|
Melounoviště 2010, 26.7.2010  Furt něco! |
 |
Prosim o radu s rajcinami, 26.7.2010 Přestaňte na nějakou dobu hnojit úplně. Mirek |
 |
|
 |
Melounoviště 2010, 23.7.2010 Lajko bývá celý tmavý, Sugar Baby má trošku znatelné šrafování. Oba dva jsou rané a co se týče váhy tak Lajko je trochu větší. No a ty dva malé, tak takové jsem ještě neviděl - za mlada se to podobá na Gray Bell, ale odstíny se v dospělosti mohou... celý příspěvek > |
 |
Pěstování nakladaček, 23.7.2010 Ani ty venku nerostou? Ve foliáku by nemusely být opyleny (vlastní zkušenost) ale venku by to mělo být v pohodě. Jak velké rostliny už máte? Mirek |
 |
Plevel, 23.7.2010 To je pěkný šmejd, a šíří se i kupovanou zeminou. Jak jinak by se mi objevil v kelímcích s přísadou? Mirek |
 |
Melounoviště 2010, 22.7.2010  Pro srovnání přidávám snímky s rozdílem necelý měsíc. Jedná se o ranou odrůdu Sugar Baby. |
 |
Révokaz, 22.7.2010  Z hrůzou jsem zjistil že napadená réva je i z druhé strany mé zahrady, zhruba dva metry od plotu... Co je však zajímavé, napadený divočák (předpokládám že je to nějaké bago) se svými listy přímo dotýká keřů moštových odrůd a na nich není nákaza... celý příspěvek > |
 |
Co vaše réva?, 19.7.2010 Něco už jsem obral, ale už zase mne trápí to podělané padlí. Plíseň se podařilo "ustříkat", na padlí musím dát něco co má velmi krátkou OL. Mirek |
 |
Černání plodů ostružiníku a jahodníku, 19.7.2010 Díky za reakci, budu jim věnovat více vody. Dochází mi že doma kde je zalíváno stále nebo ve foliáku, kam jsem umístil v nouzi čtyři jahodníky, jsou plody nádherné. Mirek |
 |
Zasychání vrcholků okurek, 15.7.2010 Já mám to stejné na jedné okurce venku která samostatná a je naštěstí vzdálena od ostatních. Žádných breberek jsem si také nevšiml. Mirek |
 |
|
 |
Můžu za přímého slunce provést postřik na rajčatech?, 15.7.2010 Je asi větší jistota vyvarovat se postřiku v době největšího hicu, ale zase na druhou stranu pokud stříkám mšici tak spíše jen mlžím jemným filmem. Ještě k tomu šoku ze zalívání jak píše pan Vysloužil. I u nás na JM se běžně stříkala pole (v době kdy... celý příspěvek > |
 |
Co vaše réva?, 13.7.2010 Uzavírání hroznů - jaká je to fáze? Díky, Mirek |
 |
Kočky v zahradě, 13.7.2010 Naše Mikina mne s tím taky "štve", doletí ze zahrady a valí na toaletu. Je naučená od malička na bedýnku, ven se chodí akorát vyvalit na zahradu ale to nikdy netrvá dlouho. Stačí zašustění zvenku za plotem a už fňágá za dveřama. |
 |
Co vaše réva?, 13.7.2010 Těžko říct, asi záleží i na odrůdě, na době kdy se řízky (já mám vše pravokořené) daly zakořenit a samozřejmě i na "přírodě". Některé sazenice které jsem dal zakořenit někdy v únoru mají výhony více než metr až metr a půl, jiná odrůda třicet... celý příspěvek > |
 |
Co je to za revu?, 13.7.2010 Arkadia? |
 |