 |
Trnkovy kvas - problem s kvasenim, 26.11.2011 Tak vysoký zbytkový cukr je normální u durancií s velkou sladkostí. Letos jsme měli cukernatost plodů cca 28 a vykvasilo to na nějakých 10. Určitě je to dáno tím že vytvořené kvasinky ve kvase nejsou schopny přežít v prostředí s vyšším obsahem... celý příspěvek > |
 |
Repák + řepná pálenka, 1.2.2011 Jaká řepa se používá cukrová nebo normální? Je možné dělat i v jednoplášťovém kotli? |
 |
|
 |
Jak silnou kořalku propagujete?, 1.2.2011 To by mě zajímalo jakou lahodnou chuť při 60-ti procentech pozorujete? Nepřebíjí tu chuť alkohol? A určitá koncentrace bych řekl že je uplný nesmysl. |
 |
Legální znečištění zahrady, 21.1.2011 V té GB to může být třeba problém. Nejvíce ve Skotsku s touto problematikou jsem se opravdu setkal, kde je opravdový problém přemnožení divokých králíků. Počet je tak tisícinásobný co u nás. Rámcově o USA bych se nezmiňoval mám pocit, že řeší menší... celý příspěvek > |
 |
Legální znečištění zahrady, 21.1.2011 Opravdu je tato diskuze velmi úsměvná:) Pokud bych se chtěl zajímat o znečištění, tak bych se o nějaké broky zajímal v poslední řadě. Jsou horší znečištění, například ovzduší, než nějakých pár teoretických kilo nevázaného olova:) Ještě s těmi náboji,... celý příspěvek > |
 |
Destilační přístroj, 9.1.2011 Ještě jsem se chtěl zepatat. Můžu umístit tenzometrický snímač teploty na trubku a zaizolovat ho? Máte s tím někdo zkušenosti? |
 |
Destilační přístroj, 9.1.2011 Vubec nepit, ale zase se to velmi hodí k odmašťování:) Osobně bych nedával žádné plasty do styku se slivovicí. Až na pár vyjímek teda:) |
 |
Destilační přístroj, 23.12.2010 Chtěl bych se zeptat, máte někdo zkušenosti s předehříváním kvasu odpadním teplem. Touto problematikou jsem se chvíli zabýval, ale chtěl bych znát praktický názor. |
 |
Zdravotně nezávadné těsnění destil kotle - skleněná šnůra?, 6.12.2010 Zkuste silikonové těsnění s vysokou odolností. Mělo by být chemicky stabilní do cca 300°C a používá se v potravinářství. Používám ho, bohužel nevím přesný název. |
 |
Kolik vody na druhé pálení?, 4.11.2010 Opravdu by mě zajímalo, kolik by mohlo být minimum lajtru v kotli. Pokud by to bylo pod minimem tak by se to snad muselo doředit vodou ne? |
 |
|
 |
1. výpal ma barvu jako Glacidet - modrozelenou, 7.6.2010 Zdaravím chtěl bych se zeptat kolik jste toho použil? A kde ste ji sehnal? |
 |
Slivovice z odpeckovaného kvasu, 7.6.2010 Špendlíky určitě neceďte destilát ze špendlíků se podaří jednou za několik let, nevím jak u vás ale u nás špendlík dozraje tak jednou za tři čtyři roky. Pokaždě jé z toho, ale opravdový skvost. Rengloty bych řekl že ani nemá cenu sbírat, než začnou... celý příspěvek > |
 |
Zbytkový cukr, 7.6.2010 Příště určitě nakoupím kvalitní hlubokoprokvášivé a uvidím jak to dopadne. U těch durancií je docela problém když neprší tak jsou moc sladké ale nemají moc štávy proto je mělním a přidávám rozkvasené kvasinky. Tech 28° naměřil refraktometr... celý příspěvek > |
 |
Zbytkový cukr, 7.6.2010 Kvas jak pustil šťávu cca 25° cukernatosti. Cukr nebyl přidaný do kvasu cukr sloužil na rozmnožení kvasinek, z dříve naplněné bečky. A právě s tím vyšším obsahem cukru se to stává jednou za pár let a příště chci být připravený. Je tedy vyšší... celý příspěvek > |
 |
Zbytkový cukr, 6.6.2010 Kvas už je zpracovaný, ale vezli jsme ho se zbytkovými 12° cukernatosti, kvašení se zastavilo a kvas začal čučet. Doteď nám vystačili zásoby z roku před tím a když jsem načal demižon zjistil jsem, že slivovica je horší. A rozdíl byl jen ten... celý příspěvek > |
 |