|
Příspěvky uživatele - 141.24
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Papriky - klíčivost semen, 21.2.2011 Přidávám moje letošní zkušenosti s klíčivostí semen paprik. Měla jsem prošlý sáček Polňásku, semínka jsem naklíčila v hadříku při konstantní teplotě 27 C, z 21 semínek 20 začlo klíčit, po objevení se klíčku jsem opatrně přenesla semínko do... celý příspěvek > |  | Melounoviště 2011, 9.2.2011  Zkusím sem vložit fotku loňské úrody ze dvou rostlin při jednom sběru. J. |  |
|  | Melounoviště 2011, 9.2.2011 Melouny od nás nejsou chutné ani roubované, ani neroubované. Moje roubované okurky (plody) rodině i přátelům velmi chutnají, nikdo tykev necítí. V okolí jsem se setkala s názory lidí, že v roubované okurce cítí pachuť tykve, a proto je odmítají. Má... celý příspěvek > |  | Melounoviště 2011, 9.2.2011 Výhoda roubování se projeví zvláště v méně ideálních podmínkách. Z roubovaného melounu mi narostl porost 3X3m, to je několikrát větší plocha než u neroubovaného v našich podmínkách. Neroubované hadovky bych již do skleníku nechtěla,... celý příspěvek > |  | Nejchutnější rajčata, 6.2.2011 Jsem ráda, že znám charakter růstu Černého maura, tomu přizpůsobím pěstování sazenic a umístění rostlin v zahradě. Ve skleníku ho budu pěstovat ve formě rajčatové stěny u zdi a nad ním v dalším patře poroste hadovka. Bejbino pěstuji obdobně, ale... celý příspěvek > |  | Nejchutnější rajčata, 5.2.2011 Již mi byla doručena semena z Ruska přes zprostředkovatele. Poštou šlo 6 týdnů. Dostala jsem balíček žádaného Černého maura, nedošla Sladkaja děvočka, omylem jsem zprostředkovateli napsala na lístek Krasnaja, nikde ji nemohli sehnat. Možná příště.... celý příspěvek > |  | Odrůdy paprik, 18.1.2011 Letos vyzkouším nový způsob výsevu paprik, loni jsem měla velké ztráty zhnilých semen. Objevila jsem místo v bytě, kde je stálá teplota 27-28C, je to na elektrickém ohřívači vody v kuchyňské lince. Když se dané místro svrchu přikryje bublinkovou... celý příspěvek > |  | Okurky nakládačky, 13.1.2011 Zuzanu jsem pěstovala loni, měla jsem ji naroubovanou na tykvi /poprvé/. Okurek jsem sklidila hodně, ještě v září jsme zavařovali. Porost zničil až mráz. U Zuzany mi nevyhovoval tvar plodu, stopka přecházela v plod takovým zvláštním návalkem, zbytky... celý příspěvek > |  | Kukuřice na zahradě, 12.1.2011 Doporučovali tam izolaci prostorovou nebo izolaci časovou, aby se nesetkalo kvetení kukuřice sladké s kvetením kukuřice polní.
U nás ZD pěstuje kukuřici do bioplynky k vyhnívání, erozí tím likviduje pole /svahy Vysočiny/, na takové... celý příspěvek > |  | Kukuřice na zahradě, 12.1.2011 Odpověď jsem se letos dočetla v kalendáři pro zahrádkáře. Zkráceně přepisuji: U kukuřice se konzumní část vyvíjí až po opylení, je to endosperm semene. Kukuřice je rostlina větrosnubná a u sladké kukuřice může opylení "końským zubem" ze... celý příspěvek > |  |
|  | Papriky na rok 2011, 4.1.2011 S Polňáskem mám z loňska výborné zkušenosti, odrůda je poměrně raná, semena dobře vzcházela, rostliny byly vyrovnané, zdravé, větší množství plodů na rostlině, chuť dobrá. Dále mám dobré zkušenosti s odrůdou Jiřka F1 (Jiřka pěstuje Jiřku),... celý příspěvek > |  | Papriky na rok 2011, 4.1.2011 Jistě je to správné pěstovat papriky, tak jak to děláte Vy. Je to pěstování sazenic k prodeji. Většina zde diskutujících má nějaké zaměstnání a na okenním parapetu pěstuje od deseti do padesáti sazenic v kelímkách a snaží se jim dát co největší péči... celý příspěvek > |  | Jak vypadají Vaše brambory?, 2.1.2011 Souhlasím s paní Marií. Rané brambory na kopání je potřeba zasadit co nejdříve, samozřejmě dle polohy, v nížinách na Josefa a ve vyšších polohách v půlce dubna. Brambory na uskladnění stačí později, včas zasazené narostou do nástupu plísně... celý příspěvek > |  | Melounoviště 2010, 27.12.2010 Zdravím všechny příznivce pěstování čehokoliv. Po delší úvaze jsem se rozhodla skončit s pěstováním melounů na Vysočině (500m n.m.). Melouny jsem pěstovala jedenkrát ve skleníku, tam zabraly mnoho místa, musela jsem je pracně vyvazovat do sítěk a... celý příspěvek > |  | Rajčata dvoumetrová, papriky nic, 27.11.2010 Tím, že jsou rajčata dohromady s paprikami to asi nebude, pokud nemáte z rajčat prales, který zastiňuje papriky. Sama mám vše v jednom skleníku léta (více skleníků nemám), rajčata mám při stěně, která je na severu a papriky jsou v prostoru před tím,... celý příspěvek > |  |
 |
|
|
|