Příspěvky uživatele - 215.11

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Sežrané bobule, 1.10.2009
Pokud bych nebalil každý hrozen do jemné tkaniny, neměl bych vůbec nic. Ptáci a vosy jsou schopni sežrat doslova celý hrozen za jeden den a to ještě před jeho plnou sklizňovou zralostí. Modré nebo bílé, bez rozdílu. Stačí sebemenší skulinka, kterou... celý příspěvek >
Choroba? Plíseň? Škůdce?, 2.9.2009
Zapomněl jsem se podepsat - VJK
Choroba? Plíseň? Škůdce?, 2.9.2009
Nevím jak okurky, ale Falconem běžně stříkám např. opadavé azalky, které mám každoročně silně napadené padlím, mnohem více než révu.
Růst jednoletých sazenic, 2.9.2009
Já přes zimu révu v nádobě zapouštím do země až po okraj. Zatím se mi za 5 let nestalo, že by některá nepřežila zimu. VJK
Modrá skalice ano či ne?, 21.8.2009
Modrá skalice je, aniž se to všeobecně ví (a už téměř vůbec to nepřiznají prodejci bazénů a příslušenství) běžnou součástí tzv. "Trio" tablet. Kromě kyseliny trichloisokyanurové obsahují zpravidla ještě asi po 2% síranu měďnatého a síranu... celý příspěvek >
Aka je toto choroba a odroda, prosim?, 18.8.2009
List na fotografii má mnohem blíž k tomu Ametystu, než k Muromci. VJK
Co trápí révu?, 16.8.2009
Je to Pannonia Kincze. Loňské hrozny byly výstavní, letos je to trošku slabší. VJK
Co je to za revu?, 12.8.2009
Zajímalo by mne, pokud se dostatečně přihnojí hořčíkem takto "postižená" réva, jestli se účinek projeví i na těchto starých listech, nebo se jen zabrání rozšiřování na nové listy. VJK
Letos zasazene sazenicky, 4.8.2009
Vždyť už vám to jgeneral v příspěvku z 13.7.2009 21:47 napsal.
Hrozny mají málo velkých kuliček, 30.7.2009
Letos to s tím odkvětem bylo opravdu výrazně horší (alespoň co jsem mohl pozorovat v okolí). Zdá se mi také, že réva by mohla mít i nadbytek dusíku, podle barvy listů. Ten má taky vliv na sprchávání.
Postřik na plíseň révovou, 28.7.2009
Acrobat je na plíseň. Kromě výše uvedených lze použít také Ridomil Gold.
Mravenci, 28.7.2009
Příště si místo Biolitu kupte Decis Mega. Je to koncentrát učinné látky deltamethrin, která je v Biolitu v koncentraci 0,015-0,02%.  Ten Decis řeďte cca 3-4ml na litr vody. Vyjde vás to cenově asi desetkrát lépe. VJK
Každoročne napadnutie viniča chorobou, 26.7.2009
Podle mě to není choroba, ale nedostatek hořčíku. Použil bych hnojivo s vysokým obsahem hořčíku - např. hořkou sůl, LAMAG. Odrůdu vám neřeknu, ale dejte sem také foto až hrozny dozrají.
Scvrklé hrozny, 25.7.2009
Vzhledem k tomu, že se zatím nikdo ze zkušených pěstitelů nevyjádřil, uvedu svůj názor na věc - podle mě se jedná o nedostatek draslíku, ev. nevyvážený poměr draslíku a hořčíku. Třapina vypadá v pořádku a ten draslík je vidět i na listech. VJK
Aká je to choroba? SK, 24.7.2009
Překlep, síran draselný, samozřejmě.
Další diskuze:  4142434445>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika