|
Mnohonozka?, 11.7.2011 Mnohonožka jistě nikoli. Téměř jistě je to housenka některého z motýlů. A téměř jistě se bude živit okusováním listů.
Pokud je jedna, dalo by se to snést, pokud jich jsou stovky, pak bych je možná hubil i já. (Postřik - třeba oblíbený... celý příspěvek > |
 |
Jinany, 4.7.2011 Měl jsem na mysli především arboeko (tam jsem si byl jist), možná i adam. (Zahraniční nemám také po ruce).
Alej: třeba Plzeň pod nádražím anebo Vám jistě známý Neuberk (alej asi tak dvacetiletá)!
Pěstuje je ten, kdo sežene semeno, případně mladé... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Jinany, 4.7.2011 Chrysanthemum hortuorum - Dendranthema hortuorum. To zas tak zajímavé změny nejsou.
Větší otázkou jsou podle mne třeba (zůstaneme-li u stejného rodu) vyčlenění rodu kopretina (Leucanthemum) z rodu Chrysanthemum.
Významnější změna byla třeba u... celý příspěvek > |
 |
Vrba kroucená - nemoc?, 1.7.2011 "Cizopasný útvar - zelené chomáčky" - jsou nejspíše způsobeny škůdcem - roztočem (snad hálčivcem či vlnovníkem? přesný název teď nevím). Ostříhejte je a strom stříkejte akaricidy. Hlavní termín postřiku by však byl nejspíše v předjaří a při... celý příspěvek > |
 |
Znáte prosím jméno?, 1.7.2011 Rád bych věděl, proč byl smazán můj příspěvek? Snad nic neporušil a byl tématu, snad nikoho neurážel (a jestli náhodou ano, pak to nebylo mým záměrem a pokud jsem se někoho dotkl, pak se mu tímto hluboce omlouvám).
Josef. |
 |
Co je to za rostlinku?, 1.7.2011 Půjde vzhůru, kyž ji necháte, tak vyroste klidně třeba i do 2 m výšky (takovou jsme mívali na chodbě na základní škole).
Jedná se o druh keřovité begónie, ale přesný druh si nepamatuji (snad doplní někdo jiný, nebo si ho vyhledáte na netu).
Josef. |
 |
Kdy zastřihmout vrbu bělavě pestrou?, 30.6.2011 Když jsem v minulém a tomto týdnu na ni koukal na zahradě, tak jsem si říkal, že by ji to už chtělo zastřihnout: teď už není tak pěkná, jak bývala ještě před nedávnem.
Udělejte to podle toho, jak se Vám líbí: pokud je vaše vrba pěkná, ještě ji... celý příspěvek > |
 |
Skvrny na travniku, 30.6.2011 Plíseň s růžovými chomáčky se jmenuje buď paluška travní nebo kornatka travní (teď z hlavy nevím, která z nich to je).
Už se tu řešila - projděte si starší diskuse - vyhledávání.
Je možné na ně použít fungicidy.
Josef. |
 |
Neznámá trvalka, 30.6.2011 Také to vidím jako Kručinku. Nejspíše Kručinka barvíčská - Genista tinctoria. Josef |
 |
Určení plevele, 29.6.2011 Určitě je to rozrazil, předpookládám, že perský - Veronica persica.
Ten je jednoletý - plít a nennechat vysemenit.
Josef. |
 |
|
 |
Nevíte, co je to za rostlinu?, 28.6.2011 A co takhle foto? Nebylo by?
Josef. |
 |
Nevíte, co je to za rostlinu?, 28.6.2011 A co takhle jiný druh fíkusu - Ficus deltoidea? Nemohl by to být on?
Josef. |
 |
Jaké jehličnany, popř. konifery do jílovité půdy, 28.6.2011 Když už do toho vrtáte, pak snad "koniferou", ne? Odjakživa jsem se setkával s pojmem "konifera", nikoli "konifer". Ale ten rozdíl mne také zajímá :-).
Josef. |
 |
Rychle rostouci strom se stinici korunou, 28.6.2011 Katerino, nečetla jste dost pozorně. V sedmém příspěvku je sakura doporučena.
Jedna drobnost by se Vaší radě dala vytknout: sázení stejného (příbuzného) druhu po sobě se většinou nedoporučuje (únava půdy).
Ale nejspíše už je místo za ty tři roky... celý příspěvek > |
 |
Rozškrabaná kůra stromu, 28.6.2011 Zatřel bych ji letním stromovým balzámem a kmen bych volně obalil králíkářským pletivem. Pak to už Vaši kočku nebude bavit a najde si jiný objekt zájmu :-)
Josef |
 |