|
Paprika jako dvouletka?, 5.3.2010 Nenapadá mě, jak vytvořit podmínky pro přezimování paprik.Před pár lety jsem zkoušela pouze prodloužit sezonu, protože rostliny byly velice pěkné.Papriky z foliáku v lodžii vadly a těm ze záhonu se tam také extra nelíbilo.Po přesazení nedělaly skoro... celý příspěvek > |
 |
Černo-červená rajčata, 5.3.2010 Zdravím.Ten Černý Maur je mi sympatický.Nemám ráda žebernatá rajčata. Jsem zvědavá na Vaše fotografie, až budete mít rajčata a melouny v plné plodnosti.MH |
 |
|
 |
Semena ze zahraničí, 3.3.2010 No teda!!! Vás bych vážně chtěla mít doma.Mě můj konzervativní manžel drží na uzdě a o každý řádek svádím tuhý boj.Ale jen v legraci.Pak brblá, že se nechal přemluvit.
Ale trošku Vám závidím.Ať Vám to tedy roste a plodí jen k radosti.MH |
 |
Zahrada den po dni. Co jste dnes dělali?, 3.3.2010 Moc díky za informaci.Máte to moc hezké, určitě srostou.Já budu roubovat nejdřív okurky na Sprinter, ale teprve včera jsem ho vysela.Zatím 3 nám a 3 rodičům. Melouny hodlám naroubovat na tykev fíkolistou, má mohutnější kořenový systém a myslím, že... celý příspěvek > |
 |
Zahrada den po dni. Co jste dnes dělali?, 2.3.2010 Dobrý večer.Pane Mirku, jak Vám rostou roubovance?MH |
 |
Kočka na zahradě, 1.3.2010 Naprosto souhlasím.Veřejná prostranství, ulice, to je v současné době děs.A možná, že někteří z těch, kdo se na těchto stránkách zlobí na kočky na zahradách, exkrement po svém psovi na ulici neuklidí.Nemám problém s cizími kočkami na naší zahradě,... celý příspěvek > |
 |
Kdo pozná odrůdu?, 28.2.2010 Prosím, vyfoťte jablka ještě jednou stopkou dolů. |
 |
Odrůdy paprik, 20.2.2010 Ustříhnu si kolečko z buničité vaty, rozhodím semínka a opatrně zaleji, aby se nespláchla. Semínka klíčí velmi ochotně a ta, která spolupracují málo, jdou bez milosti pryč.Nad radiátory máme perforované poličky, na kterých jsou misky i potom... celý příspěvek > |
 |
Odrůdy paprik, 20.2.2010 Dobrý den.Já seji papriky téměř výhradně od ing.Teclové.Odebírám vážené osivo už od založení její firmy.Jen jako doplnění pak některé jiné.Nejvíc se mi osvědčil výluh na 1-2 dny ve slaboučkém roztoku fungicidu, já používám nejvíc Acrobat, pak nechám... celý příspěvek > |
 |
Rašelinové květináče, 17.2.2010 Mě hodně baví experimenty na zahradě, možná proto, že čas nebyl mým pánem. V nemocnici při 12ti hodinových službách je ho relativně dost.Před noční, po i mezi službami.Ale zpět.Při zábavě jsem chtěla mít ze zahrad i výtěžnost.Hlavně v minulém režimu,... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Rašelinové květináče, 17.2.2010 Promiňte mi, pane Stanislawe, já jsem se Vás nechtěla vůbec nijak dotknout.To právě JÁ nevím, jak se v opravdu velkovýrobě sadba připravuje.V zahradnictvích kolem nás ji připravují ručně, jenže to jsou spíše jen rodinné podniky a ne velkovýroba v... celý příspěvek > |
 |
Rašelinové květináče, 16.2.2010 Také pana Stanislawa nějak nechápu, ale to nic.Domácí podmínky nelze srovnávat s velkovýrobou ve sklenících.A to si myslím, že mívám sadbu velice slušnou, o hodně lepší než třeba na trhu. Jinak jiffy používám jen k předpěstování okurek a melounů,... celý příspěvek > |
 |
Číhání na jaro, 16.2.2010 Moc hezký pohled.Rodiče mají krmítko před oknem jídelny a všechna vnoučata vydržela každou zimu celé hodiny u okna stát a já také ráda shrnu záclonu a pozoruji ten"cirkus". Doma se nám naučili chodit do krmítka havrani z blízkého parčíku a dost mě... celý příspěvek > |
 |
Zahrada den po dni. Co jste dnes dělali?, 16.2.2010 No já nevím, také mě už svědí dlaně, ale zdá se mi na okurky a melouny ještě brzy.Máme sice na jižní straně lodžii celou od podlahy prosklenou, vejde se nám tam velké množství sadby a dají se dost dobře regulovat podmínky. ale přece je jen teprve... celý příspěvek > |
 |
Tajemná oskeruše, 3.2.2010 Myslím, že to začalo cenou za slivovici, cenou dalších destilátů a kolik by stál litr oskorušovice.MH |
 |