|
Myš pod podlahou, jak na ni?, 4.11.2008 Pastičky se mi osvědčily nejlépe. Mám k tomu ještě takovou malou historku. Na chalupě jsme měli myši pod dřevěnou podlahou (starou) a oni měli udělané i přechody mezi vnitřními zdi (opuka se starou maltou). V jednom přechodu měli udělané hnízdo.... celý příspěvek > |
 |
podnož Montclar?, 3.11.2008 Navzdory vlastnostem podnože, uvedeným v předchozím příspěvku, se meruňka ujala výborně. A ani se oproti ostatním ovocným stromkům nezpozdila s rašením. |
 |
|
 |
Venkovní ibišek, 26.10.2008 Mně bylo řečeno, že venku může být každý s jednoduchým květem a ty s bohatým mám mít doma, protože by zmrzly. |
 |
vistárie, 21.10.2008 Já mám vistárii na pergole třetím rokem, zatím nekvetla. V Polsku jsem viděla vistárii na kovovém sloupu, který byl zabetonovaný v zemi a nahoře na sloupu byl přiveněný velký kovový kruh, po kterém se vistárie omotávala, takže to vypadalo jako velký... celý příspěvek > |
 |
cibule nevyrostla, 7.10.2008 poraďte mi prosím co dělám špatně, již druhým rokem sklízím cibuli malinko větší než byla původně zasazená sazečka díky |
 |
muškáty, 2.10.2008 Děkuji za radu paní Karolíno. Také to tak zkusim. Krásné fotky Petra |
 |
severně orientovaná skalka - neskalka, 23.9.2008  Taky doufám. Zatím to vypadá slibně, co vysadím, tomu se daří. V části prostoru jsem se pustila i do vřesoviště, přestože nakonec je celá plocha zakryta kačírkem, jehož manžel objednal asi pětkrát víc, než bylo potřeba. Vznikla... celý příspěvek > |
 |
Zlepšení nepoužívané půdy - hnojení, 18.9.2008 Milý hoste... Myslel jsem, že jsem byl ve svém dotazu vyčerpávající, ale byl to asi klam. Hrrr jsem rozhodně nebyl. Nesmíte si představovat z oranou louku s černozemí. Bez orby by jste do půdy nezapíchl ani drát. Jasně jsem psal, že i po podzimní... celý příspěvek > |
 |
muškáty, 17.9.2008 Poradíte někdo co teď s muškáty? Vydrží když je jenom přendám do teplého pokoje nebo se musí nějak zazimovat. Petra |
 |
Zlepšení nepoužívané půdy - hnojení, 17.9.2008 Před dvěma lety jsme koupili starý dům se zanedbanou zahradou a sadem. Jelikož je zatím větší práce s domem, na zahradu není tolik času leč né tak docela. Vysokokmeny již nahradili rezistentní jablůňky na podnoži MM106 a travnatá step se sekáním... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Sázení brambor po staronovém způsobu, 16.9.2008 Že, já tomu také nevěřil. Ovšem když uvádím ve svém příspěvku "pěkné brambory" myslím tím chutné, zdravé. Samozřejmě to nebyla maxi sklizeň a velikost byla také o něco menší (i když některé kousky mě opravdu překvapily). Dávám to za vinu... celý příspěvek > |
 |
Sázení brambor po staronovém způsobu, 15.9.2008 Letos jsem poprvé vyzkoušel. Super. Dokonce jsem ani nepřidával otavu, prostě jen jednou jsem posekal pozemek, na zem poskládal hlízy a zasypal trávou. Celý rok jsem si toho nevšímal. V pátek jsem schrnul zetlelou trávu a zklidil krásné... celý příspěvek > |
 |
Založení nové zahrady v 380 m.n.m, 12.9.2008 Vzhledem k tomu, že tento dotaz už dávno skončil v propadlišti času, nečekala jsem na něj ještě někdy nějakou reakci. Přesto za ni děkuji, když už jste jej vylovil. Nicméně, v mé zahradě už některé stromky rostou a zatím... celý příspěvek > |
 |
pokryvné růže, 4.9.2008 Děkuji za odpověď a za vysvětlení, mám růže druhým rokem, takže se budu těšit na příští rok, se stříháním určitě počkám do jara. Pokud máte zkušenosti s těmito růžemi, poraďte mi ještě, jestli je vůbec vhodný řez, jestli se růže rozrostou do... celý příspěvek > |
 |
Ostružiny ve vodce, 2.9.2008 Do jaké sklenice zavařovací nebo od vína? Lahev od vína není to moc úzké až tu dobrotu budu chtít dostat ven z lahve? Kde seženu zelené ořechy? Předpokládám, že jde o vlašáky. Díky Tomáš |
 |