|
Salátové okurky ve skleníku - bílé listy?, 12.4.2010 Vysét nebo vysadit? Jestli šla přísada do skleníku na sluníčko bez otužení tak to může být sluncem. Přece jen bylo dosti ostré. Mirek |
 |
Nejchutnější rajčata, 12.4.2010 Já teda nevím, ale myslím si, že není důležité kde semínko leží ale kde roste a zraje. Předpokládám že i ty eFjedničky se množí téměř v laboratorních podmínkách a ne na poli. Mirek |
 |
|
 |
Jak to vypadá s nakvétáním meruněk?, 8.4.2010 Přes všechna tato opatření je úroda u meruněk nejistá a já toto nehodlám praktikovat. Broskev je pro mne "vděčnější" ovoce, meruňku nemusím. Když se ale zadaří, tak alespoň má žena radost (to jsou ti severomoraváci). Mirek |
 |
Vyplatí se dnes ještě pěstovat brambory?, 8.4.2010 Pěstování brambor u nás ve vinařských oblastech přináší potíže které např. naši na severní Moravě (F-M) téměř neznají jako např mandelinka a ochrana proti ní. Samozřejmě že se bavím o zahrádce a ne o poli. Soused na zahradě opětovně zasadil "pár" ... celý příspěvek > |
 |
Bezsemenná réva, 8.4.2010  Pro větší názornost foto: (spodní část je obalena bo si kočka na něm brousila drápy) |
 |
Jak to vypadá s nakvétáním meruněk?, 8.4.2010 Dnes ráno jsem škrabal z auta námrazu, bohužel. :-((Mirek |
 |
Bělomasá broskev, 6.4.2010 Dobrý den Stano, úvazky samozřejmě upravím. Uvázal jsem ho na kolík aby mi držel ve správné výšce do doby než zasypu kořeny zeminou a několikrát proliju. A co se týče řezu tak počkám až se "ukáže" a začne rašit. Mám bohužel špatné zkušenosti z řezem... celý příspěvek > |
 |
Jak to vypadá s nakvétáním meruněk?, 2.4.2010 Tak dnes ráno byly první květy na Maďarské plně rozvinuté! Není to moc dobré protože má být dnes a SO hezky, a NE, PO se má ochladit. Dnes ráno čtyři stupně a pokud meruňka rozkvete a květy nezmrznou tak bude mít asi problém s opylením a udržením... celý příspěvek > |
 |
Bělomasá broskev, 2.4.2010 Broskvoň Krasava, na podnoži mandlobroskvoň (nebo obráceně?) zakoupená u šlechtitele ve Valticích - už ji mám v autě a zítra půjde do země, cena 120,-! Jak tak koukám diskuze pěkně prořídla. Škoda že ty stromky nemělo zahradnictví Kruh, určitě bych... celý příspěvek > |
 |
Nejchutnější rajčata, 2.4.2010 Cherrola je na praskání dosti náchylná. Bejbino u mne na 1. místě a Tornádo jsem po loňsku vypustil protože nerovnoměrně vyzrávalo, měklo a chuťově jalové. Mirek |
 |
|
 |
Roubování melounů a okurek, 2.4.2010 Já jsem si pořád říkal odkud se mi bere na záhoncích jetelíček, kterého se nemohu zbavit. Když se mi letos objevil v přísadě tak už vím jaká bije!!! Ty substráty asi nebudou moc košer. Mirek |
 |
Melouny - devastující choroba 2009, 1.4.2010 Díky za vyčerpávající odpověď. Terasa (Břeclav) je nově izolovaná jen budu muset vyřeši její pochůznost. Ne že by to neunesla ale již jsem z přístupem na ni moc nepočítal - na povrchu mám modifikovanou lepenku se vsypem. Já mám letos také koupený Red... celý příspěvek > |
 |
Melouny - devastující choroba 2009, 1.4.2010 Mi odešly u melounů všechny listy které byly "nad" netkanou textilií, zelené zůstaly jen mimo ni. Zda to byla plíseň nedokážu říci, každopádně to mají na svědomí výkyvy počasí - kroupy, měsíc dešťů, pak měsíc horka přes den a chladno v noci, do toho... celý příspěvek > |
 |
Řez révy, 1.4.2010 Nechte révu "vyplakat". nic se neděje. |
 |
Vypěstování broskve z pecky, 31.3.2010  Našel jsem pod stromem malou rostlinku a z ní vyrostl takovýto stromek. Bohužel nevím zda je to broskev nebo nektarinka. Je pěkně narašená a poprvé pokvete. Ostřihat se ji chystám až odkvete (lze to? nebo lépe v květu?) a napadlo mne že bych ji... celý příspěvek > |
 |