|
Podzimní řez nově zasazených slivoní, 18.11.2011 Není to jen Vaše teorie : včera jsem hrabal na zahradě listí. Zatímco ostatní peckoviny (slivoně, třešně) byly již dávno zcela holé, na koncích větví všech broskvoní zůstaly ještě zbytky zelených listů. A to i přes týdenní noční mrazíky. Takže... celý příspěvek > |
 |
Lze ještě sázet?, 16.11.2011 Můžete, zakořeněné je už máte. Vysazením nyní oproti jaru z hlediska jejich růstu nic nezískáte ani neztratíte. Sázet můžete prakticky až do zámrzu. |
 |
|
 |
Podzimní řez nově zasazených slivoní, 16.11.2011 Jistě nemám žádný problém s tím, co píšete a souhlasím. Víme, že broskvoně nejsou dostatečně schopny přes zimu doplňovat vláhu do korunky a tak postupně usychají. Tato schopnost se jim obnoví až po zvýšení teploty půdy na jaře. A aby se tomuto... celý příspěvek > |
 |
Podzimní řez nově zasazených slivoní, 16.11.2011 ",...nedarilo by sa všetkým sadárom, ktorí robia výchovný rez až na jar, pretože by zrejme stromky uhynuli z titulu nerovnováhy medzi veľkosťou nezastrihnutej korunky a medzi objemom zastrihnutých koreňov".
Ale právě toto se přece děje u broskvoní.... celý příspěvek > |
 |
Podzimní řez nově zasazených slivoní, 14.11.2011 Vidíte, na rozdíl od vás a v rozporu s tradičními doporučeními já své stromky zakoupené a sázené na podzim vždy úměrně stavu kořenů řežu. Takže s tím jakousi praxi mám. Řežu tím víc, čím jsou kořeny více poškozeny a... celý příspěvek > |
 |
Podzimní řez nově zasazených slivoní, 14.11.2011 S názory pana J. Kafky se plně ztožňuji. Pane Davide, svůj příspěvek jste zajímavě zahalil do tajemna minulého času. Moje osobní zkušenosti jsou ale v rozporu s tím co jste napsal o vymrzání konců zastřižených a řádně... celý příspěvek > |
 |
Broskvová sezóna 2011, 14.11.2011 Nevykukuje hlavička, ale zadeček. |
 |
Interspecifické moštové odrůdy do 500 m.n.m, 8.11.2011 Některé z nich jsou moštové odrůdy. Zajímalo by mne, jestli Váš kolega, který je pěstuje na Vysočině se už z nich pokoušel dělat víno? Pokud ano, tak předpokládám, že Vám dal okoštovat. Jaké bylo? |
 |
Problémy s pěstováním révy, 3.11.2011 Těžko radit, když nevíme (nevidíme), jak vypadají keříky nyní, v jakém stavu byly před zaschnutím, kde a v jakých podmínkách pěstujete. Příčin může být mnoho. Například prozaická, že k vám dříve dorazil podzim (u nás byl první přízemní přímrazek už... celý příspěvek > |
 |
Zakoreňovanie, 2.11.2011 A chutná vám více, než stolní odrůdy, které koupíte v obchodě? |
 |
|
 |
Odroda, 1.11.2011 Některé odrůdy jsou náročnější na příjem draslíku, jiné na příjem hořčíku. Například Nero, které pěstujete a o kterém píšete ve vedlejším vláknu je zrovna náročné na draslík a jeho listy vypadají při jeho nedostatku přesně, jako ty na vašich... celý příspěvek > |
 |
Založení trávníku, 31.10.2011 Nechte ho tak, na jaře trávník obnoví růst a koncem dubna budete mít hustý pažit. Na jaře dosejte jen zcela vyholená místa, bez vegetace. Propadliny vyrovnejte rovněž na jaře přidáním zeminy s přimíchaným travním semenem. |
 |
Přesazení vína, 31.10.2011 Myslím si, že přesazení by neměl být zásadní problém. Přesazoval jsem tříleté keře a to už není takový rozdíl. Je třeba vydolovat rostliny ze země s pokud možno co největším balem a pokusit se o to, aby se bal při přemisťování nerozpadl. To je ten... celý příspěvek > |
 |
Podzimní postřik proti kadeřavosti, 27.10.2011 Nelze, resp. lze, ale s mizivým účinkem. |
 |
Black Magic, 24.10.2011 Firma Jural nemá webové stránky. Tak jako každý rok, budou sazenice révy od této firmy v maloprodeji na jaře, přibližně v dubnu. (Jinak většina účastníků této diskuse je přesvědčena, že zakoupíte-li odrůdu Kodrjanka i od kteréhokoli jiného... celý příspěvek > |
 |