|
Rajčata, 5.5.2010  Pro jednotlivé rostliny jsem zkoušel toto řešení, ale spíše jsem měl na mysli ochranu proti chladu. Koupil jsem poplastované pletivo, udělal rouru, zdrátkoval a obalil strečovací fólií. Na noc nebo za deště jsem na kryt navlíkl igelitový sáček... celý příspěvek > |
 |
Elektrická motyčka EM 1000, 5.5.2010 Zacházím s ním, jak jsem již uvedl, opatrně a naslouchám motoru. Ten z přehříváním problémy nemá. Sem tam se nějaký ten plevel, igelit nebo provázek na hřídel namotá ale není toho moc (kutivoval jsem po zimním rytí a plevele ještě nerostly) takže... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Zurodneni pudy - jilovite, 5.5.2010 Jak by se v tomto případě choval mletý vápenec? Když ho naberu do ruky oproti vápnu je o mnoho těžší a mám obavu aby spíše půdu ještě více "neztěžkl". Díky Mirek |
 |
Oprava plastového sudu, 5.5.2010 Taky je to řešení. Podmínka je určení svařovaného materiálu ale to svářeči plastů dokáží zjistit. |
 |
Co vaše réva?, 5.5.2010 Já to dělám takto: řízek namočím na 24 hodin do vody, dvou nebo trojočkový řízek seříznu šikmo naproti spodního očka, udělám dva svislé zářezy (1-1,5) cm, namočím do stimulátoru, dám do uříznuté petky, zasypu perlitem, proliju vodou a postavím do... celý příspěvek > |
 |
Co vaše réva?, 5.5.2010 Něco mi tu nesedí. Ty řízky už byly narašené? Po čtrnácti dnech by měly tak maximálně začít rašit. |
 |
Rajčata, 5.5.2010  Já to s úspěchem používal hodně let. Dvě armovací sítě překryté igelitem. Letos jsem zbudoval foliák a kryt zrušil. Rajčata jsem dal do foliáku a po třech týdnech je vyhodil protože na nich stále stály kapky vody a vlhko jim nesvědčilo (narozdíl od... celý příspěvek > |
 |
Elektrická motyčka EM 1000, 5.5.2010 Při kupování tohoto strojku jsem se dotazoval zda je v převodovce náplň a technik mi řekl že ano. Navíc v návodu mi přečetl že při zahřátí převodovky může dojít ke "ztekucení" náplně. Musím se podívat do převodovky co tam vlastně je. Pokud by mazivo... celý příspěvek > |
 |
Co vaše réva?, 5.5.2010 Kdy nejdříve se mohu zbavit "mrtvého" dřeva aby to nemělo vliv na růst? Někdy se mi stane že zakracuji postupně suché, suché, suché a pak pic ho zelené, přitom očka neraší. Např. u Kodrjanky vyráží očka až u země a šlahouny mají i přez metr. Díky... celý příspěvek > |
 |
Oprava plastového sudu, 5.5.2010 Přikláním se k horkému vzduchu a "zaflekování" stejným materiálem. |
 |
|
 |
Co vaše réva?, 5.5.2010 Ve sklepě pod mi přitápí bublající burčák! ;-) Na zahradě, na opačném konci města, výhony dosahují max 10 - 15 cm. Zato komáři jsou tam jak sršni. |
 |
Rajčata, 5.5.2010 To máte pravdu ale tazatelka chce zakrývat rajčata před nepřízní počasí. Samozřejmě že i já předpokládám výsadbu po zmrzlých. |
 |
Rajčata, 4.5.2010  Rajče musí "luftovat", ideální je nad ně udělat stříšku. Na fotce máte názorný příklad. Na rajčata neprší, necáká na ně z boku (tabule skla) a přitom stále "luftují". Obrázek je z rakouských stránek tomatesamen.at |
 |
Elektrická motyčka EM 1000, 4.5.2010 Jak se Vám hřála převodovka? |
 |
Svinuté listy jabloně, 3.5.2010  Je to ona? |
 |