|
Sežrané bobule, 1.10.2009 Pokud bych nebalil každý hrozen do jemné tkaniny, neměl bych vůbec nic. Ptáci a vosy jsou schopni sežrat doslova celý hrozen za jeden den a to ještě před jeho plnou sklizňovou zralostí. Modré nebo bílé, bez rozdílu. Stačí sebemenší skulinka, kterou... celý příspěvek > |
 |
Choroba? Plíseň? Škůdce?, 2.9.2009 Zapomněl jsem se podepsat - VJK |
 |
|
 |
Choroba? Plíseň? Škůdce?, 2.9.2009 Nevím jak okurky, ale Falconem běžně stříkám např. opadavé azalky, které mám každoročně silně napadené padlím, mnohem více než révu. |
 |
Růst jednoletých sazenic, 2.9.2009 Já přes zimu révu v nádobě zapouštím do země až po okraj. Zatím se mi za 5 let nestalo, že by některá nepřežila zimu. VJK |
 |
Modrá skalice ano či ne?, 21.8.2009 Modrá skalice je, aniž se to všeobecně ví (a už téměř vůbec to nepřiznají prodejci bazénů a příslušenství) běžnou součástí tzv. "Trio" tablet. Kromě kyseliny trichloisokyanurové obsahují zpravidla ještě asi po 2% síranu měďnatého a síranu... celý příspěvek > |
 |
Aka je toto choroba a odroda, prosim?, 18.8.2009 List na fotografii má mnohem blíž k tomu Ametystu, než k Muromci. VJK |
 |
Co trápí révu?, 16.8.2009 Je to Pannonia Kincze. Loňské hrozny byly výstavní, letos je to trošku slabší. VJK |
 |
Co je to za revu?, 12.8.2009 Zajímalo by mne, pokud se dostatečně přihnojí hořčíkem takto "postižená" réva, jestli se účinek projeví i na těchto starých listech, nebo se jen zabrání rozšiřování na nové listy. VJK |
 |
Letos zasazene sazenicky, 4.8.2009 Vždyť už vám to jgeneral v příspěvku z 13.7.2009 21:47 napsal. |
 |
Hrozny mají málo velkých kuliček, 30.7.2009 Letos to s tím odkvětem bylo opravdu výrazně horší (alespoň co jsem mohl pozorovat v okolí). Zdá se mi také, že réva by mohla mít i nadbytek dusíku, podle barvy listů. Ten má taky vliv na sprchávání. |
 |
|
 |
Postřik na plíseň révovou, 28.7.2009 Acrobat je na plíseň. Kromě výše uvedených lze použít také Ridomil Gold. |
 |
Mravenci, 28.7.2009 Příště si místo Biolitu kupte Decis Mega. Je to koncentrát učinné látky deltamethrin, která je v Biolitu v koncentraci 0,015-0,02%. Ten Decis řeďte cca 3-4ml na litr vody. Vyjde vás to cenově asi desetkrát lépe. VJK |
 |
Každoročne napadnutie viniča chorobou, 26.7.2009 Podle mě to není choroba, ale nedostatek hořčíku. Použil bych hnojivo s vysokým obsahem hořčíku - např. hořkou sůl, LAMAG. Odrůdu vám neřeknu, ale dejte sem také foto až hrozny dozrají. |
 |
Scvrklé hrozny, 25.7.2009 Vzhledem k tomu, že se zatím nikdo ze zkušených pěstitelů nevyjádřil, uvedu svůj názor na věc - podle mě se jedná o nedostatek draslíku, ev. nevyvážený poměr draslíku a hořčíku. Třapina vypadá v pořádku a ten draslík je vidět i na listech. VJK |
 |
Aká je to choroba? SK, 24.7.2009 Překlep, síran draselný, samozřejmě. |
 |