substratu - padlo toho tam 50tun. Je to prany kacirek 4/8 a nahoru prisel zasyp 32/64. Ted shanim nekde placate kameny na dotvoreni hrany hluboke zony.
Hlavne stale nemam odpoved na vyse uvedeny dotaz ohledne... celý příspěvek > |
 |
Průchodky do sudu, 14.11.2008  Sice lehce odbocim ale chtel bych pozdat o radu.
Buduji jezirko viz priloha. Velikost je cca 120m2. Pomer regeneracni/koupaci je cca 40/60.
Na dne regeneracnich zon jsou drenazni trubky ktere budou nasavat "procistenou vodu" ktera bude prochazet... celý příspěvek > |
 |
Doma dělané filtrace, 19.10.2008 Mohl by mne nekdo vysvetlit jak funguje u toho sudoveho vortexu to spodni vypousteni kalu? Je to nejak zautomatizovane nebo je to prachproste manualni vypoustedlo. Nebo to funguje uplne nejak jinak?
Diky |
 |
Zahradní koupací jezírko svépomocí, 27.9.2008 Narazil jsem na velmi zajimavy (alespon pro mne zdroj informaci)
(obzvlast schwimmteiche_01 - vyda za vsechny knizky co jsem o biotopech sehnal).
tak davam pro info... celý příspěvek > |
 |
Brouk v jezírku, 18.9.2008 Je zajimave ze s timhle "broukem" jsme kazdy rok bojovali v bazenu - ktery byl samozrejme chemicky osetrovan (savo, driv i skalice, octan), vubec jim to nevadilo, ale nas to tehdy hodne rozcilovalo. Doufam ze k memu budoucimu jezirku taky... celý příspěvek > |
 |
Jezírko bez el. proudu, 6.9.2008 Dobry den,
take bych rad realizoval prirodni jezirko ala tun - ale informaci je pomerne poskrovnu, jsme na pul cesty to risknout a realizovat sam ale pokud by byla nejaka sance ziskat vstup z proverene praxe i za uplatu jsem ochoten do toho... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Kdy je spravny cas na osazeni rostlinami?, 30.8.2008 Planujeme jeste letos realizovat zahradni jezirko - do kdy je vhodne sazet vodni rostliny aby to melo vubec nejaky vyznam (tzn. aby se chytly:)
Diky
Tomas |
 |