|
Travní semeno na seno, 8.4.2010 Travní semena pícních trav množí, čistí, balí a prodává několik firem v republice. Složení konkrétní směsi bude podobné, ceny se též nebudou mnoho lišit. Záleží též na množství a na vzdálenosti dodavatele. Já znám třeba Osevu Uni Choceň v Čechách a... celý příspěvek > |
 |
Vyplatí se dnes ještě pěstovat brambory?, 8.4.2010 Občas, když se zastavím na oběd někde v restauraci, sleduji na jakých bramborách si hosté pochutnávají a nebo se ptám obsluhy na odrůdu a kvalitu brambor. Jsou z toho většinou na větvi. Kvalita většinou nevalná, proto to raději řeším guláškem,... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Elektrický kultivátor, 7.4.2010 Též jsem se nechal zlákat diskuzí na tomto fóru a začal silně uvažovat o nějakém zahradním kultivátorku. Nechtěl jsem nic složitého, drahého, velkého a neskladného. Nakonec jsem se nechal inspirovat diskuzí o elektrických rotujících motyčkách a na... celý příspěvek > |
 |
Hnojení česneku, 2.4.2010  Uvažoval jsem, že při těch kvantech vody, které tou zeminou pod česnekem protekly se vyplavilo i spousta živin z půdy. Zahradu mám na kopci, dvůr, na kterém koncem února a začátkem března vyvěralo několik pramenů vody, pod zahradou (na 1. fotografii,... celý příspěvek > |
 |
Rododendron, 2.4.2010  Pravděpodobně přemokřením jsme si doma na dvoře zlikvidovali nádherný rododendron. Dovezli jsme si ho s manželkou s Věžek asi v roce 2006 a nechali 1. ro v původním či novém, jen o něco větším květináči? Ten otazník proto, že se kytkám věnuje... celý příspěvek > |
 |
Pálení z hrušek - vedení kvasu, 2.4.2010 V r. 2000 a 2001jsem neměl na doplnění druhého 120 l sudu dostatek hrušek a tak jsem asi do 50 l hruškového kvasu přidal první rok cca 50 l trnek (slív) a v následujícím roce to bylo obdobné (do 150 - 160 l hruškového kvasu cca 40 - 50 l trnek).... celý příspěvek > |
 |
Jakou houbu na zničení pařezu ořešáku?, 1.4.2010 Rozumnou radu, jaké houby na pařez a jak pěstovat, přenechám raději fundovanějším. Též se to tu však již mnohokrát přetřásalo. Reaguji proto, že mě by bylo líto nechat hnít půl kubíku dřeva na zahradě. Myslím, že by ty hlívy rostly i na... celý příspěvek > |
 |
Jakou odrudu na hruskovici?, 1.4.2010 Destilát z Chile může mít kvalitu, to nezpochybňuji, ale výsledný produkt z Vizovic již tu kvalitu rozhodně nemá (hruškový destilát, líh, hruškové aróma, voda), rozebíralo se to tu již mnohokrát. Není nad dobře udělanou pravou domácí hruškovici.... celý příspěvek > |
 |
Hnojení česneku, 31.3.2010 Legraci si nedělám, prostě jsem to tak udělal. O aplikaci LV po letošní zimě a po místních podmínkách jsem přesvědčen na 100 %. Vím, že místo NPK by byl vhodnější Cererit, ale použil jsem to, co jsem měl k dispozici. Trochu jsem porost česneku mělce... celý příspěvek > |
 |
Korková zátka, 27.3.2010 Jen mě tak napadlo, nemohla by dlouhodobě uzavřená pálenka, pod šroubovacím uzávěrem s nějakým PVC těsněním, tím těsněním načichnout? Zrovna včera mě kamarád říkal, že takovou nedávno u svého známého koštoval, ale po odpití několika štamprlí se ta... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Hnojení česneku, 27.3.2010 Já jsem na podzim trochu přihnojil Cereritem a na jaře většinou dávám tkzv. regenerační přihnojení ledkem LV nebo LAV, ve fázi 2 listů. Jelikož mám letos česnek na propustné půdě (jinak většinu zahrady tvoří slínovice) a podzim i zima byly mokré... celý příspěvek > |
 |
Jakou odrůdu brambor doporučujete, 12.3.2010 Keřkovské rohlíčky: jsou poloranou konzumní odrůdou. Odrůda byla vyšlechtěna na šlechtitelské stanici Keřkov křížením odrůd Višňovské rohlíčky x Parnassia, registrována v roce 1940, restringována v roce 1984. Odrůda byla znovu povolena v roce 1995 na... celý příspěvek > |
 |
Jakou odrůdu brambor doporučujete, 10.3.2010 Zpracoval jsem hospodářské vlastnosti vybraných odrůd do tabulky, v programu M. Word, ale nejde to sem vložit. Musím to asi předělat do PDF nebo oskenovat v práci. Takže někdy příště. Tímto se zárověň omlouvám. |
 |
Jakou odrůdu brambor doporučujete, 10.3.2010 Zase jsme o rok starší a možná i o něco moudřejší. Opět je nejvyšší čas myslet na sadbu brambor. Každoročně sázím po pár řádcích 4 - 5 odrůd brambor. Pro nejranější sklizně jsem používal Adoru, Velox, Magdu nebo Impalu či Inovu. Nejrychleji narostou... celý příspěvek > |
 |
Zázraky v zahradě, 21.2.2010  Jak se nám to začlo vybarvovat, tak přidám ještě pár dalších fotek. |
 |